Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
| Обновлено 25 декабря 2016, 11:26
943
0

Александр ПАЛЯНИЦА: «Люди не пойдут на футбол за последние деньги»

Специалист рассказал, почему падает интерес к украинскому чемпионату

| Обновлено 25 декабря 2016, 11:26
943
0
Александр ПАЛЯНИЦА: «Люди не пойдут на футбол за последние деньги»

На думку Олександра Паляниці низька відвідуваність наших арен пов’язана з блідою грою команд.

- У першому чемпіонаті незалежної України я грав за «Верес», і тоді ми збирали повні стадіони. Особливо коли ми грали дербі з «Волинню». Ну і на «Динамо» з «Дніпром» люди теж ходили, по 15-20 тисяч було. Пам'ятаю, тоді ще наш тренер говорив: «Запам'ятайте цей час, хлопці, бо більше такого не буде».

Коли я виступав за «Карпати» в 1998-1999 роках, ми теж збирали стадіони. Просто ми тоді гру нормальну показували: у фінал Кубка вийшли, в єврокубки пробилися. Зрештою, в ті часи «Динамо» наробило багато галасу в Лізі чемпіонів, і в кожному українському місті, куди вони приїжджали, був неймовірний ажіотаж. Всі хотіли наживо побачити Шевченка, Реброва, Лобановського ...

У 2012-2013 роках в наш футбол були влиті великі гроші, у нас грало безліч солідних легіонерів, які показували яскравий футбол. Тоді «Металіст» піднявся, «Дніпро» ... Дійсно було видовище, була інтрига - саме те, що потрібно глядачеві. А потім почалася війна і фінансова криза. Ну не піде людина на футбол за останні гроші. У клубів теж стало менше коштів, пішли легіонери, і гра стала не така видовищна. Ну і війна не додає позитивних емоцій. Рівень футболу впав, а чим нижче рівень, тим менше він когось цікавить.

Що робити? Перш за все грати в футбол. Заповнення трибун залежить від гри команди. У «Карпатах» ми збирали стадіони не тому, що мали легіонерів, і не тому, що були багатими, а тому, що грали. Це перша і основна причина - немає гри. Я переконаний, якби «Шахтар» зараз грав в Донецьку, там би на нього люди ходили. Тому що «гірники» показують дійсно яскравий футбол, який приємно дивитися. Чому не ходять на «Динамо»? Їх уболівальник звик, що йде на стадіон подивитися на перемогу своєї команди. Але тепер «Динамо» не стабільно, воно не бореться за чемпіонство, а киянам це не подобається, от і не йдуть. А якщо взимку вони продадуть Андрія Ярмоленко, то людей на трибунах стане ще менше. Все-таки багато киян йдуть саме на Ярмоленко, - сказав Паляниця газеті «Експрес».

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Куртуа одним словом охарактеризовал Лунина после победы Реала над Ман Сити
Футбол | 18 апреля 2024, 01:50 1
Куртуа одним словом охарактеризовал Лунина после победы Реала над Ман Сити

Тибо опубликовал короткий твит после ответного матча 1/4 финала Лиги чемпионов

Переплюнул Куртуа! Лунин установил невероятный рекорд Реала в ЛЧ
Футбол | 18 апреля 2024, 00:28 17
Переплюнул Куртуа! Лунин установил невероятный рекорд Реала в ЛЧ

Украинский вратарь совершил наибольшее количество сейвов в одном матче

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.