Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Другие новости
|
533
0

На обрії – Пекін, не за горами – Ванкувер

Вчора відбулося чергове засідання Виконкому Національного олімпійського комітету України

Президент НОК Сергій Бубка відзначив, що за 269 днів до старту найголовніших змагань чотириріччя 170 українських спортсменів вибороли олімпійські ліцензії. Водночас, він підкреслив, що результати виступів вітчизняних атлетів на чемпіонатів світу та Європи, інших ліцензійних стартах у порівнянні з 2003-м передолімпійським роком суттєво погіршилися. «Національний олімпійський комітет активно працює над виконанням свого основного завдання – належного забезпечення участі Олімпійської збірної в Іграх-2008. НОК надає сприяння Міністерству та федераціям, які, в свою чергу, несуть безпосередню відповідальність за олімпійську підготовку», - наголосив Сергій Бубка.

На сьогодні у співпраці з Оргкомітетом Ігор вже визначено місце розташування Олімпійської команди України в Олімпійському селищі, здійснено замовлення квитків на спортивні змагання для спортивних фахівців та уболівальників, замовлені місця для проживання почесних гостей, укладена угода з компанією «Nike» щодо забезпечення Олімпійської збірної спортивною парадною, в тому числі для переважної більшості видів спорту й змагальною екіпіровкою, в стадії завершення переговорів питання виготовлення цивільної олімпійської форми. Вирішено питання щодо функціонування Українського дому під час проведення Олімпійських ігор на території Посольства України у Пекіні, замовлена необхідна техніка та обладнання для роботи офіційного штабу Олімпійської делегації в Пекіні.

Для виконання поставлених завдань та ефективної співпраці з Оргкомітетом Олімпійських ігор в Пекіні, Виконком НОК затвердив заступників шефа місії на Ігри-2008, якими стали голова Експертної ради з питань підготовки та участі спортсменів України в Іграх XXIX Олімпіади 2008 року в Пекіні Микола Костенко та призерка Олімпійських ігор, головний спеціаліст Управління розвитку олімпійського руху НОК, члена Комісії атлетів НОК Анна Сорокіна.

Думаючи про Пекін, не варто забувати й про наближення зимових Олімпійських ігор у Ванкувері, до початку яких залишилося трохи більше двох років. З огляду на це, члени Виконкому ухвалили рішення про затвердження шефа місії та аташе Олімпійської збірної. Ними відповідно стали член Виконкому НОК Василь Карленко та голова Організації канадських приятелів НОК України, представник української діаспори в Канаді Стах Габа, які вже мають досвід роботи під час зимових Ігор.

НОК України

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Как это возможно? Вратарь получил две желтые, но продолжил матч еврокубка
Футбол | 18 апреля 2024, 22:54 9
Как это возможно? Вратарь получил две желтые, но продолжил матч еврокубка

Мартинес достал арбитра своими выходками, но выиграл серию пенальти

«Твой момент, брат». Звездный игрок Реала расхвалил Лунина
Футбол | 18 апреля 2024, 18:58 0
«Твой момент, брат». Звездный игрок Реала расхвалил Лунина

Джуд Беллингем отметил феноменальную игру украинского вратаря

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.