Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Лёгкая атлетика
|
2365
0

Елизавета БРЫЗГИНА: «Готова была к лучшем результату сезона»

Украинская легкоатлетка - о своем выступлении на Олимпиаде

Елизавета БРЫЗГИНА: «Готова была к лучшем результату сезона»

Єлизавета Бризгіна у першому колі подолала 200 метрів за 23,28 с, що не дозволило вийти у півфінал Олімпійських ігор. Після фінішу спортсменка прокоментувала виступ.

Про забіг у Ріо2016. Готова була показувати найкращий результат сезону, але перша доріжка перекреслила все. Ми намагалися абстрагуватися від цього, не думати, але у моєму випадку неможливо бігти швидко крутим віражем. Я «тягуча», моя коронка друга половина, а віраж забрав багато сил. Мені потрібно було розштовхатися і по можливості «з’їдати» Джаміль Самюеєль, яка була попереду. Я це і робила, але поки вийшла на пряму, то розгубила сили. Якби була хоча б друга або третя доріжки, результат був би зовсім іншим. А покажи я час з 23 секунд, можна було б говорити про вихід у півфінал.

Про підготовку до Олімпійських ігор. З переходом до Костянтина Михайловича Рурака моя підготовка дуже змінилася. Хотіли добре підготуватися до початку сезону і розкручуватися за рахунок стартів. Але у нас дуже ранній відбір і повиступати на комерційних турнірах перед чемпіонатом України не вдалося. Потім втома. Поїхала виступити у гори в Туреччину, думала, там понесе, аде вийшло тільки гірше.

А взагалі, я дуже задоволена тим, що зараз відбувається. Я змогла відібратися на Олімпійські ігри. Хоча хотіла виступити краще, адже готова. І мінімальним завданням було вибігти з 23 секунд.

Про 12 секунд на 100-метрівці і подолання себе. Коли повернулася, бігла 100 метрів за 12 секунд. Костянтин Михайлович сказав повністю опуститися і забути свої амбіції. Було помилкою, що після дискваліфікації я довго відпочивала. Закінчувати навіть не планувала, але думала, що швидше втягнуся. Плюс у нового тренера почалася силова робота.

Мені дуже подобається те, як зараз працюємо. Ще трішки затискаю верх на прямій, поки що не можу цього позбавитися. Але ноги вже позаду, а не попереду. Ми довго до цього йшли, доклали дуже багато зусиль. Не вдалося максимально дзвеніти в олімпійський сезон. Сподіваюсь, наступного року все вдасться. Взимку готуватимемося до 400 метрів, щоб рвати всіх суперниць. Влітку – на 200.

Про подальші змагання. Тепер будемо готуватися до естафети. Це наш другий шанс реалізувати себе. Хотілось би потрапити до фіналу. Всі дівчата хороші, «дзвенять». Наталія Погребняк пробігла 200 метрів з особистим рекордом, вітаю її і бажаю вийти у фінал, хоча це буде нереально складно. Рівень спринту, саме 200 метрів, зараз дуже виріс. І, думаю, у Ріо можемо чекати на світовий рекорд від Дафне Шипперс. Вона не реалізувала себе на 100 метрів, хотіла медаль. Якщо збереться з силами і злістю, може переписати історію. Європейський рекорд вона вже минулого року побила.

Після Олімпіади ще виступатиму на міжнародних турнірах, маю старти в Італії. Не обіцяю особистий рекорд, але найкращий у сезоні ще має бути.

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Лунин объяснил, почему остался по центру во время удара Бернарду Силвы
Футбол | 18 апреля 2024, 05:51 1
Лунин объяснил, почему остался по центру во время удара Бернарду Силвы

Андрей дважды отразил пенальти и помог Реалу пройти Манчестер Сити в Лиге чемпионов

Известны суммы призовых для украинских спортсменов за медали на ОИ-2024
Олимпийские игры | 17 апреля 2024, 17:17 0
Известны суммы призовых для украинских спортсменов за медали на ОИ-2024

По сравнению с предыдущей Олимпиадой в Токио призовые в долларовом эквиваленте не изменились

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.