Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
| Обновлено 26 октября 2021, 20:48
528
0

Роман ПИДКИВКА: «Шахтер – очень сильный соперник»

Голкипер «Карпат» поделился ожиданиями от поединка с донецким клубом

| Обновлено 26 октября 2021, 20:48
528
0
Роман ПИДКИВКА: «Шахтер – очень сильный соперник»
ФК Карпаты

У попередньому поєдинку Ліги Парі-Матч «Карпати» не пропустили і здобули перемогу. Через кілька днів у спарингу в Кракові «зелено-білі» знову зберегли свої ворота на замку і перемогли. Сталося це не в останню чергу завдяки надійній грі у воротах Романа Підківки. Про недавній вояж до Польщі і майбутній двобій з «Шахтарем» голкіпер розповів Інформаційному центру «Карпати».

– Які враження залишилися після матчу з «Віслою»?
– Настрій у всіх хороший, останні два поєдинки склалися для нас так, як ми цього хотіли. В чемпіонаті перемогли «Ворсклу» і з натхненням вирушили до Польщі. Не може ж бути так, що постійно програємо і розчаровуємо вболівальників. Приємно, що трохи потішили їх, але на цьому не збираємося зупинятися.

– Що скажеш про команду з Кракова?
– Мені здається, що їх зламав перший швидкий гол, який ми забили. Поляки не особливо загрожували нашим воротам, але кілька ударів вони все ж нанесли. Загалом «Вісла» – це непогана команда, було помітно, що вони полюбляють контролювати м’яч. Ми переглядали їхні матчі, вивчали опонента – команда грає у класний футбол. Просто у нашому матчі їх зламав швидкий гол. А те, що ми не пропустили – заслуга захисників, які не дозволяли суперникам наближатися до моїх володінь.

– Що думаєш про поєдинок з «Шахтарем»?
– Треба виходити на поле і повністю викладатися. Іншого рецепту немає. Це футбол – всяке трапляється. Ми просто повинні пам’ятати про одну річ – маємо зробити все від нас залежне. Лише в такому разі можна розраховувати на успіх. «Шахтар» – стабільна команда і демонструє класний футбол, грає в єврокубках. Це дуже сильний суперник.

– Матч відбудеться у Харкові. Раніше доводилося грати на стадіоні «Металіст»?
– Як не дивно, але на цьому стадіоні ще жодного разу не грав. Лише за дублюючий склад «Карпат» у цьому місті виступав. Побачимо, як воно буде на головній арені Харкова.

– Свої поєдинки з «Шахтарем» пригадуєш?
– Так, всі добре пам’ятаю. Найкраще запам’яталася гра на «Донбас Арені».

– Якщо прокрутити в пам’яті всі твої матчі з «гірниками», то можна вивести певну закономірність – у кожній з трьох зустрічей ти пропускав по три голи...
– Так, є така неприємна традиція. Знаю про це. Старатимуся в суботу перервати цю серію. Якщо тренер довірить мені місце у складі, то докладу максимум зусиль для того, щоб взагалі не пропустити.

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.