Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Фигурное катание
|
975
0

Лідери розпочали з поразок

Етапом Гран-прі Skate America розпочався новий сезон у фігуристів

Хоча до Пенсильванії (США) приїхали далеко не всі світові лідери, боротьба між конкурентами виявилась доволі гострою, а результати – непередбачуваними.

У змаганні жінок сенсацією став програш чемпіонки світу японки Мікі Андо американці Кіммі Майснер. 18-річна американка була бездоганною як у короткій програмі, де вона розповідала про «Пристрасті», так і у довільній, нашпигованій елементами четвертого рівня складності. А ось Андо, котра неодноразово дивувала світ потрійним акселем та навіть вміє виконувати стрибки в чотири оберти, винесла собі вирок вже у короткій композиції: блискуче відстрибавши, вихованка Миколи Морозова спіткнулась на доріжці кроків. Перемога у довільній програмі, виразному та емоційному танці «Кармен», не дозволила Мікі наздогнати опонентку. Вперше на п’єдестал пошани «дорослих» змагань зійшла 14-річна Каролін Жанг, котра розчулила арбітрів та глядачів ліричною програмою «Аве Марія». Хоча американка на потрійних стрибках щоразу приземлялась у «недокрут», базова складність серпантинових доріжок та майстерність їх виконання додали до загальної суми чимало балів.

Майже за таким же сценарієм розгорталась боротьба чоловіків. Впевнений прокат неординарної короткої програми талановитого японця Дайсуке Такахасі – хіп-хоп версії «Лебединого озера» - не залишив шансів американцю Евану Лисачеку. «Бронза» турніру поїхала до Канади у валізі Патріка Чана.

На голову сильнішими за конкурентів виглядали американці Таніт Белбін/Бенджамін Агосто, які всі три танці завершили на першій позиції. «Сріблу» раділа французька пара Наталі Пешала/Фабіан Бурза, а з «бронзи» розпочали сезон досвідчені італійці Федеріка Файєлла/Масімо Скалі.

У змаганнях спортивних пар перемогу несподівано здобув молодий канадський дует Джесіка Бюбе/Брюс Девісон, який двічі ставав срібним призером на юніорських чемпіонатах світу. Титуловані китайці Кін Пан/Ян Тон максимально спростили коротку програму і втратили шанси на перемогу. Третіми у цій компанії стали росіяни Віра Базарова/Юрій Ларіонов.

У таборі української збірної сезон ще не почався. Наші лідери у парному катанні Тетяна Волосожар/Станіслав Морозов щойно повернулись зі США, де тренувались під опікою Миколи Морозова, і активно допрацьовують свої програми.

Олена САДОВНИК

Високий замок

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Чемпионат мира по хоккею. Календарь и результаты матчей
Хоккей | 27 мая 2024, 00:01 4
Чемпионат мира по хоккею. Календарь и результаты матчей

Чемпионат мира в элитном дивизионе пройдет в Чехии

Легендарный Леннокс Льюис рассказал, как бы закончился его бой с Фьюри
Бокс | 27 мая 2024, 13:40 4
Легендарный Леннокс Льюис рассказал, как бы закончился его бой с Фьюри

Бывший абсолютный чемпион мира считает, что победил бы Тайсона

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.