Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Другие новости
|
1187
0

Українці в Голландії: медалі й овації

Фінали чемпіонату Європи зі спортивної акробатики у парно-групових видах, що завершився у голландському місті Хертугенбош, збирали повні трибуни глядачів

Хоча голландські майстри акробатики не є головними героями міжнародних турнірів, вболівальники присвячують свої вікенди цьому виду спорту заради «любові до мистецтва». І українське мистецтво акробатики, судячи з оплесків та овацій, припало публіці до смаку.

У котре найвищі оцінки суддів заслужила досвідчена київська чоловіча пара Микола Щербак / Сергій Попов. Неодноразовим чемпіонам та призерам першостей світу та Європи, володарям Кубків світу не змогли протистояти навіть авторитетні росіяни. На голландському килимі рівних не було і «чудовій четвірці» з Вінниці – Роману Уразбакієву, Андрію Литваку, Андрію Білозору та Денису Крючкову. Для вихованців Юрія Голяка ця перемога стала першим визначним здобутком у кар’єрі. Багато сподівань покладав тренерський штаб і на жіночу пару Анастасія Ломаченко / Олена Жорняк, однак на п’єдестал пошани дівчатам зійти не вдалось. У підсумку – четверте місце. Натомість за своїх колег по збірній реабілітувалась жіноча трійка Людмила Малініна / Ольга Варчук / Олена Непитаєва, які стали володарками «срібла».

Лише 0,2 бала відділили від перемоги львівський юніорський квартет: Ростислава Романяка (ЗОШ №67), Костянтина Гнатюка (ЗОШ №35), Андрія Москву та Романа Пецуха (обидва - ЛДУФК). Знизивши вихованцям Аліни та Михайла Сениць бали за техніку, судді, на жаль, забули відзначити їх артистизм. «На цьому чемпіонаті ми хвилювались набагато більше, ніж минулоріч, - зізналися львів’яни, - адже тепер нам доводилось не здобувати, а захищати титул бронзових призерів єврофоруму. Тому ми щасливі, що нам це вдалося». Жереб зіграв злий жарт з дебютантками юнацької першості Оленою Москвою та Катериною Коцур, яким випало виходити на поміст першими. «Забійницям» судді традиційно пошкодували балів, а їм до «бронзи» не вистачило лише 0,3. Срібним нагородам у змаганнях юніорських пар радів столичний дует Ярослав Пулін / Дмитро Тарасенко.

У загальнокомандному заліку юніорська та «доросла» команда вибороли бронзові медалі.

Високий замок

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Не футболист. Леоненко выбрал лучшего спортсмена в истории
Футбол | 17 мая 2024, 13:02 1
Не футболист. Леоненко выбрал лучшего спортсмена в истории

Бывший нападающий киевского «Динамо» увлекается Усэйном Болтом

Лунин рассказал Анчелотти о своем решении, если Куртуа сыграет в финале ЛЧ
Футбол | 18 мая 2024, 07:33 6
Лунин рассказал Анчелотти о своем решении, если Куртуа сыграет в финале ЛЧ

Украинский вратарь готов продлить контракт с «Реалом»

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.