Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Украина. Первая лига
|
1121
0

Молодіжний огляд 4-го туру у першій лізі

За один тиждень кількість молодих гравців у клубах першої ліги зросла на 64%

Молодіжний огляд 4-го туру у першій лізі

У трьох турах нинішнього чемпіонату України у першій лізі на поле виходили 37 футболістів 1995—1997 років народження, а після чотирьох їх кількість збільшилась на 64%. Або на 24 одиниці. Це майже ціла команда. Тепер кількість молодих гравців — 61, до того ж дебютували у клубах першої ліги ще й хлопці 1998—1999 років народження. Але в першу чергу такий потужний стрибок викликаний матчами другого раунду Кубка України, які були зіграні минулого тижня, якраз між 3-м та 4-м турами.

У багатьох клубах кубкові зустрічі використали для перегляду найближчого резерву. А Іллічівець навіть задіяв 16-річних виконавців, які виступають за другу команду у другій лізі. Один з них — Данило Папук — своїм голом приніс перемогу марупольцям та перепустку у наступний раунд. Його жеребкування, до речі, відбудеться сьогодні, 17 серпня.

Варто перелічити футболістів, які перші матчі за основу свого клубу у сезоні-2016/2017 провели саме минулого тижня у кубковому турнірі. Це 21-річні Ярослав Бридун (Авангард), Микита Жуков, Валерій Коверник (обидва — Інгулець), 20-річні Владислав Гершман (Геліос), Назарій Шевченко (Колос), 19-річні Дмитро Баранов (Скала), Руслан Ковток (Іллічівець), Микита Корчемкін (Скала), Володимир Кринський (Полтава), Михайло Ряшко (Іллічівець), Назар Стасишин (Скала), Владислав Ульянченко (Оболонь-Бровар), 18-річні Олег Білик (Скала), Євгеній Білокінь (Іллічівець), Ярослав Гурмак (Оболонь-Бровар), Максим Єрохін (Геліос), В’ячеслав Калінін, Ігор Крашневський (обидва — Іллічівець), 17-річні Дмитро Кузьменков (Оболонь-Бровар), Микита Петерман (Іллічівець) та 16-річні Данило та Денис Папуки (обидва — Іллічівець).

У протокол матчу потрапили 20-річний Максим Гурідов (Інгулець) та 18-річний Андрій Лисюк (Іллічівець)

Деякі з них затрималися у першій команді, але більшість випала з основи. Можливо, згодом повернеться.

Молоді таланти України (U-21). Сезон 26. 1 ліга. 4 тур

А у 4-му турі провели перші матчі за основу своїх клубів ще два молоді футболісти — 20-річні Вадим Абєлєнцев (Геліос) та Арсеній Процишин (Суми). На крок від дебюту зупинилися 20-річні Любомир Білоус (Скала) та Сергій Мелашенко (Десна) — вони лишилися у запасі.

Юні таланти України (U-19). Сезон 26. 1 ліга. 4 тур

Що стосується найбільш вагомих звитяг молодих футболістів у 4-му турі, то вони виявилися дуже скромними. Варто виділити, мабуть, лише воротарів — 20-річного Ореста Будюка (Черкаський Дніпро), який у п’ятому поспіль матчі сезону (чотири — у чемпіонаті, один — у Кубку України) лишається сухим, та 19-річного Романа Герича (Скала), який також пішов з поля без пропущеного голу. Цікаво, що вони грали один проти іншого, а матч закінчився нульовою нічиєю.

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.