Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Другие новости
|
812
0

«Вам куди?» — «На Циньхуантао!»

Станом на вчора Україна мала вже 149 путівок на Олімпійські ігри

До головного спортивного старту чотириріччя — XXIX літньої Олімпіади в Пекіні — залишається трохи більше дев’яти місяців. Днями до китайської столиці завітала чергова інспекція Міжнародного олімпійського комітету, до складу якої входить і президент НОК України Сергій Бубка. Зустрівшись із керівниками різних підрозділів оргкомітету Ігор, оглянувши спортивні споруди, Олімпійське селище, ознайомившись з умовами проживання атлетів та тренерів, лікарським забезпеченням, комісія не знайшла підстав для критики. Тобто план підготовки до змагань витримується повною мірою, і приводів для хвилювань немає, попри деякі агресивні вигуки з американського континенту.

Китайці ж тим часом уже почали продаж квитків на змагання. Найбільшою популярністю користуються перепустки на церемонії відкриття й закриття Олімпіади, що відбудуться на стадіоні «Пташине гніздо» місткістю 91 тисяча глядачів. Загалом планується реалізувати близько 7 мільйонів квитків на загальну суму 140 мільйонів доларів. Причому 75 відсотків місць господарі залишають винятково для своїх співгромадян.

У самому Пекіні вже визначено місця розташування 31 арени для змагань, з них 12 — новозбудовані споруди, 11 — реставровані, 8 — тимчасові. Турніри з деяких видів спорту відбуватимуться в шести інших містах. Вітрильники поїдуть у Циндао (690 км від Пекіна), кіннотники — у Гонконг (за 2000 км), футболісти гратимуть також у Тяньцзині, Шанхаї, Шеньяні й Циньхуантао.

У травні завершать розширення міжнародного аеропорту Пекіна, а в липні — добудують швидкісну залізницю з міста до аеропорту.

Обіцяють організатори дбати і про екологію та навколишнє середовище. Зокрема, обмежуючи рух транспорту — через день на вулиці Пекіна допускатимуть машини з парними чи непарними номерами.

Олімпійське селище розташоване в так званій зеленій зоні, що за 3 км від Національного стадіону. Для делегацій виділено 42 житлові будинки (22 шестиповерхових і 20 дев’ятиповерхових). До речі, українці попередньо розподілені в окремий будинок на шість поверхів. Під час Олімпіади на території нашого посольства у Пекіні працюватиме «Український дім», що вже стало традицією для всіх Олімпіад.

Наш НОК уже отримав офіційне запрошення на Ігри і надіслав у МОК відповідь. Відомство Сергія Бубки доповнює державну допомогу спортсменам і федераціям власними внесками і вже визначилося з відомими фірмами спортивного одягу, які споряджатимуть українців, — «Найк» та «Боско».

А наразі наші спортсмени продовжують здобувати ліцензії для участі в змаганнях у Китаї. Станом на учорашній ранок в їхньому активі було 149 перепусток, із них дві останні здобули боксери. Очікується, що збірна України в Пекіні складатиметься з 240 атлетів.

ДО РЕЧІ
Президент НОК Сергій Бубка, за прикладом футбольних чиновників із їхнім «Домом футболу», планує створити у Києві «Олімпійський дім», який став би центром олімпійського руху України. У такій споруді під одним дахом розташувалися б НОК і федерації з різних видів спорту.

Вадим АВДАСЬОВ

Україна Молода

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Дарио СРНА: Хотим получить за Судакова большие деньги. Будет больше 60 млн
Футбол | 26 апреля 2024, 11:10 84
Дарио СРНА: Хотим получить за Судакова большие деньги. Будет больше 60 млн

Клуб готовится к продаже ведущего исполнителя

Напряженный финал. Билодид выиграла чемпионат Европы 2024 по дзюдо
Другие виды | 25 апреля 2024, 20:47 3
Напряженный финал. Билодид выиграла чемпионат Европы 2024 по дзюдо

23-летняя украинка в Загребе последовательно одолела 5 соперниц

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.