Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат мира
| Обновлено 08 октября 2016, 14:02
4232
16

ФФУ: На тысяче болельщиков в матче с Косово настояла Польша

При других условиях польская сторона отказывалась принимать поединок отбора на ЧМ-2018

| Обновлено 08 октября 2016, 14:02
4232
16
ФФУ: На тысяче болельщиков в матче с Косово настояла Польша
ФФУ

Федерація футболу України двічі зверталася до Міністерства закордонних справ України щодо можливості проведення матчу з національною збірною командою Косово на території України, і отримала остаточний висновок про неможливість проведення такого матчу 19 вересня 2016 року.

Крім того, лише 23 вересня 2016 року, у п’ятницю, Федерація футболу України отримала офіційне підтвердження від ФІФА про можливість проведення матчу між збірними командами України і Косово на нейтральній території.

Федерація футболу України максимально оперативно звернулася до польської сторони, отримала згоду на проведення матчу в Польщі і 26 вересня 2016 року в понеділок направила свою робочу групу до міста Кракова. Того ж дня Федерація футболу України повідомила ФІФА, УЄФА та Федерацію футболу Косово про місце проведення матчу на стадіоні Краковія міста Краків. Оскільки решта запропонованих польською стороною стадіонів не могла прийняти матч із різних причин. З боку представників ФК «Краковія» ми отримали повні гарантії про можливість отримання відповідного дозволу на проведення матчу.

Наступного дня Федерація футболу України звернулася до регіональних федерацій футболу з проханням надіслати відповідні замовлення на отримання квитків для відвідання матчу. 30 вересня 2016 року розпочався продаж електронних квитків на матч. 30 вересня у другій половині дня ФФУ отримала  інформацію від футбольного клубу «Краковія» про те, що місцеві органи влади планують відмовити у проведенні матчу у Кракові. Підтвердження цієї ж інформації ми отримали з боку Асоціації футболу Польщі. Нам було запропоновано шукати альтернативне місце проведення матчу. Відповідно отриманої інформації реалізація квитків на сайті була призупинена.

Лише 3 жовтня 2016 року ввечері ми отримали повідомлення, що місцеві органи влади надали нам дозвіл у проведенні гри Україна-Косово у місті Кракові за умови присутності на ньому не більше 999 осіб.

Федерація футболу України не погоджуючись із аргументами які були наведені у офіційному рішенні місцевих органів влади направила відповідну касаційну скаргу. Станом на ранок 8 жовтня ми не отримали жодної відповіді на неї.

У зв’язку з ускладненою процедурою організації зустрічі збірних команд України та Косово, квитки на матч будуть розповсюджені між регіональними федераціями футболу та іншими колективними членами ФФУ відповідно до отриманих заявок. Частина квитків буде передана спонсорам та партнерам ФФУ відповідно до договірних зобов’язань. Офіційна делегація Косово, ФІФА та УЄФА  також отримають квоту відповідно до регламентних вимог. Частину квитків отримають волонтери які будуть допомагати в роботі на матчі. Вболівальники, які встигли придбати електронні квитки у перший день продажу, безумовно отримають ці квитки.

Нагадуємо, що Краків було обрано у якості приймаючого міста саме тому, що це місто знаходиться у безпосередній близькості до кордону з Україною. Федерація футболу України намагалася зробити  все можливе для того, аби українські вболівальники змогли підтримати свою улюблену збірну.

Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 15
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Jeck
Про що ви пишете ?
Яка Білорусь чи Кишинів ?
Наш матч з Косово може прийняти тільки країна, яка офіційно іх визнала.
Ні Білорусь, ні Молдова не признають незалежність Косово.
Ossa8860
УЕФА теперь обязаны оштрафовать поляков за нарушение прав украинских болельщиков.
ivan_kyiv
"...місце проведення матчу на стадіоні Краковія міста Краків. Оскільки решта запропонованих польською стороною стадіонів не могла прийняти матч із різних причин."
"Нагадуємо, що Краків було обрано у якості приймаючого міста саме тому, що це місто знаходиться у безпосередній близькості до кордону з Україною. ФФУ намагалася зробити все можливе для того, аби українські вболівальники змогли підтримати свою улюблену збірну."
Так всё таки, единственный вариант?? Или забота о болельщиках??
ag77
Polacy nie szanuja Ukraincow. Nie obchodzi ich wojna na Ukrainie. Oni tylko o Wolyniu mowia. . Glupi Pavelko tego nie wiedzial?
Дьявол
В большей степени верю Федерации, но хотелось бы увидеть скрины тех бумаг из МИД и ФИФА от 19 и 23 сентября, чтобы я уж точно не сомневался в правдивости слов ФФУ!
Igor Gumeniuk
Знаючи шизофренічну імперськість частини поляків шизофринічно абсурдно поступила наша федерація, обираючи Польщу.
Кращими варіантами були би Кошице, Кишинів, навіть Білорусь.
Crusaider
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
buzhanka
В Кракові працюють 20000 українців,а в Польщі понад мільйон.Можна було б зібрати повний стадіон.Сам хотів поїхати.
Flexandr
По факту даже 999 человек не будет, продано было где то 600-700 билетов.
На сайте ФФУ висел баннер Украина-Косово на продажу билетов, который вел на другой сайт. На том сайте инфа, что продажа приостановлена и билеты можно будет купить в кассе перед матчем. Но в кассе сказали, что билеты не продавались и не будут продаваться, только те что были ранее были проданы через вышеупомянутый сайт (600-700 штук).
stopor2016
Ну що , синку - помогли тобі твої ляхи(с) ?
Watan_Klimkin
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
daniel535
Ха-ха-ха вот вам и отношение к нашей нации гейропы