Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
| Обновлено 18 октября 2016, 19:01
4933
3

Александр БАБИЧ: «Мы существуем от матча к матчу»

Тренер «Черноморца» - о матче против «Динамо» и планах команды на будущее

| Обновлено 18 октября 2016, 19:01
4933
3
Александр БАБИЧ: «Мы существуем от матча к матчу»

Наставник «Чорноморця» ексклюзивно для УПЛ коментує матч із «Динамо», розповідаючи, чим займатиметься наступного тижня

— Олександре Олександровичу, стало відомо, що сьогодні, в неділю, ваша команда проводить тренування, тоді як більшість наставників Ліги Парі-Матч дають вихідний (або навіть кілька) підопічним після чергового туру…
— Ну, у нас так заведено. Маємо стабільну систему підготовки, від якої намагаємося не відступати. Система така: після календарного матчу та частина команди, яка брала в ньому участь, проходить відновлювальні процедури, а виконавці, які з різних причин пропускали зустріч, отримують повноцінне тренування або спаринг.

— Чи був у вашій кар’єрі — ігровій та наставницькій — випадок, коли команда здобуває очко, забиває м’яч, жодного разу не поціливши в стулку воріт опонента?!
— Ніколи такого не було, кажу, як є! Удача, фарт були на нашому боці, тому нам вдалося досягти нічиєї. Пам’ятаю, правда, був у нас матч проти «Шахтаря», коли «Чорноморець» також зіграв унічию завдяки несподіваному удару Калитвинцева, коли нам, знову-таки, пощастило. До речі, вчора одразу після матчу наш генеральний директор Сергій Керницькій зайшов до роздягальні и сказав: «Усе-таки справедливість існує! А успіх, як відомо, приходить до сильнішого!»

— Вже встигли переглянути в повторі два моменти у штрафній «Динамо», які стались у першому таймі й викликали резонанс?
— Устиг, причому з двох різних джерел — відеотрансляції поєдинку та нашої технічної камери. Для мене все очевидно: арбітр не поставив пенальті у ворота «Динамо».

— Чому після перерви ваші підопічні діяли не так щільно проти суперника, давали йому більше вільних зон?
— Перша причина — план на гру: до перерви, поки було більше сил, ми намагалися протиставити киянам «високий» пресинг. Друга причина — вищий клас гравців «Динамо», тобто ми виходили з об’єктивного стану справ. Відзначте: вільні зони з’явилися не тільки у нас, а й у наших гостей. Ми ж програвали й розуміли: головний шанс — контратаки, чим і скористались.

— Як вважаєте, чому вашу команду так «підкосив» пропущений м’яч?
— Я нічого такого не побачив! Навпаки: хлопці «завелися». Визнаю: пропустивши, ми якийсь час приходили до тями, але потім оперативно виправили ситуацію.

— За наслідком перемоги «Олександрії» «Чорноморець» знову відкотися на п’яте місце. Проте й воно дає право виступати в єврокубках. Вимальовується вже таке завдання?
— Ні. Я вже говорив, що ми існуємо від матчу до матчу. Взимку про це подумаємо. А тепер у нас дуже складний календар: «Ворскла», «Шахтар», «Зоря»… Таким чином, можна сказати, що ми вже існуємо в єврокубковому ритмі (усміхається)!

— Вдалося дізнатись, що наступного тижня їдете до Швейцарії на тренерські курси…
— То буде запланована виїзна сесія в процесі навчання на PRO-диплом. У понеділок летимо з колегами із Києва, а самі курси триватимуть із вівторка до четвер у Ньоні. Там, якщо не помиляюся, будуть тренери з трьох різних країн Європи. Програма дуже насичена: нам уже роздали завдання, а пари відбуватимуться з 10.00 по 18.00 усі три дні.

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 2
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
AlexCardo
Да при чем тут слаба. Понятно, что Черноморец Лигу Европы не выиграет, но обкатать наших украинских ребят на таком уровне это дорогого стоит. Пример, Заря, которая уже абсолютно не боится Динамо и Шахтера, играет на равных
Pavel Yakimovich
зато у динамо было... результат одинаков... тогда правда гусев себе забил