Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Европы
|
1258
0

Створено Національне агентство Євро-2012

Новостворений орган має розпочати свою роботу з 1 січня 2008 року і працювати до кінця 2012 року

У середу, 31 жовтня, Кабінет Міністрів України своєю постановою затвердив чисельність працівників та положення про Національне агентство з питань підготовки та проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу. Постановою Кабміну передбачено також визначення питань розміщення та початку функціонування агентства вже з початку 2008 року. «Фонду державного майна вирішити у двотижневий строк питання щодо розміщення агентства», − йдеться в постанові.

Штат та бюджет
Згідно з текстом постанови, з 1 січня 2008 року чисельність працівників агентства становитиме 70 осіб. З 1 січня 2009 року − 80 осіб, з 1 січня 2010 − 90 осіб. З 1 січня 2011 по грудень 2012 року чисельність працівників агентства збільшиться до 95 осіб. При цьому лише на 2008 рік з державного бюджету України буде виділено на забезпечення діяльності агентства 5,45 мільйони гривень, з яких 2,48 млн. підуть на оплату праці співробітників агентства.

Орган виконавчої влади
Положення про Національне агентство з питань підготовки та проведення Євро-2012 визначає його центральним органом виконавчої влади, а його діяльність спрямовується і координується Кабінетом Міністрів України через віце-прем'єр-міністра України. При цьому агентство отримує право координувати виконання центральними та місцевими органами виконавчої влади, органами місцевого самоврядування законів України та актів Кабінету Міністрів України, державних та регіональних цільових програм та окремих заходів з питань підготовки Євро-2012.

Плани та завдання
До сфери агентства належить й затвердження планів робіт та здійснення розподілу завдань щодо організації чемпіонату Європи. Також воно отримує право брати участь у підготовці проектів законів України, актів Кабінету Міністрів України, нормативних документів центральних та місцевих органів виконавчої влади. Ця ж сама структура здійснюватиме моніторинг виконання законів України, актів Кабміну та інших розпоряджень, а також проводитиме статистичні дослідження з питань, що належать до її компетенції.

Координуючі функції
Також агентство отримує право координувати діяльність структурних підрозділів з питань підготовки та проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи. Його обов’язок − забезпечити висвітлення діяльності центральних та місцевих органів виконавчої влади щодо підготовки до Євро-2012 інформувати громадськість в Україні та за кордоном щодо ходу підготовки.

Початок роботи − 1 січня
Згідно з положенням, голова агентства буде призначатися Кабінетом Міністрів України за поданням Прем'єр-міністра України. Нагадаємо, створення Національного агентства з питань підготовки та проведення фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу було визначено постановою уряду від 13 серпня 2007 року № 1083. Згідно з цією постановою новостворений орган має розпочати свою роботу з 1 січня 2008 року і працювати до кінця 2012 року.

ФФУ

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Перес поздравил Лунина и принял решение насчет продления контракта украинца
Футбол | 18 апреля 2024, 08:35 5
Перес поздравил Лунина и принял решение насчет продления контракта украинца

Флорентино остался явно в восторге от игры Андрея в поединке Манчестер Сити – Реал

Лучший игрок поединка с Ман Сити расхвалил Лунина после суперматча
Футбол | 18 апреля 2024, 09:40 6
Лучший игрок поединка с Ман Сити расхвалил Лунина после суперматча

Федерико Вальверде высказался об украинском голкипере

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.