Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Украина
|
1447
0

Сборная Украины заняла третье место на турнире в Грузии

В заключительном матче украинцы одолели команды Нидерландов

Сборная Украины заняла третье место на турнире в Грузии

Потужний ривок збірної України у другій десятихвилинці матчу проти Нідерландів (15:0) дозволяє команді Євгена Мурзіна виграти у збірної Нідерландів – 76:68.

Сьогодні збірна України провела заключний матч на міжнародному турнірі в Грузії. Закривали «Tbilisi city hall cup» українці грою проти Нідерландів. Переможець цього матчу посів би третє місце у змаганнях, проте обидва наставники у рамках підготовки до кваліфікаційних матчів Євробаскету-2017, насамперед, переслідували інші цілі. У цій грі Євгеній Мурзін спробував рівномірно розподілити час між усіма гравцями. На жаль, через стан здоров’я, сьогодні зіграти не зміг Кирило Фесенко, який себе погано почував напередодні гри.

Початок матчу повністю залишився за Нідерландами. Наш суперник грав агресивніше у нападі, а у захисті не давав українцям спокійно готувати свої атаки. Ван дер Марс та Де Йонг забезпечили помаранчевим комфортну перевагу на старті поєдинку – 17:9. Українці у стартовій чверті припустилися занадто багато втрат і були змушені завершити стартовий відрізок гри з двозначною різницею – 14:24.

Жахливий сон стартового періоду українці зуміли розвіяти вже у другій чверті. Запорукою успіху нашого колективу стали відмінні дії у захисті. Після одного з тайм-аутів наші хлопці перебудувалися і фактично замурували свою трисекундну зону. Відразу кілька атак Нідерландів не влізли у відведені 24 секунди, решта кидків суперника були з неймовірною протидією. Кравцов та Корнієнко не лише встигали відпрацьовувати у своїй трисекундній зоні, а й створили суттєвих проблем супернику біля іншого кільця. Корнієнко кілька разів влучив із-за дуги, а Кравцов часто перегравав своїх опонентів під кошиком. Варто відзначити, що через відсутність сьогодні Фесенка на плечі Слави випав солідний тягар. Надалі розвинули успіх українських бігменів партнери по задній лінії. Влучні атаки здалеку Лукашова та Мішули дозволили українцям організувати потужний ривок – 15:0(!) та виграти першу половину – 35:30. Виключно другий період наша збірна виграла з рахунком 21:6.

Зі стартом третього періоду українці продовжили нарощувати свою перевагу. Вражаючий матч видав Мішула. Протягом короткого відрізку часу Олександр довів лік своїм реалізованим триочковим до 7-ми (з 7-ми спроб!). Снайперські здібності найрезультативнішого гравця матчу та хороший рух м’яча у нападі в третій десятихвилинці дозволив нашим хлопцям досягнути майже 20-очкової різниці, після алей-упа Артамонов-Кравцов рахунок був 59:40. Вже після цього Мурзін дозволив широку ротацію складу, окрім того, після такої різниці українці зменшили тиск на суперника у нападі, якому вдався ривок – 7:0 (59:47).  

Заключні хвилини продуктивніше відпрацювала збірна Нідерландів, голландці суттєво скоротили своє відставання і навіть зуміли повернути на горизонт інтригу у грі. Щоправда, нервових хвилин українцям вдалося уникнути завдяки заздалегідь здобутій різниці у рахунку.

У підсумку Україна здобула перемогу – 76:68 і посіла третє місце на турнірі «Tbilisi city hall cup». Переможець міжнародного турніру буде визначений після матчу Росія – Грузія.

 «Tbilisi city hall cup», 3-й ігровий день

Нідерланди – Україна 68:76 (24:14; 6:21; 14:24; 24:17)

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.