Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Олимпийские игры
|
1943
1

Игорь Жданов инициировал создание программы развития инфраструктуры

В 2017-м году на развитие спортивной инфраструктуры будет заложено 300 миллионов грн

Игорь Жданов инициировал создание программы развития инфраструктуры
4 жовтня відбулось засідання колегії Міністерства молоді та спорту України. Присвячене підведенню результатів участі національної збірної команди у ХХХІ літніх Олімпійських Іграх у Ріо-де-Жанейро.
 
Учасники засідання - керівники структурних підрозділів молоді та спорту обласних державних та Київської міської адміністрацій; президент НОК України Сергій Бубка; представники національних федерацій з літніх видів спорту; державні тренери з літніх видів спорту; ректори вищих навчальних закладів; голова Комітету Верховної Ради з питань сім`ї, молодіжної політики, спорту і туризму Артур Палатний, народні депутати України - всебічно проаналізували результати змагань та об’єктивний стан розвитку спорту вищих досягнень в Україні.
 
У своєму виступі Міністр молоді та спорту Ігор Жданов зауважив, що наші спортсмени достойно виступили на літніх Олімпійських іграх у Ріо-де-Жанейро:
 
«11 олімпійських нагород виборола країна, яка вже не перший рік воює та захищає свою землю від російської агресії. Ми втратили через окупацію: 8% території, 20% економіки, велику кількість спортивних об’єктів. Не можна порівнювати результати до війни і під час війни. Це, як мінімум, не об’єктивно і несправедливо».
 
Загалом, 55 українських спортсменів зайняли високі 4-6 місця. Вони пробилися у число кращих спортсменів планети із 11 тисяч атлетів, які змагалися у Ріо. Це свідчить про значний спортивний потенціал країни.
 
Ігор Жданов окреслив основні напрямки стратегії підготовки збірних команд до наступних Олімпійських Ігор: «Подальша стратегія має будуватися на тому, що літні Олімпійській ігри у Ріо-де-Жанейро - це нова точка відліку для вітчизняного спорту вищих досягнень».
 
Необхідно визнати, що потенціал радянського спорту остаточно себе вичерпав. Відбулася зміна поколінь, ми вже маємо призерів та учасників Олімпіади, які є ровесниками незалежності.
 
Також Міністр зазначив, що ключовою проблемою є хронічне недофінансування спортивної сфери, тривала відсутність капітальних вкладень у реконструкцію та будівництво нової спортивної інфраструктури:
 
«У зв’язку із цим, я ініціював перед керівництвом Уряду питання створення окремої програми розвитку спортивної інфраструктури. Очікуємо, що у 2017 році у Державному фонді регіонального розвитку на це буде закладено близько 300 млн. грн.».
 
Реалізація проектів буде відбуватися шляхом співфінансування із місцевими бюджетами. Завдяки подібній програмі, у Польщі в кожному воєводстві практично завершено будівництво 50-м олімпійських басейнів.
 
Міністерство також буде продовжувати політику переоснащення баз олімпійської підготовки та збірних команд України – новим, сучасним інвентарем та обладнанням. На це у проекті Держбюджету на 2017 рік передбачено 25 млн. грн.
 
Учасники засідання колегії зазначили, що результат виступів збірної команди України на Олімпійських Іграх – це спільна відповідальність всіх залучених до процесу підготовки керівництва міст та областей, ШВСМ, ФСТ, федерацій з видів спорту та їх президентів, тренерів, Міністерства, Національного олімпійського комітету, профільного комітету Верховної Ради.
 
Також в рамках підготовки до літніх Ігор у Токіо-2020 та зимових Ігор-2018 у Південній Кореї будуть чітко визначені пріоритетні олімпійські види спорту, на які робитиметься основна ставка.
 
«Період «розмазування масла по бутерброду» у спорті вищих досягнень України завершується. Саме на пріоритетних видах спорту будуть максимально концентруватися всі наявні ресурси», - зазначив Ігор Жданов.
 
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 1
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Miro Run
Юлькіні кадри вирізняються особливою тупістю та безпринципністю-а їх сьогодні дуже багато при владі