Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Футзал. Высшая лига
|
1260
0

У Будинку футболу почались четверті тренерські курси з футзалу

Серед слухачів тренери та гравці як аматорських команд, так і клубів Екстра-ліги та Першої ліги

У Будинку футболу почались четверті тренерські курси з футзалу
7 листопада у Будинку футболу стартували традиційні тренерські курси для підвищення кваліфікації тренерів з футзалу. Це вже четвертий подібний захід за останній час. У найближчі дні відбудеться перший семестр навчальної програми, наступні два семестри будуть проведені у грудні та січні. Всі подробиці про нинішні тренерські курси прес-службі АФУ розповів керівник навчально-методичного відділу Асоціації футзалу України Микола Повисший.

 
- Миколо Пилиповичу, це вже четвертий подібний захід для футзальних тренерів. Розкажіть, будь ласка, трохи детальніше про ці тренерські курси?
- Так, це вже четверті курси для футзальних тренерів за програмою диплома «С». Минулий подібний захід був з квітня по червень цього року. Нинішні тренерські курси будуть тривати протягом трьох місяців – у листопаді та грудні цього року, а також у січні 2017 року.
 
- Про які аспекти тренерської діяльності буде йти мова на цих курсах?
- У першому семестрі ми приділяємо увагу організаційним моментам у дитячому та аматорському футзалі, навчальній підготовці тренерів. У грудні ми вже приділятимемо увагу тактичній складовій, а у січні – фізичній підготовці.
 
- Хто з відомих імен присутній на нинішніх тренерських курсах?
- Перш за все – це Валентин Цвєлих, один з кращих бомбардирів українського футзалу, Михайло Бєляєв, який представляє тренерський штаб одеського «Делівері», колишній гравець ФК «Київ-НПУ» Олександр Давидов. Є серед слухачів і діючі гравці. Наприклад, футзалісти «ХІТа» Євген Юнаков, Олександр Колесніков та Максим Войток, який представляє «ЛТК/ІнБев/НПУ».
 
- Чи стануть ці тренерські курси майбутнім плацдармом для них?
- Ми сподіваємось, що з цих діючих та колишніх гравців, а також нинішніх тренерів у майбутньому вийдуть хороші фахівці. Тим більше, наразі вони знаходяться на стартовому рівні навчання. І за його підсумками вони отримають диплом «С». А вже потім, можливо, зможуть отримати диплом «В».
 
- Чим відрізняються ці курси від попередніх?
- На кожних курсах все було по-різному. Спочатку в нас були курси для тренерів команд Екстра-ліги та Першої ліги, потім для тренерів Першої ліги, а після цього – для тренерів ДЮСШ. Наразі серед слухачів у нас тренери та гравці як аматорських команд, так і клубів Екстра-ліги та Першої ліги.
 
- Нинішні курси проходять під егідою УЄФА?
- Ні, оскільки слухачі навчаються за програмою диплому «С». Проведення цих курсів УЄФА делегував Федерації футболу України та Асоціації футзалу України. А курси за програмою підготовки диплому «В» будуть проходити під прямою егідою УЄФА. До того ж, ті тренери, які у перспективі отримають диплом «В», матимуть можливість отримати тренерську практику в клубі, який їх делегував.
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Рим не устоял. Байер без проблем обыграл Рому
Футбол | 03 мая 2024, 00:06 5
Рим не устоял. Байер без проблем обыграл Рому

Первый полуфинальный матч Лиги Европы сказочная команда Хаби Алонсо оставила за собой на чужом поле

ЧМ по хоккею. Календарь сборной Украины (обновляется)
Хоккей | 02 мая 2024, 10:00 7
ЧМ по хоккею. Календарь сборной Украины (обновляется)

Очередная попытка сборной Украины вернуться во второй дивизион

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.