Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
| Обновлено 11 ноября 2016, 16:27
2224
4

Карпаты разбили польскую Вислу

Львовская команда отгрузила в ворота краковского клуба четыре безответных мяча

| Обновлено 11 ноября 2016, 16:27
2224
4
Карпаты разбили польскую Вислу
ФК Висла

Завдяки тижневій паузі у Лізі Парі-Матч, що виникла у зв’язку з вікном для збірних, «Карпати» отримали можливість вирушити до сусідньої Польщі і провести спаринг проти краківської «Вісли». Поїздка львів’ян, як і сам матч, були приурочені до святкування 105-річчя Малопольського футбольного союзу. Відтак «леви» отримали нагоду взяти участь у міжнародному поєдинку проти одного з найбільш титулованих клубів сусідньої країни, якому цього року виповнюється 110 років, і вдало заповнили паузу в чемпіонаті (варто забігти наперед і зауважити, що всі 18 футболістів, які вирушили до Кракова, взяли участь у матчі).

З перших хвилин у складі «Карпат» з’явився вихованець клубної Академії Володимир Сениця, який поки не дебютував за головну команду в елітному українському дивізіоні. У зв’язку з викликом центрального захисника Івана Лобая до молодіжної збірної України саме 19-річний оборонець утворив пару в центрі захисту з Андрієм Нестеровим.

У поляків напередодні поєдинку відбулася зміна на тренерському містку – Даріуш Вдовчик залишив свій пост, тому на двобій з «Карпатами» господарів вивів Казімєж Кмечік, легенда «Вісли», Олімпійський Чемпіон 1972-го року у команді уродженця Львова Казімєжа Ґурського.

Гості розпочали активніше і одна з перших атак закінчилася взяттям воріт. Показовий прорив лівим флангом за участю Павла Ксьонза і Володимира Костевича завершився прострілом останнього у штрафний майданчик. Захисники «Вісли» були не готовими до такого розвитку подій і Крістіан Куява зрізав м’яч у власні ворота. На цьому львів’яни не зупинилися і естафету активності перейняв правий фланг, де вирізнявся Денис Мірошніченко. Однак з двома прострілами карпатівця поляки впоралися.

І все ж через кілька хвилин Денис виступив у ролі конструктора гольової атаки. Після його передачі в один дотик гравці «Вісли» не порозумілися і зіткнулися між собою, м’яч опинився у Ґуставо Бланко-Лещука, який хорошим пасом вивів на ударну позицію Ксьонза. Сьомий номер «Карпат» розвернувся і пробив, м’яч на шляху до воріт змінив напрям польоту після рикошету від оборонців «Вісли» і вдруге залетів у сітку воріт команди з Кракова.

Поляки не відразу змогли оговтатися після такого старту поєдинку, але поступово знайшли в собі сили відсунути гру від своїх воріт. Однак всі потуги господарів розбивалися на підступах до штрафного майданчику завдяки надійній грі «зелено-білих» в обороні. Українці ж протягом всього тайму володіли ініціативою, постійно загрожували воротам Міхала Мішкєвіча і на перерву пішли з перевагою в рахунку у два голи.

У другій половині зустрічі малюнок гри змінився не особливо і гості записали собі до активу ще два забиті м’ячі. На старті тайму поляки трохи активніше діяли в атаці, однак без особливої гостроти біля воріт Романа Підківки. Зате продовжили забивати гості. На 60-й хвилині Бланко-Лещук скористався помилкою суперників у центрі поля, запустив правим флангом Ігоря Худоб’яка, який виконав класний навіс на дальню штангу, де вчасно опинився Амбросій Чачуа, який нещодавно вийшов на заміну, і головою відправив м’яч у ворота – 3:0!

Четвертий гол у поєдинку «леви» забили у схожому стилі. Ксьонз перехопив м’яч в центрі поля, перепасувався з Мірошніченком, і запустив правим флангом Худоб’яка. Капітан прострілив точно на Ксьонза, який в дотик парашутом відправив снаряд за спину воротарю! То був той день, коли «Карпатам» все вдавалося, в тому числі, такі чудові голи. Матч подарував не лише перемогу галичанам з рахунком 4:0, а й хороший настрій та з користю заповнену паузу в календарі.

11.11.2016, 13:00. Стадіон «Вісла», ім. Г. Реймана. Краків, Польща. Хмарно. +7°С.

«Вісла» – «Карпати» – 0:4
Голи:
Куява, 4 (авт.), Ксьонз, 23, 72, Чачуа, 60

«Вісла»: Мішкєвіч (Зайонц, 65), Муйта, Ґловацкі (Жемло, 67), Куява, Бартош, Брлек, Поповіч (Ласкошь, 75), Цивка (Птак, 67), Боґускі (Поребскі, 65), Джазґа, Брожек (Захара, 46).
«Карпати»: Підківка (Мисак, 46), Мірошніченко, Нестеров, Сениця, Кравець (Зубейко, 46), Вербний (Чумак, 67), Кльоц (Чачуа, 55), Худоб’як (Ярошенко, 65), Костевич, Ксьонз (Завійський, 85), Бланко-Лещук (Страшкевич, 60).

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 3
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Игорь Иващенко
Карпаты набирают обороты, может что и получится
pavvells
товарняк то таке
teyn
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил