Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Лёгкая атлетика
| Обновлено 17 августа 2016, 09:19
1975
1

Наталья ПОГРЕБНЯК: «Личный рекорд еще так легко не давался»

Украинская легкоатлетка - о своем выступлении в Рио

| Обновлено 17 августа 2016, 09:19
1975
1
Наталья ПОГРЕБНЯК: «Личный рекорд еще так легко не давался»

Наталія Погребняк стала єдиною з українок, кому вдалося вийти до олімпійського півфіналу-2016 з бігу на 200 метрів. Фінішувавши у забігу другою, вона встановила особистий рекорд. З попереднього досягнення Наталя скинула 11 сотих секунди – 22,64 с.

- Ми з тренером більше готувалися саме на 200 метрів. Навіть з тим результатом, який у мене був, тут реальніше проходити далі. Хоча для виходу у фінал цього може бути замало, потрібно буде витиснути з себе максимум. Але налаштовувалися ми саме на цю дистанцію, - говорить Наталя. - 100 метрів бігли, щоб зняти напругу, відчути доріжку. На перше коло на 200-метрівці вже вийшла з холодною головою, пробігла, ні про що не думаючи. Коли побачила, що переді мною лише Дафне Шипперс, і висвітилися секунди, дуже зраділа. Але потрібно відразу заспокоюватися, бо попереду новий день і новий біг.

У першому колі на 100-метрівці ви нарешті були задоволені реакцією на старті. Як зараз?
0,134, а це значить стабільність. Отже, 100 метрів чомусь навчили. Цього року ми зробили більше стартових тренувань, адже я завжди програвала його. Я люблю бігати 100 метрів, але якщо там старт не складеться, то мало що вийде і на самій дистанції. У півфіналі провалилася трішки, і вже не мої ані результат, ані звичного бігу. А на 200 метрів спокійно стала, ні про що думаючи, зробила все як на тренуванні, виконала настанови тренера і показала високий результат.

За відчуттями, це ще на максимум того, що можете показати?
Мені сьогодні було настільки добре бігти, що особистий рекорд, здається, ще ніколи так легко не давався. Тому є відчуття, що є ще купа сил, але не варто на цьому зациклюватися. Потрібно виходити і бігти. Звісно, завжди хочеться додати. Але як складеться, побачимо.

У чому особливість саме 200 метрів?
На 100 метрів немає права на помилку. Тут навіть з поганим стартом ти можеш набігти на фініші, переключитися на другу половину дистанції. Тут є можливість відігратися. Специфічна дистанція, її не можна бігти від початку до кінця з усіх ніг.

Я більше люблю 100 метрів, але тренер говорить, що більше шансів саме з бігу на 200 метрів. І як показує цей сезон, вона права. У мене не було комерційних стартів на 200 метрів. Виходить так, що біжу їх лише втретє за сезон, - і особистий рекорд. Звісно, задоволена.

Єлизавета Бризгіна говорила про те, що у Ріо можемо чекати світовий рекорд від Шипперс. Що ви думаєте з цього приводу?
Все може бути, спринт настільки непередбачуваний! Якщо вона не «затиснеться» і надто сильне бажання це зробити не переважить, то може показати високий результат. Адже практика показує, якщо чогось дуже сильно хочеш, то мало що отримаєш. Думаю, вона і в Амстердамі хотіла встановити рекорд Європи з бігу на 100 метрів, але не вдалося. А тут дуже сильна конкуренція. Вона відвертий лідер на 200 метрів, але є дівчата які можуть кинути гідний виклик.

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 1
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Michael Savchyn
правильно Схіперс -- все ж таки не німкеня, а голандка