Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
|
2241
4

Сергей СИМИНИН: «Задание выйти в Лигу Европы никто не отменял»

Защитник «Ворсклы» поделился мнением о состоянии дел в Премьер-лиге

Сергей СИМИНИН: «Задание выйти в Лигу Европы никто не отменял»
footboom.com, Сергей Симинин

— Сергію, аналізуючи центральну зустріч 9 ігрового дня між полтавським і луганським колективами, наставник останнього висловив думку, що його підопічні перемогли, бо переважили опонента на флангах. Ви відчуваєте, що у «Ворскли» є «просадка» на краях?
— Ну, це думка Юрія Вернидуба, таке в нього уявлення. Тренер нашої команди може по-своєму бачити ситуацію, тому краще поговорити з ним… Якщо цікава моя думка, скажу так: не існує ні ідеальних гравців, ні ідеальних ігрових ліній — усі в чомусь помиляються, будь-кому можна пред’явити претензії. Якщо ми програли — значить, на сьогодні слабші за «Зорю».

— Її тренер висловив іще одне варте уваги спостереження про «Ворсклу»: полтавці блискуче обороняються, проте мають серйозні труднощі з «креативом». Проблему правильно підмічено?
— Я би не сказав, що зі створенням (або, конкретніше, — з нападом) маємо саме проблеми. Є ті чи інші труднощі із забиванням м’ячів: 10 у 9-ти матчах — замало. Але зрозумійте: не існує універсальних футболістів — тих, у кого немає недоліків. У нас теж таких немає, тому працюємо над виправленням того, що поки не виходить.

— Глядачі нарікають, що у полтавців далеко не завжди виходить грати видовищно…
— Бо граємо на результат — ось наш орієнтир, а не «естетика». З іншого боку, справді хочемо приносити задоволення публіці, тому і цей момент хочемо вдосконалити.

— Чи приносить задоволення публіці нинішній рівень Ліги Парі-Матч? На адресу турніру лунає критика, часто, здається, безпідставна.
— Погоджуюся. Тут як подивитись. Якщо порівнювати з 2012 — 2013 роками, рівень справді знизився: тоді було більше команд, багато легіонерів. Потім Україна пережила всім відомі події, які підкосили економіку, а це, у свою чергу, вдарило по футболу. Проте, якщо порівнювати нинішню першість, наприклад, із 2014 — 2015 роками, то сьогодні ситуація краща: лігу скоротили, і зверніть увагу, яка щільність у турнірній таблиці, як близько команди одна до одної, наскільки несподівані результати — фактично кожен може обіграти кожного.

— …Й усі команди, крім однієї, втрачають очки. Деяка нестабільність характерна як для «Ворскли», так і для вашого наступного опонента — «Олімпіка».
— Від цього поєдинку очікую передусім позитивного для нас результату, далі йде все інше. Донеччан ми вже «розібрали» на тактичному занятті, але коментувати, чому у них настільки різні результати (3:0 над «Дніпром», 0:4 від «Динамо») не буду — не моя справа. Щодо того, чому ми несподівано втрачаємо очки… Тут теж складно пояснювати сторонньому… Ми дуже стараємось, і в суботу спробуємо довести це в матчі з «Олімпіком».

— Який, тим паче, ваш сусід у таблиці й конкурент у боротьбі за єврокубки.
— Не знаю, як у них, а у «Ворскли» завдання пробитись у «зону Ліги Європи» ніхто не відміняв.

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 2
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
danicom
На хер в неё входить? Чтобы слить в очередной раз какой-нибудь смешной "Локомотиве"7
kden67
А может не стОит,мистер костолом???