Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Другие новости
|
9003
5

Ирина ГАЛАЙ: «На Эверест пошла бы с Ярмоленко»

Первая украинка, которая взошла на Джомолунгму, с 12 лет болеет за киевское «Динамо»

Ирина ГАЛАЙ: «На Эверест пошла бы с Ярмоленко»
20 травня 2016 року в 6 ранку за тібетським часом Ірина Галай стала першою українкою, яка піднялась на Еверест. Альпінізмом уродженка Мукачева захопилась після того, як програла футбольний спір своєму другові. Ірина вже багато років вболіває за київське «Динамо» і дуже емоційно сприймає всі успіхи та невдачі  команди, яка вже давно стала для неї рідною. 
 
Перший матч, на якому побувала – це «Динамо» - «Реал». «Батько мене, 12-річну дівчину, привів відразу на чвертьфінал Ліги чемпіонів. Пам’ятаю дату – 19 березня 1999 року. Переповнений «Олімпійський» і наша феєрична перемога 2:0 завдяки голам Шевченка.  Валерій Лобановскій на тренерській лаві. Впевнена гра Шовковського, якому не змогли забити ані Шукер, ані Рауль, ані Роберто Карлос, ані Морієнтос, ані Зеедорф, ані Ярні, ані Редондо, ані Карамбе. Яскравий салют по закінченню гри. І ми пройшли в півфінал Ліги чемпіонів! Після цього я закохалося в футбол та «Динамо» на все життя. З татом телефонуємо один одному майже після кожного матчу «Динамо». І переписуємося СМС-ками під час ігор. Я напам’ять знаю склад команди, розумію тактичні схеми. З подругами дивитися футбол мені не дуже цікаво. Вони більше дивляться на футболістів. Чи він красень, чи одружений, чи є в нього дівчина. Мені ж більше до смаку події, які розгортаються на зеленому газоні.  Тому відаю перевагу перегляду футболу у компанії чоловіків.  Дуже емоційно сприймаю все, що відбувається на полі. 

 
З собою на Еверест взяла б Ярмоленка. Мені подобаються його бійцівські якості.  Вважаю, що найголовніше у чоловікові — мужність. Терпіти не можу, коли вони чогось бояться. 
 
Не побачили тільки цих якостей у Андрія на Євро-2016. Але у мене теж не всі сходження були успішними. Через сильний ураган не змогла піднятися на Маттерхорн, це гора у Швейцарії. Вчасно зрозуміли, що, якщо зробимо ще декілька кроків, нас може просто здути вітром. Після того не можу дивитися на фото цієї гори. Уявляю, які відчуття у наших хлопців були після Євро. Збираюся  підкорити Маттерхорн у цьому році.  
 
Поки ще не довелося підтримати «Динамо» на виїзних матчах у еврокубках. Збираюся заповнити цю прогалину. «Динамо» ж  у груповому турнірі Ліги чемпіонів доведеться пройти свій футбольний Еверест.  Я добре зробила свою роботу і, сподіваюсь, що гравці «Динамо» так саме добре зроблять свою в Лізі чемпіонів. Віддаючи належне в тому числі і нам, вболівальникам. Головне, вірити в себе. Немає нічого неможливого. Треба лише мати бажання здійснити мрію».
 
Повне інтерв’ю з Іриною Галай читайте у свіжому номері клубного журналу «Динамо», який вже надійшов у продаж.  
 
Максим РОЗЕНКО
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 5
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
dogmat2016
Кто это такая...?
Megasuperfan
Подняться на Эверест стоит около 50 тысяч долларов
Falca0
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
Милябой
А кто такой Ярмоленко ?