Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Другие новости
|
1801
0

Національна жіноча збірна України поступилася Румунії

Збірна України втратила всі шанси на вихід до фінальної частини Євро-2017

Національна жіноча збірна України поступилася Румунії
ffu.org.ua

15 вересня у місті Клуж-Напока національна жіноча збірна України у вирішальному для «синьо-жовтих» матчі кваліфікації чемпіонату Європи-2017 поступилася основному конкурентові у боротьбі за другу сходинку в турнірній таблиці групи – збірній Румунії.

Турнірне становище зобов’язувало українок грати тільки на перемогу, оскільки наші суперниці відставали від «синьо-жовтих» на три очки, маючи при цьому гру в запасі. Початок зустрічі виявився приголомшливим для нашої команди: румунки після серії кутових вже на четвертій хвилині матчу повели у рахунку, завдяки голу Хаврістіч.

Незважаючи на те, що захист української команди у ці хвилини діяв невпевнено, нашим дівчатам вдалося швидко відігратися. Бойченко поборолася за верховий в м’яч (у цій боротьбі гравець румунської збірної розбила лице нашій футболісткі), «круглий» відскочив на лівий фланг, де прудконога Овдійчук втекла від захисника і пробила влучно в дальній кут.

Здавалося «синьо-жовті» перехопили ініціативу, але знову, неначе грім серед ясного, м’яч влетів у наші ворота. І знову захисники української збірної не порозумілися між собою, дозволивши Косміні Душа вискочити на побачення зі Зварич. Цього разу, на жаль, наший голкіпер не виручив - 1:2.

Після цього українки зібралися і перехопили ініціативу, проте до небезпечних моментів справу доводили дуже рідко. Одного разу Дятел зі штрафного ледь не влучила в «дев’ятку», ще в одному епізоді Козиренко не змогла зорієнтуватись у штрафному, вдало підставивши ногу. До того ж, слід відзначити, що у першій половині гри румунки грали вкрай грубо, що вилилось у декілька жовтих карток.

Початок другого тайму пройшов за активних дій українок, які будь що намагалися зрівняти рахунок. Румунки намагалися збити темп за допомогою фолів у центрі поля та затягуванням часу. На 72-й хвилини господарки могли забити третій м’яч у ворота наших дівчат, але Войку після удару головою влучила у поперечину. Ще через шість хвилин все та ж Войку загрожувала нашим воротам, але виручила Зварич, заблокувавши удар.

У заключні п’ять хвилин українки мали три чудові нагоди, аби бодай зрівняти рахунок, але ні Козиренко, ні Кравець змінити цифри на табло так і не вдалося. У підсумку прикра поразка - 1:2, яка позбавляє збірну Україну всіх шансів на вихід до фінальної частини Євро-2017.

ЧЄ-2017. Кваліфікація

Румунія – Україна – 2:1

Голи: Хаврістіч (4), Душа (11) – Овдійчук (8)

Попередження: Кордуняну, Войку, Олар, О. Опря - Калініна

Румунія: Парелуце – Кордуняну (Джурджу, 50), Хаврістіч, Бортан, Фісай, Сирге, Рус (Лунка, 46), Войку, Олар, Опря (Битя, 63), Душа

Україна: Зварич – Філенко, Кравець, Василюк, Басанська, Андрущак (Калініна, 67), Дятел, Апанащенко (к), Бойченко (Хіміч, 46), Овдійчук (Андрухів, 86), Козиренко

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.