Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Украина
|
1789
0

Генри ДУГАРТ: «Мотивирован, чтобы сделать год в Украине незабываемым»

Американский новичок «Будивельника» рассказал о решении выступать в Украине

Генри ДУГАРТ: «Мотивирован, чтобы сделать год в Украине незабываемым»
fbu.ua

Новачок «Будівельника» Генрі Дугат провів перше тренування в складі столичної команди. Минулого сезону уродженець Х'юстона добре показав себе в Кубку Європи ФІБА, і тепер готується стати важливою частиною команди Євгена Мурзіна.

— Генрі, ласкаво просимо! Які враження від першого дня в нових умовах?
— Дякую, все добре. Мене познайомили з командою і я почав повноцінно працювати. Правда, поки важкувато після довгого перельоту та акліматизації. Але я думаю, що зовсім скоро я увіллюся в процес і зможу показувати всі 100 %. Тим більше, я знаю, що сезон починається вже скоро, тож не залишається нічого іншого.

— Які перші враження від Києва?
— Я поки нічого конкретного сказати не можу, але чув, що місто комфортне для життя.

— Розкажи кілька слів про минулий сезон у «Гаврі».
— Насправді сезон важко назвати вдалим для мене і команди. Я був травмований на старті, ми програли 7 матчів поспіль і скотилися в турнірній таблиці. Далі ми зуміли стабілізувати свою гру, але цього вже не вистачило для боротьби за високі місця...

— Ти дуже непогано себе показав у Кубку Європи ФІБА, де тобі вдавалося виглядати значно краще, у всякому разі, якщо дивитися на статистику. Як вважаєш, чому саме в матчах на євроарені ти грав яскравіше?
— Складно сказати, я думаю, просто так співпало. Насправді навіть мови про недооцінку внутрішньої першості бути не може. Французький чемпіонат – престижна ліга, і ми хотіли боротися за високі місця не менше, ніж успішно виступити в Європі. Можливо, ми виявилися не готові до боротьби на всіх фронтах, я точно не знаю. Особисто я однаково прагнув допомогти команді у всіх іграх.

— Ти вже багато років виступаєш поза США, і, напевно, тобі не буде надто складно адаптуватися у Києві?
— Так, дуже сподіваюся на це. Тим більше, що я грав не тільки в Європі, але і в Південній Америці, де дуже специфічний баскетбол. Думаю, мене буде непросто здивувати.

— Нашими зимами тебе лякали?
— Я грав у сусідній країні Угорщині, тому дуже сумніваюся, що зиму в Україні варто боятися, я не переживаю з цього приводу. Та і в Німеччині клімат явно не тропічний. Головне – зосередитися на баскетболі, я дуже хочу показати себе тут. Знаю, що зараз чемпіонат буде сильнішим, і я сподіваюся, мій новий клуб буде серед лідерів.

— Які цілі ставиш для себе особисто в «Будівельнику»?
— Як я вже сказав – у мене був не найкращий минулий сезон. Тому, зараз я дуже мотивований зробити рік в Україні особливим. Я не думаю про якісь індивідуальні нагороди, або щось на кшталт цього. Хочу перемагати. В кожному матчі, в кубку, в чемпіонаті...

— Ти перший номер за своїми даними, але не секрет, що в попередніх клубах ти був серед лідерів за набраними очками. Тут ти бачиш себе більше розігруючим, чи атакуючим захисником?
— Очевидно, що, як мінімум в захисті мені з моїми параметрами краще грати розігруючого, але ми ще не бачимо остаточного складу і тренерський штаб не має повної картини, щоб планувати. Знаю, що наш головний тренер зараз зайнятий українською національною збірною. Думаю, ближче до старту ми будемо говорити про мою роль. Зараз головне скоріше набрати кондиції і відчути ритм у товариських матчах.

— В найближчих іграх ти вже готовий вийти на паркет?
— Думаю, що так, я хочу грати, але все буде залежати від рішення тренерського штабу.

 

 

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Киев-Баскет обыграл Мавп и стал бронзовым призером Суперлиги
Баскетбол | 23 апреля 2024, 20:56 0
Киев-Баскет обыграл Мавп и стал бронзовым призером Суперлиги

Столичный клуб выиграл серию у черкасской команды

Стала известна точная сумма, за которую Перес готов продать Лунина
Футбол | 24 апреля 2024, 07:01 8
Стала известна точная сумма, за которую Перес готов продать Лунина

По последним слухам, Андрей не согласился на продление контракта и может покинуть клуб

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.