Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Украина. Первая лига
| Обновлено 25 августа 2016, 14:39
1288
0

Молодіжний огляд 5-го туру у Першій лізі

Гол Валерія Рогозинського з Миколаєва приніс перемогу над Арсеналом

| Обновлено 25 августа 2016, 14:39
1288
0
Молодіжний огляд 5-го туру у Першій лізі

Два голи, один дебют та повернення до першої ліги — таким є доробок вітчизняної молоді у 5-му турі у першій лізі чемпіонату України. До цієї категорії проект Золотий Талант відносить футболістів, що народилися у 1995—1999 роках, їх кількість у клубах першої ліги поступово зростає.

Героєм туру серед молодих футболістів варто, мабуть, вважати 20-річного Валерія Рогозинського (21-й день народження відсвяткує 3 вересня), гол якого приніс Миколаєву перемогу над Арсеналом — 2:1. Вихованець миколаївської СДЮШОР, після випуску зі школи він встиг пограти в чемпіонаті Миколаївської області за Миколаїв-2, Комунаровець (Миколаїв) та Аграрник (Криве Озеро), а влітку 2014-го потрапив до професіонального футболу. Сезон провів у Миколаєві, минулого літа переїхав до Полтави, а навесні 2016-го повернувся.

Голом відзначився також 20-річний Євгеній Шевченко (Оболонь-Бровар), влучний удар якого допоміг киянам зрівняти рахунок у домашньому матчі з Сумами — 2:2, після чого його партнери довели зустріч до перемоги — 3:2. Шевченко — вихованець київського футболу, виступав за столичні Дарниця-КСДЮШОР, РВУФК, Зірка, пробував сили у Княжій (Щасливе), а останні півроку виступів у юнацькому чемпіонаті провів у донецькому Металурзі. Там і почав професіональну кар’єру по завершенні академії, але не закріпився. Повернувся додому, грав у чемпіонаті Київської області за столичний Локомотив, а навесні 2015-го потрапив у Оболонь-Бровар.

Молоді таланти України (U-21). Сезон 26. 1 ліга. 5 тур

Повернувся в Україну 20-річний Павло Федосов, який навесні 2016-го поїхав до Латвії, але провів у складі Риги у тамтешньому чемпіонаті лише 4 матчі (останній — у червні). Щоправда, їхав за кордон вихованець чернігівської Юності (останній рік у юнацькому чемпіонаті України відіграв за київське Динамо) футболістом з другої ліги, з Арсенала-Київщини, а повернувся у першу лігу — в Суми. Ще у його кар’єрі були чернігівська команда ЮСБ та Полісся-Юність (Добрянка), за які він виступав у чемпіонаті Чернігівської області після завершення виступів у академії Динамо, допоки не отримав варіант у Білій Церкві.

Юні таланти України (U-19). Сезон 26. 1 ліга. 5 тур

Ще одне повернення влаштував 21-річний Навід Насімі: навесні він на правах оренди виступав у першій лізі за Гірник-Спорт (Горішні Плавні), по завершенні сезону повернувся до Чорноморця, зіграв 36 хвилин за молодіжний склад одеситів 22 липня, а вже 20 серпня потрапив до протоколу матчу київського Арсеналу проти Миколаєва. Проте дебют вихованця київських шкіл Зірка, ДЮСШ-15 та Чайка з Петропавлівської Борщагівки у складі столичного Арсеналу відкладено.

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Ман Сити – Реал – 1:1 (пен 4:5). Лунин выиграл серию пенальти. Видеообзор
Футбол | 18 апреля 2024, 01:40 8
Ман Сити – Реал – 1:1 (пен 4:5). Лунин выиграл серию пенальти. Видеообзор

Смотрите самые интересные моменты ответного матча главного еврокубка

АНЧЕЛОТТИ: «Пенальти – азартная игра. Доверял Лунину, который был спокоен»
Футбол | 18 апреля 2024, 02:05 4
АНЧЕЛОТТИ: «Пенальти – азартная игра. Доверял Лунину, который был спокоен»

Карло коротко прокомментировал серию пенальти в матче «Манчестер Сити» – «Реал»

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.