Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
| Обновлено 18 октября 2016, 14:39
1623
0

Юрий ПОКЛАД: «У меня хорошие связи в Украине»

Новый член тренерского штаба «Карпат» рассказал о своем пути во львовский клуб

| Обновлено 18 октября 2016, 14:39
1623
0
Юрий ПОКЛАД: «У меня хорошие связи в Украине»
ФК Карпаты

Олег Дулуб, який минулого тижня очолив «Карпати», сформував свій тренерський штаб. До Андрія Тлумака, Володимира Марчука та Андрія Сапуги, які допомагали Сергію Зайцеву, долучився ще один фахівець. Юрій Поклад, один з найавторитетніших спеціалістів, що працював у білоруському футзалі, вирішив повернутися у футбол. Відтепер він допомагатиме Дулубу у тренерському штабі «зелено-білих».

– Юрію Леонідовичу, останнім часом ви досягли чималих успіхів на Батьківщині у футзалі. Ви ввійшли до тренерського штабу «Карпат», тим самим, прийняли рішення повернутися у великий футбол...
– Відверто кажучи, футбол далеко від себе я не відпускав. У мене є багато друзів і знайомих, які працюють на тренерських посадах у Білорусі. Так склалося, що з Олегом Дулубом я знайомий давно, і як тільки він прийняв «Крумкачі», то відразу звернувся до мене по допомогу. Я виконував певні консультативні функції. Паралельно я працював у футзальному «Вітені», який базувався у Мінську. Відтак у мене був час для того, щоб допомагати Олегу Анатолійовичу. Коли Дулуба призначили в «Карпати», він знову звернувся до мене. Саме в той момент я перебував у роздумах щодо продовження кар’єри.

– Як довго приймали рішення щодо переїзду до Львова?
– Зовсім недовго. Порадився з сім’єю і прийняв рішення. Скажу чесно, мав варіанти у Білорусі, але я вирішив, що у моєму віці, а мені 46 років, потрібно виходити на більш високий рівень. Я вважаю, що це хороший час і нагода для того, щоб зробити певні позитивні речі.

– З професіональним футболом ви закінчили у 23. У вас була серйозна травма...
– Все в комплексі склалося. Вже зараз можу сказати, оглядаючись назад, що я тоді припустився помилки. Це була травма психологічна, я просто зламався. Отримав травму, після якої переважно не завершують кар’єру.

– Ви вже познайомилися з футболістами «Карпат» і маєте певні враження від спілкування з ними...
– Познайомився не тільки з гравцями, а й з керівництвом, лікарями, адміністраторами, а також оглянув умови, в яких тренується команда і функціонує клуб. Інфраструктура у «Карпат» перебуває на високому рівні. Можу сказати, що у мене були теплі і приємні розмови з футболістами і працівниками клубу. Скажу більше – навіть здивувався і не думав, що все буде настільки легко. Ми прийшли в команду у непростий час. Звичайно, весь негатив залишив відбиток на гравцях, особливо їхньому психологічному становищі. Поступово ми намагаємося вивести футболістів з цього неприємного стану. Керівництво йде нам на зустріч і ми хочемо створити хороший мікроклімат в колективі. Бачу, що зараз у хлопців на обличчі з’явилася усмішка.

– Ви багато років успішно працювали у білоруському футзалі, тому, мабуть, про львівську «Енергію» знали більше, ніж про місцеві «Карпати»?
– У мене є хороші зв’язки в Україні, я завжди з радістю до вас приїжджав. «Енергія» неодноразово була на зборах у Білорусі. Я мав достатньо інформації не лише про футзал, а й про футбол.

– Коли ви працювати з «Вітеном», то білоруські журналісти писали: «Обіграти футзальний «Вітен» – це те саме, що й перемогти футбольний БАТЕ». Мрієте про те, що найближчим часом схожі паралелі проводитимуть між «Карпатами» і чинним чемпіоном України з футзалу «Енергією»?
– Завжди легко повторювати чиїсь досягнення. Якщо нам вдасться вивести «Карпати» на той рівень, який був відносно нещодавно, коли львів’яни давали бій будь-якій команді і грали у єврокубках, тоді вважатиму, що ми виконали величезний об’єм роботи. Дай Боже, щоб про нас в майбутньому казали лише хороше.

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Стало известно, сколько Реал заплатил за трансфер Лунина Заре
Футбол | 26 апреля 2024, 12:40 16
Стало известно, сколько Реал заплатил за трансфер Лунина Заре

На украинского вратаря в свое время претендовали «Наполи» и «Ливерпуль»

Реал без Лунина обыграл Реал Сосьедад. Сколько нужно очков для чемпионства?
Футбол | 27 апреля 2024, 00:01 10
Реал без Лунина обыграл Реал Сосьедад. Сколько нужно очков для чемпионства?

Игра завершилась со счетом 1:0, единственный мяч забил Арда Гюлер

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.