Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Футзал. Первая лига
|
772
0

Суперники розслаблятися не дозволяють

Легкої прогулянки у МФК «Рівне» у грі з дебютантом першої ліги не вийшло

Після перемоги над вищоліговим «Метрополітеном» в матчі чемпіонату з дебютантом всі очікували переконливої перемоги рівнян над «Фортецею-КПДУ». І відверто кажучи перший тайм майже повністю підтвердив сподівання.

Вже через півтори хвилини господарі розіграли комбінацію, яка завершилася взяттям воріт Артема Грабенчука. Жак пройшов по центру і вивіреною передачею в район лівої  стійки вивів на удар Волоха. Роману, який знаходився у кількох метрах від воріт, нічого не залишалося, як відкрити рахунок ударом у ближній кут.

На 5-й хвилині МФК «Рівне» відзначився вдруге. Сондак на правому фланзі перехопив передачу захисника кам’янець-подільців і потужним дальнім ударом відправив м’яч у дальній кут – 2:0.

За хвилину Сондак міг відзначитися вдруге в матчі, але його удар пройшовся повз ліву стійку воріт. За кілька секунд гості порушили правила і арбітр призначив штрафний. Після розіграшу м’яча скидка в центр на Сондака, але знову м’яч просвистів повз стійку воріт. Згодом партнери намагалися вивести на удар Волоха, але капітан рівнян не дотягнувся до м’яча.

На 12-й хвилині зустрічі Сондак і Басич вийшли на побачення з Грабенчуком, але спочатку Сондак двічі влучив у воротаря, а потім і Басич не зміг переграти голкіпера з близької відстані. Але вже за хвилину Артему довелося втретє виконувати неприємну місію. Сондак з ліва зробив передачу на п’ятачок Басичу і Олександр в падінні переправив м’яч у ворота.

На 15-й хвилині гості мали чудову нагоду відквитати один м’яч. Жак намагаючись ліквідувати загрозу своїм воротам невдало зіграв головою і скинув м’яч прямо на Боркумяна, але  Армен з вигідної позиції пробив точно в руки Павла Чемериса. Це була чи не єдина реальна нагода для «Фортеці-КПДУ», щоб відкрити лік голам. До перерви жодній з команд так і не вдалося змінити рахунок гри – 3:0 на користь господарів.

Здавалося після відпочинку МФК «Рівне» без зайвих клопотів доведе гру до перемоги, але іншої думки були футболісти з Кам’янець-Подільського. Господарі напевно зарано повірили у легку перемогу, за що справедливо були покарані. Недооцінка суперника могла коштувати рівнянам не запланованою втратою очок. Коли стрілка годинника завершувала відрахунок другої хвилини другого тайму «Фортеця-КПДУ» провела гостру контратаку, яка завершилася взяттям воріт Павла Чемериса. Капітан гостей Микола Тарасов скинув м’яч під удар Матвєєву і Андрій довго не роздумуючи точно пробив у дальній лівий кут.

На 27-й хвилині реальну нагоду забити четвертий м’яч мав Святослав Кравчук, але його потужний удар метрів з 10-ти потряс праву стійку воріт «Фортеці-КПДУ». Майже одразу після цього Павло Дармовіс пробив по воротам, але голкіпер гостей Артем Грабенчук ліквідував загрозу.

Наприкінці першої половини другого тайму Армен Боркумян прорвався правим флангом скинув м’яч під удар Віталію Баську, який відправив м’яч у дальній лівий кут.

Після того, як перевага господарів стала мінімальною вони заграли гостріше і активніше. На 32-й хвилині Жак вийшов на побачення з Грабенчуком, але пробив повз ворота. За дві хвилини Волох з кута майданчика зробив передачу на Кравчука, який набігав по центру але удар Святослава прийшовся повз праву стійку.

Це ніби послужило сигналом МФК «Рівне» до активних дій і рівненські вболівальники знову побачили ту гру, яку чекають від своєї команди. Протягом двох хвилин МФК «Рівне» закрутив круговерть атак біля воріт суперника і тричі поспіль розписався у них. Наприкінці 38-ї хвилини Басич вивів точною передачею на ударну позицію Дармовіса і Павло метрів з 8-ми сильно пробив по центру воріт.

