Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Другие новости
|
636
0

Їли «бігмаки», спали по троє в ліжку...

В українських боксерів лишилися не дуже приємні враження від виступу на чемпіонаті світу в Чикаго

Недарма кажуть, що американське харчування, м’яко кажучи, далеке од взірців здорової їжі. На недавньому чемпіонаті світу в Чикаго українські боксери переконалися в цьому на власному досвіді. Окрім поганого раціону, організатори ще й розселили їх по троє в номерах... з одним ліжком! Ось і готуйся так до вирішальних поєдинків. Але ці неприємні обставини не завадили нашим майстрам шкіряної рукавички привезти додому три медалі й чотири олімпійські ліцензії.

Результат начебто непоганий, але, відверто кажучи, розраховували на більше. Щоправда, на зустрічі з журналістами з цього приводу віце–президент Федерації боксу України Ігор Гайдамак запевнив: із завданням потрапити до Пекіна впораються ще четверо–п’ятеро українських боксерів. Для цього є додаткові відбіркові змагання в Італії (лютий) та Греції (квітень). Але наразі невідомо, хто з представників семи поки що нещасливих категорій поїде на кваліфікацію. Багато що проясниться після грудневого турніру найсильніших українських боксерів, який відбудеться або в Івано–Франківську, або у Кривому Розі — так би мовити, нейтральних містах, де немає бійців, що боротимуться за місце в збірній.

Навряд чи загрожує реальна конкуренція хіба що Ісмаїлові Сіллаху — фіналісту чемпіонатів світу та Європи. Усе ж таки потенціал у маріупольця величезний, потрібно лише реалізувати його та вирішити нарешті деякі психологічні проблеми. Та й суддівство у поєдинку Сіллаха з господарем рингу в США не можна назвати об’єктивним — рефері (до речі, жінку з Камеруну) та бокового суддю зі Шрі–Ланки негайно відсторонили від подальшого обслуговування чемпіонату. Але нам від цього не легше. Як зізнався пан Гайдамак, поразка лідера вплинула на настрій команди — знадобилося докласти зусиль, щоб вивести хлопців із неприємного стану.

Чинний чемпіон Європи Денис Пояцика (категорія до 91 кг) за результатами жеребкування потрапив під «важку артилерію». На шляху до вирішальних боїв у його турнірній «сітці» стали чемпіон світу, срібний та бронзовий призер! І полтавець не витримав напруги.

Травма не дозволила на повну силу битися Олександрові Ключку (до 60 кг), а ось другий миколаївець, Сергій Дерев’янченко, не знітився, навіть залишившись без тренера. Перепустку до рингу для його наставника — Сергія Корчинського — зробили лише на один день. Мабуть, не очікували, що українець проб’ється до вирішальних боїв. Але й «бронза» — гідний результат.

Жодних сумнівів не можна було побачити на обличчі 19–річного дебютанта світових першостей Василя Ломаченка (до 57 кг). Боксер із Білгорода–Дністровського програв лише у фіналі, але на досягнутому зупинятися не бажає.

Суперник В’ячеслава Глаз­кова (понад 91 кг) в бою за «золото», італієць Каммарелле, скористався тим, що відпочивав на день довше за луганчанина. Своїми враженнями про чемпіонат світу його срібний призер поділився з кореспондентом «УМ». Інтерв’ю з Глазковим читайте в завтрашньому номері.

Четверту ж путівку до Пекіна—2008, нагадаємо, українцям забезпечив капітан команди — львів’янин Георгій Чигаєв (до 48 кг).

Марина ДВІРНИЧЕНКО

Україна Молода

бокс
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.