Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
|
878
2

Александр СЕВИДОВ: «Без удачи выиграть у Шахтера невозможно»

Экс-тренер «Карпат» - о предстоящем матче львовского клуба против дончан

Александр СЕВИДОВ: «Без удачи выиграть у Шахтера невозможно»
FootBoom.com

Екс-наставник «Карпат» Олександр Севідов – майстер у суперечках з донецькою командою. Саме він три роки тому став останнім з тренерів «Карпат», якому вдалось обіграти «Шахтар». Своїм рецептом успіху Олександр Володимирович ділиться з Інформаційним центром ФК «Карпати».

– Ви останній тренер, якому вдавалось обіграти «Шахтар». Ще пригадуєте той поєдинок?
– Звичайно, адже не багатьом командам у нашому чемпіонаті вдається забрати очки у «Шахтаря».

– Які емоції були особисто у вас після перемоги над донеччанами?
– Емоції тільки позитивні, як і у всіх команд, і я не виняток, які змогли обіграти тодішнього чемпіона України. На той час «Шахтар» боровся за першу сходинку з київським «Динамо» і виграти у нього було почесно та престижно. Тим паче, вдома, при своїх вболівальниках, ми завжди намагались проводити матчі на такому хорошому підйомі. Те, що десь нам усміхнулась удача – безумовно. Без неї виграти у такої команди як «Шахтар» майже неможливо. Після гри емоції нас просто переповнювали, всі хлопці були дійсно дуже щасливі, адже не кожен день виграєш такі матчі.

– За рахунок чого можна обіграти «гірників»?
– Насправді, це дуже складне питання. З об’єктивної точки зору, «Шахтар» на сьогодні – найсильніша команда в українському чемпіонаті, а «Карпати» знаходяться тільки на шляху свого становлення. Говорити про самовіддачу тут мабуть не потрібно, адже вона має бути присутня в кожному матчі. І, звичайно, везіння, бо без нього обіграти настільки сильну команду, як «Шахтар», вкрай важко.

– Тодішній матч з донеччанами теж відбувався після паузи на збірні. Чи можна говорити про деяку символічність?
– Можливо, адже після від’їзду великої кількості гравців у збірні, проводити матчі мабуть важко. Особисто я не стикався з такою проблемою, але тренери, які працюють в топ-клубах говорять про це постійно. Це може слугувати додатковим фактором, але, знову ж таки, там вистачає кваліфікованих гравців, які залишились на паузу в клубі. «Шахтар» зараз вкрай небезпечний, грає дуже добре і виглядає досить солідно на футбольному полі. Можливо, це символічно, але я не думаю, що «Карпатам» від цього буде набагато легше грати.

– Раніше «Шахтар» був командою, кістяк якої складали легіонери, зокрема, бразильці. Зараз же, саме «Шахтар» представляє найбільшу кількість гравців у збірній України. Як ви вважаєте, наскільки сильно змінилась команда порівнюючи із зразком 2013 року?
– Безумовно, багато чого змінилось. На мою думку, знінився й сам малюнок гри донеччан, не буду говорити чи в кращу, чи в гіршу сторону, він просто змінився. Мені здається, що як і три роки тому, тон у команді задають саме легіонери, адже як був Даріо Срна ключовим гравцем, так ним і лишився. Є ще Тайсон, Бернард, Марлос, Фред – це ті футболісти, від яких, на мій погляд, сьогодні залежить успіх донецького «Шахтаря».

– Його захист майже в повному складі був викликаний у збірну України. На вашу думку, чи можна розраховувати на їхню втому після зіграних двох матчів?
– Не думаю, що з Сербією гратиме той же склад, що і в минулому матчі. Тому, говорити, що футболісти будуть сильно втомлені, мабуть неправильно. Є Іван Ордець, який не грав з фінами і, можливо, вийде у цьому матчі. Якщо Степаненко повернеться в клуб втомленим, то є Малишев, який не грав. У «Шахтаря» достатньо футболістів, щоб замінити його. Якщо говорити про центр оборони – Ракіцького і Кучера, то ще є той же Ордець і Кривцов. Фланги захисту донеччан, а саме Ісмаїлі та Срна до збірних вже не їздять. Тому, говорити про те, що команда буде втомлена, мабуть, не доводиться.

– Повернемось до «Карпат». Дивлячись на попередню гру з «Ворсклою», які шанси у «зелено-білих» узяти очки в Харкові?
– Насправді, не можу сказати, що шансів багато, адже «Шахтар» виглядає зараз досить добре. Хоча, шанси є завжди, особливо при відповідному ставленні до підготовки гри, а сюди входять і тактичні побудови, і статегія обрана на матч, і, найголовніше, удача. Якщо удача буде на стороні «Карпат», то вони зможуть полоскотати нерви «гірникам». Найголовніше для «Карпат» – вистояти психологічно, адже донецький «Шахтар» знаходиться у більш вигідному становищі, команда лідирує, на ходу. Львів’янам у цьому плані трохи тяжче, але ж це «Карпати» – від них завжди чекають сюрпризів (сміється).

– Зараз основна частина гравців «Карпат» – це молоді футболісти. Як ви вважаєте, чи є серед них той, хто в майбутньому міг би проявити себе та заграти в Європі?
– Не буду їх називати, я завжди намагаюсь з великою обережністю відноситись до молодих футболістів. Але в «Карпатах» такі гравці безумовно є. Все залежить тільки від них самих. Надіюсь, що вони гратимуть у той футбол, який дозволить їм досягти успіху в Європі.

– У «Карпат» нещодавно до керма прийшов новий тренер, на якого керівництво клубу покладає великі надії та сподівання. Яким секретом можете поділитись з новим наставником «зелено-білих» та що б хотіли йому побажати?
– Як і будь-якому колезі, бажаю тільки удачі та успішної роботи в клубі. Я сподіваюсь, що Олегу Дулубу та Президенту клубу вистачить терпіння. Надіюсь, що всі свої ідеї новий тренер встигне донести до футболістів і, що він матиме для цього час і можливість.

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Трабзонспор собирается начать переговоры по трансферу защитника Шахтера
Футбол | 28 марта 2024, 09:55 0
Трабзонспор собирается начать переговоры по трансферу защитника Шахтера

Летом турки хотят подписать Марлона

Хавбек сборной Исландии назвал причину поражения от Украины
Футбол | 27 марта 2024, 10:14 0
Хавбек сборной Исландии назвал причину поражения от Украины

Хаукон-Арнар Харальдссон – о неудаче команды во Вроцлаве

Они! Это! Сделали!
Футбол | 27.03.2024, 11:23
Они! Это! Сделали!
Комментарии 2
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Вова Бойко
Поправочка-без указаний...
AZ83
Без удачи никак!
Недавно хотели переименовать Ильичевец в связи с декоммунизацией.
Так вот неплохо бы в ФК Париматчец или Фавбетовец.А на груди печатать заранее счет матча,чтоб настоящие фанаты зарабатывали на любви к клубу