Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
|
1415
0

Сергей ГРИНЬ: «Мне важно играть ближе к атаке»

Футболист «Олимпика» - о матче с «Ворсклой» и планах на ближайшее будущее

Сергей ГРИНЬ: «Мне важно играть ближе к атаке»
footboom.com, Сергей Гринь

— Сергію, одне результативне влучення та участь у ще одному, вирішальному — цього достатньо, аби вважати себе героєм 10 ігрового дня Ліги Парі-Матч?
— Я про себе так не думаю — ні раніше, ні тепер. У нас уся команда — молодці: виграли в сильного опонента, конкурента в таблиці, та ще й на виїзді. Головна заслуга як у перемозі, так і в моїх голах — посильна участь усіх партнерів.

— Як тоді оцінюєте свої дії у Полтаві? Зовні це виглядало так: перший тайм провели активно, у другому тимчасово розчинилися — здалося, Кобахідзе почав «з’їдати» вас із Танчиком, але фінальний акорд вийшов чудовий.
— Не мені про такі речі говорити — це однозначно. Тут запитання до тренера та його помічників. Я себе не можу оцінювати. Поставили на позицію форварда, попереднього разу був півзахисником, наступного матчу знову можуть статися зміни, але для мене важливо грати — будь-де, ближче до атаки.

— Статистика свідчить, що зустріч із «Ворсклою» мала звершуватися нічиєю: майже в усіх показниках — володінні м’ячем, ударах по воротах, стандартах — у вас із полтавцями рівність.
— Ну, так то статистика, а футбол — щось інше. Можна 30 разів бити по воротах, не забити жодного разу й програти. А можна двічі потрапити в стулку й стільки ж разів забити. Тому не знаю, наскільки матч здавався нічийним для глядачів. Ми забили двічі, полтавці — одного разу, значить, «Олімпік» заслужено виграв.

— Основна небезпека від команди Сачка йшла через стандарти, тим паче у «Ворскли» багато фактурних гравців. Єдиний гол ви пропустили якраз після кутового. Проте в усіх інших випадках виходили зі становища. Який «рецепт» успішного протистояння вищій за зростом команді?
— «Рецепту», як такого, немає. Все, що можна зробити, — не порушувати правила, тобто не давати противникові бити кутові та штрафні. Ще важливо підготуватися до цього: наш наставник приділив особливу увагу тому, як полтавці розігрують стандарти… Якщо чесно, дуже непросто з ними було в цьому плані.

— Що скажете про сумарні 12 карток у поєдинку? Не забагато?
— Гра така вийшла — жорстка. Було багато порушень, фолів, зірваних атак — причому як із нашого, так і з їхнього боку. Повторюся: це футбол: можна провести сезон взагалі без попереджень, а можна за одну хвилину на червону «заробити». Багато залежить від конкретного ігрового моменту: треба фолити — фолиш, а якщо можеш обійтися без порушення, але принести користь команді, — це показник класу.

— А як поясните нерівність результатів «Олімпіка» в поточному сезоні — від 3:0 над «Дніпром» до 0:4 над «Динамо»?
— Закономірності немає, треба розглядати кожен матч окремо. Із дніпрянами у нас вийшло забити швидкий м’яч, із киянами навпаки — у них вийшло. У другому випадку ще був додатковий фактор: пенальті у наші ворота, якого, вважаю, не було. Ось із таких нюансів складається кожна гра, зовсім не схожа на попередню… Є у нас нестабільність результатів, є. Я би її так пояснив: така в «Олімпіка» була команда у перших 10 поєдинках сезону.

— Чемпіонат узяв паузу на два тижні. Як їх заповните?
— Після зустрічі в Полтаві нам дали три вихідні. Коли вийдемо, тренери скажуть, який буде план підготовки. Знаю тільки про режим тренувань, про спаринги поки не чув.

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Стало известно, кто в Украине будет транслировать бой Усик – Фьюри
Бокс | 25 апреля 2024, 14:53 6
Стало известно, кто в Украине будет транслировать бой Усик – Фьюри

Также MEGOGO покажет поединок Беринчик – Наваррете

СТАВКА ДНЯ. Главные матчи дня и популярные прогнозы на 26 апреля
Футбол | 26 апреля 2024, 11:00 0
СТАВКА ДНЯ. Главные матчи дня и популярные прогнозы на 26 апреля

Важные события во всех видах спорта совместно от Sport.ua и GGBET

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.