Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Фехтование
|
626
0

У наших юніорів два комплекти нагород

Фехтувальні доріжки чеської Праги стали для українських юніорів щасливими

Два комплекти нагород і третє загальнокомандне місце першості Європи з фехтування – найбільший успіх юних майстрів зброї, які захищають кольори синьо-жовтого прапора.

Найпомітнішу згадку після себе залишили шаблісти. У фіналі особистої першості Дмитро Пундик з Нетішина з мінімальним рахунком вирвав перемогу в грізного угорця Арона Шилагії (15:14), який у чвертьфіналі перейшов дорогу Андрію Ягодці (6-те місце). Не дозволили українці скривдити себе і в командному турнірі: Пундик, Ягодка та Михайло Склонний доволі впевнено відібрали в угорських візаві і друге «золото» (45:39). Не сходячи з п’єдесталу пошани, вітали одна одну подруги по збірній Ольга Жовнір («срібло») та Ніна Козлова («бронза»). У змаганні шаблісток каменем спотикання для обох стала італійка Ірене Веччі – нова чемпіонка континенту серед юніорок.

Зі суперечок рапіристів «бронзовим» вийшов Андрій Погребняк: лише росіянин Дмитро Жеребченко зміг записати до свого активу перемогу над киянином (15:5). Георгій Лопатенко зупинився на високій п’ятій позиції, а львів’янин Клод Юнес замкнув 16-ку найсильніших. У змаганнях команд українці склали зброю перед збірною Італії (38:45), а «бронзу» з боєм віддали традиційно сильним французам (42:45). Найкращою рапіристкою у таборі української збірної стала Катерина Ченцова, яка посіла 10-те місце.

Новоспечений віце-чемпіон континенту у фехтуванні на шпагах угорець Андраш Петерді залишив поза межами фінальної вісімки Анатолія Герея (10:15) – 9-те місце. А у командній першості змусила український легіон зачохлити шпаги неперевершена збірна Росії (32:45) – 5-те місце. Срібною призеркою шпажного турніру стала львів’янка Анфіса Почкалова. Не по зубах вихованці Андрія Орликовського виявилась угорка Едіна Анталь (11:15). «Фінальний поєдинок Анталь я програла тактично: високу незручну суперницю, яка пересувається на прямих ногах, я випустила вперед, а потім не зуміла наздогнати, - поділилась враженнями Анфіса Почкалова. – Ця поразка – найбільш неприємний момент усього чемпіонату: я навіть сліз не могла стримати. Загалом я задоволена результатом, адже головним завданням було потрапити до вісімки найкращих».

Олена САДОВНИК

Високий Замок

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.