Не пройшло і хвилини, як Оржахівський порушив правила за що одержав фол, який виявився шостим. Суддя призначив 10-тиметровий. Реалізація стандартних положень хворе місце рівнян, але на цей раз Сондак точно пробив у лівий нижній кут.

Не пройшло і 15-ти секунд, як Володимир забив свій третій у матчі гол. Він обманними рухами залишив позаду кількох захисників суперників і технічно пробив повз голкіпера.

Збільшивши перевагу до 4 м’ячів господарі вирішили справу зробленою, за що і поплатилися. За 40 секунд до фінального свистка атака «Фортеці-КПДУ» лівим флангом Андрій Матвєєв віддав передачу Басько і той, знаходячись під гострим кутом, точно пробив у дальній кут воріт, поставивши жирну крапку в цьому безкомпромісному і гостросюжетному двобої.

Головний тренер МФК «Рівне» Юрій Баховський:
- Дуже тяжко було налаштувати хлопців на слабшу команду після ейфорійних ігор – перемога в Києві над «Уніспортом», виграш у Рівному в кубковій грі з командою вищої ліги «Метрополітен». Це загалом і сказалося на грі футболістів. Якщо у першому таймі ми впевнено перемогли – 3:0, то самовпевненість моїх підопічних далася взнаки на початку другого. Проваливши початок другого тайму і зробивши хитким рахунок – 3:2, наприкінці гри хлопці зібралися, провели три м’ячі у ворота суперника і виграли гру. 
Прикро, що у другому таймі всі футболісти вийшли на майданчик розслабленими, тому доведеться за таку безвідповідальність їх покарати, такого не повинно бути в грі команди, яка ставить перед собою високі завдання. Звісно після цього матчу будуть зроблені певні висновки, якщо команда грає добре, я їх хвалю, заохочую певним чином, а за безвідповідальну сумбурну гру ми всі разом будемо нести відповідальність. 

Головний тренер «Фортеці-КПДУ» Іван Стасюк:
- Мета нашої команди на цю гру була перемога, навіть не дивлячись на те, що суперник ставить перед собою завдання здобути путівку до вищої ліги. МФК «Рівне» ми добре знаємо, неодноразово доводилося з нею зустрічатися протягом минулого сезону і на початку звітного двічі на турнірі «Золота осінь» у Львові. Першу гру ми виграли 4:0, а ось у другій поступилися 1:8. Тому ми зрозуміли, що перемагати цю команду цілком реально. Але здобути перемогу у звітному матчі не вдалося. І це не дивно, адже суперник на ходу, має чудових виконавців, які мають за плечима не один рік досвіду виступів у першій лізі. На мою думку господарі здобули заслужену перемогу. Претензії маю без виключення до всіх гравців своєї команди. А щодо рівнян, то теж важко когось виокремити. Я завжди казав, що ця команда має перевагу за рахунок чітких командних дій і хорошого сплаву виконавців, які добре розуміють один одного. Завдання команди на сезон потрапити до трійки призерів першої ліги.

10 листопада. МФК «Рівне» (Рівне) – «Фортеця-КПДУ» (Кам’янець-Подільський) – 6:3 (3:0).

Рівне: Чемерис – Жак, Волох (капітан), Петрик, Басюк, Дармовіс, Басич, Савчук, Сондак, Жовтун, Кравчук..

Кам’янець-Подільський: Грабенчук – Тарасов (капітан), Кирилішин, Заяць, Матвєєв, Оржаховський, Стасюк, Угрина, Боркумян, Басько, Сторожук, Андруник.

Судді: Юзик (Івано-Франківськ), Левицький (Львів).

Голи: Волох (2), Сондак (5; 39 з 10 метрового; 39, ), Басич (13), Дармовіс (38) – Матвєєв (22), Басько (29, 40).

Попередження: Заяць (5), Оржаховський (29), Басько (35) – усі «Фортеця-КПДУ».

Юрій РАЧКОВСЬКИЙ

футзал
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Аврора вышла в финал Кубка Украины по футзалу
Футзал | 03 мая 2024, 22:34 0
Аврора вышла в финал Кубка Украины по футзалу

Второго финалиста определят завтра, 4 мая

Шахтер интересуется полузащитником Днепра-1
Футбол | 03 мая 2024, 19:52 8
Шахтер интересуется полузащитником Днепра-1

Валентин Рубчинский попал в сферу интересов «горняков»

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.