Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Лёгкая атлетика
| Обновлено 18 августа 2016, 07:46
3502
1

Марина БЕХ: «Решила рисковать до последнего»

Украинская спортсменка попала в список 12-ти самых сильных легкоатлеток в прыжке в длину

| Обновлено 18 августа 2016, 07:46
3502
1
Марина БЕХ: «Решила рисковать до последнего»
Одна з найбільш захоплюючих дуелей Олімпійських ігор розгорнулася у секторі для стрибків у довжину. Американки Тіанна Бартолетта  і Бріттні Ріс у заключних двох спробах подарували глядачам справжню феєрію семиметрових результатів. Бартолетта встановила особистий рекорд і стала олімпійською чемпіонкою – 7,17 м. Ріс поступилася їй лише двома сантиметрами. У бронзової медалістки, сербки Івани Шпановіч, 7,08 м і національний рекорд.
 
Українка Марина Бех дебютувала на Олімпійських іграх і з першої ж спроби пробилася до числа 12-ти найсильніших. А от увійти до вісімки фіналісток Марині завадили три заступи.
 
- Маленьке досягнення у мене все ж є: я потрапила на ці Олімпійські ігри і ввійшла до числа 12-ти найсильніших. На жаль, в основному колі змагань трішки не склалося. Але це хороший досвід, будемо старатися на майбутнє, - каже Марина. - Позиція з трьома заступами, звісно, неприємна. Але я ризикувала, адже вже маю неприємний досвід з чемпіонату Європи. Тоді після двох заступів вирішила підстрахуватися, а цього разу вирішила йти до кінця. Трагедії з цього виступу робити не варто, і таке в житті має бути.
 
Складно сказати, що я могла показати сьогодні. Якби була хоча б одна зарахована спроба, було б від чого відштовхуватися. А так всі стрибки були з заступами і жоден з них, відповідно, не заміряли, тому про їхню дальність можу лише гадати.
 
Ви говорили про те, що для того, щоб закріпитися на рівні показаних вами цього року 6,93 метрів, потрібен час. Як проходить ваша з тренером стабілізація стрибка і того результату?
 
Стрибок не стабілізується так швидко, як би цього хотілося. Коли ти знаходишся на рівні спортсменів світового рівня, а результат 6,93 метри саме таким і є, то потрібен час і досвід, щоб на ньому закріпитися і додати 5-10 сантиметрів. Це можуть бути місяці і навіть роки праці. Цьому потрібно насамперед вчитися. І нам є ще багато чому вчитися.
 
Коли я у 17 років настрибала 6,78 метрів, теж знадобився певний проміжок часу, щоб змогла покращити свій особистий рекорд. Потрібно було пройти і негаразди, і щось хороше, щоб прийти до того, що маємо зараз. Тут буде так само. Потрібно щось пережити і навчитися чомусь для того, щоб стабільно стрибати на цей результат. На рівному місці він не виникне.
 
Марино, ви дуже гарно малюєте. Якби малювали картину свого олімпійського виступу, якою б вона була?
 
Не можу сказати, що аж надто засмучена. Рада тому, що є, що побувала тут. Це справжнє свято, свято чотириріччя. Рада, що у мене це вийшло, що я стрибала в одному секторі з такими відомими спортсменками, які були сьогодні. Тому картина точно буде яскравою.
 
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 1
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Oleg Bugaets
захоплююча боротьба між призерами принесла високі результати