Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Сборная УКРАИНЫ
|
677
0

U-19: Україна – в еліт-раунді!

Юніорська збірна України достроково забронювала за собою місце в відбірному еліт-раунді Євро-2008 завдяки перемозі в Молдові над командою господарів − 2:1

Після двох турів у активі підопічних Олександра Лисенка − 6 очок, і навіть поразка в останньому матчі стартового кваліфікаційного етапу не позбавить їх лідируючої позиції в 11-й групі.

Дві заміни в «старті»
У порівнянні з першим поєдинком, у якому «синьо-жовті» переграли Азербайджан − 3:0, в їхньому стартовому складі відбулися дві заміни. Замість захисника Тараса Пінчука, до гри якого тренерський штаб мав певні претензії, вийшов Андрій Сагайдак, а опорного хавбека Кирила Петрова, що отримав невеличке пошкодження, замінив Євген Шахов. Дніпропетровець, за словами Лисенка, чудово впорався зі своїм завданням, налагодивши контроль м’яча в центрі поля.

За сценарієм «синьо-жовтих»
Українці добре вивчили манеру гри свого суперника, який з перших хвилин повів активний наступ на ворота Артема Кичака. Дисципліновано втілюючи в життя тренерські задуми, гості вміло перекривали можливі напрямки розвитку атак молдован. Поступово картина на полі змінилася. Наші хлопці ще до перерви перехопили ініціативу, і вже в другому таймі в карному майданчику господарів один за одним стали виникати гострі моменти, два з яких урешті-решт втілилися в голи.

Донецький початок
На 52-й хвилині вдача посміхнулася захиснику «Шахтаря» Максиму Ковальову, влучний удар якого з 25 метрів увінчав дотепний розіграш штрафного. Подвоїв рахунок капітан української збірної Роман Зозуля. Скориставшись гарним пасом Шахова, форвард київського «Динамо» пробив молдовського голкіпера з гострого кута. Кінцівка матчу видалася досить нервовою, але опонентів вистачило тільки на гол Олега Андроніка. 

«Гратимемо на перемогу»
У іншому двобої 11-ї групи Азербайджан переміг Шотландію − 2:0 і тепер позмагається з Молдовою за другу сходинку турнірної таблиці. Першу позицію Україна вже не віддасть нікому. «Звісно, 31 жовтня, у грі з шотландцями я дам змогу проявити себе тим виконавцям, які не були задіяні в перших двох турах. Втім, це не означає, що команда не боротиметься за результат. Нам потрібна перемога задля покращення власного рейтингу, який дозволить отримати більш зручних суперників на наступній стадії», − зазначив Олександр Лисенко. Нагадаємо, що жеребкування еліт-раунду, матчі якого пройдуть навесні, відбудеться 28 листопада в Каннах.

Україна (U-19) − Молдова (U-19) − 2:1
Голи: 1:0 Ковальов (52), 2:0 Зозуля (64), 2:1 Андронік (83)
Україна: Кичак − Сагайдак, Кончин, Ковальов, Мікіцей − Сворак (Коркішко, 62), Шахов, Мартинюк, Політило − Зозуля (Карноза, 78), Кравець (Пінчук, 72).

Костянтин Паткевич

ФФУ

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Английский гранд вышел в Лигу чемпионов 2024/25 после победы Челси
Футбол | 03 мая 2024, 07:01 1
Английский гранд вышел в Лигу чемпионов 2024/25 после победы Челси

«Ливерпуль», несмотря на потерю шансов на титул АПЛ, сумел выполнить задачу минимум

Именитый клуб АПЛ с украинцем в составе хочет убедить Лунина покинуть Реал
Футбол | 02 мая 2024, 21:03 5
Именитый клуб АПЛ с украинцем в составе хочет убедить Лунина покинуть Реал

«Челси» хочет подписать украинского голкипера

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.