Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Гребля на байдарках и каноэ
| Обновлено 20 августа 2016, 23:08
2648
1

Дмитро ЯНЧУК і Тарас МІЩУК: «Юрій Чебан надихнув своєю перемогою»

Українські веслувальники-каноїсти — про завоювання «бронзи» на Олімпіаді в Ріо

| Обновлено 20 августа 2016, 23:08
2648
1
Дмитро ЯНЧУК і Тарас МІЩУК: «Юрій Чебан надихнув своєю перемогою»
Getty Images
Українські веслувальники-каноїсти Дмитро ЯНЧУК і Тарас МІЩУК поділилися своїми враженнями від завоювання бронзової медалі на Олімпійських іграх 2016 року в каное-двійці на дистанції 1000 метрів.
 
Дмитро Янчук: Вчора ми проходили попередній півфінал, був сильний попутний вітер ми себе відчували добре, у нас був третій час. Сьогодні, як бачите, сильний зустрічний вітер. Ми легкі, нам важко йти проти вітру. Наша тактика звичайна: до 500 розслабитися, щоб були сили пройти другу половину шляху, а після 500 до фінішу додавати. Посіли третє місце, боролися до кінця. Ми задоволені медаллю, недарма пройшли цей шлях. Юра Чебан надихнув своєю перемогою, хочеться повторити його досягнення.
 
Тарас Міщук: Юрій Чебан мотиватор на всіх змаганнях. Це для нас перша Олімпіада. Дуже складній був цей момент — зібратися і добре виступити проти таких іменитих суперників. Ми тут з п'ятого серпня. Кожен раз, коли думали про самі змагання — мандраж з'являвся. Юра Чебан своїм виступом надихнув. Думаю, ніхто не очікував такого від нього. Мандраж зник, вийшли з бойовим настроєм, хвилювання не було, дуже класно.
 
Дмитро Янчук: Тяжко вставати о п'ятій ранку, їхати на цей канал. Кожного ранку ми вставали. До того о 6:40 тренувалися, щоб прийти в цю форму, а вчора і позавчора вставали о п'ятій ранку.
 
Тарас Міщук: О 21:00 лягаємо спати, аби виспатися. Відчуваємо себе дітьми: «Вечірню казку» подивилися — все, спати. (Сміються)
 
— Мріяли про медаль?
Тарас Міщук: Звичайно. Думаю, про медаль мріє кожен спортсмен. Відбір на Олімпійські ігри надзвичайно складний, особливо в каное. На чемпіонаті світу всього шість ліцензій дають. Звичайно, кожен екіпаж, який потрапляє на ці змагання, мріє про медаль. Всі суперники, можна сказати, рівні, однаково сильні і в рівних умовах. Кожен мріє про медаль. Так само ми мріяли про цю медаль. Це вершина нашої кар'єри, яка тільки почалася, сподіваюся. Дуже задоволені, неймовірні емоції.
 
— На цьому каналі є різниця, по якій воді йти? Відчуття змінюються?
Дмитро Янчук: У нас по стандарту повинен бути водний канал. Він тут на великому озері знаходиться, поруч океан. Це заважає. Було багато заїздів, катери їздили, знімали це все — хвиля накочує, ми стоїмо на старті, як на морі. У фіналі такого не було, вони підготувалися, але все одно тяжкий канал.
Тарас Міщук: Щодо води, можливо, ви бачили заїзд Павла Алтухова, який змагався в каное-одиночці. Він їхав, вітер був суто лівий. Тоді, здається, була різниця, оскільки перша доріжка знаходиться з лівого боку, там є буї, щити, які трошки захищають від такого вітру. Наприклад, Павлу, який йшов по крайній, восьмій, доріжці, думаю, це заважало.
 
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 1
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
motiotio
Порадували козаки! Хай вам щастить і наступна Олімпіада буде золотою.