Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Фехтование
|
558
0

Зигзаги нашої шпаги

Виступ наших «мушкетерів» на світовій першості оцінили з прицілом на наступний чемпіонат Європи

Тиждень тому українська збірна повернулася зі світового форуму у Санкт–Петербурзі, де здобула одну медаль — «срібло» в командних змаганнях вибороли шаблістки Галина Пундик, Олена Хомрова, Ольга Харлан і Ніна Козлова. Цей успіх фактично гарантував нашим дівчатам перепустку на Олімпійські ігри–2008 в Пекіні. Ще в кількох видах програми наші співвітчизники залишилися за крок від нагород. Лише один укол програли італійцям у сутичці за «бронзу» шаблісти. Також представникам Італії поступилися українські шпажисти у боротьбі за потрапляння до фінальної четвірки, причому — теж із різницею в одне очко, та ще й на додатковій хвилині. Трохи не дотягли до п’єдесталу Володимир Лукашенко, Дмитро Чумак і Максим Хворост.

Позавчора в Національному олімпійському комітеті фехтувальники вустами головного тренера збірної України Вадима Гутцайта доповідали про свій виступ у Пітері журналістам. На прес–конференцію прийшов заступник «спортивного» міністра Віктор Христоєв, який повідомив, що наші спортсмени вже здобули 147 путівок на Олімпійські ігри у 17 видах спорту. Крім того, він нагадав, що чемпіонат Європи з фехтування наступного року відбудеться в Україні.

У свою чергу Вадим Гутцайт відзначив: «Звісно, ми прагнули здобути на «світі» якомога більше медалей, але все ж головною метою було завоювання олімпійських ліцензій. Насамперед це стосується наших трьох провідних команд, на яких ми розраховуємо в Пекіні. Перед ними ставилося завдання потрапити до четвірки кращих. На жаль, жодної путівки на Олімпіаду ми ще не здобули. Щоправда, впритул до цього наблизилася жіноча команда шаблісток, яка посідає друге місце у світовому рейтингу. Чоловіча команда шаблістів потрапила до квартету найсильніших. Проте Росія і Білорусь програли у боротьбі за вихід до чвертьфіналу нашим конкурентам — угорцям та італійцям. Це не найкращим чином позначилося на нашому рейтингу».

За словами головного тренера, важко буде і шпажистам. «Але на наступних трьох етапах Кубка світу ми спробуємо надолужити прогаяне. Щоправда, для здобуття ліцензій треба буде здобувати щонайменше срібні медалі», — констатує Гутцайт. Підсумки олімпійського відбору підбиватимуться у травні наступного року.

На жаль, поки що не все складається так, як ми сподівалися, — у цьому тренер українських «мушкетерів» змушений був погодитися з журналістами. Вадим Гутцайт визнає: «Намічені на чемпіонаті світу плани повністю виконати не вдалося. Нам і не пощастило, хоча, як відомо, щастить сильнішим. Ми боролися з основними суперниками на рівних. У кількох випадках нас від медалі і наближення до здобуття ліцензії відділяв лише один удар».

Що далі? У листопаді збірна України поновить тренувальний процес і підготовку до змагань. У січні відбудеться черговий етап Кубка світу, до якого наші підійдуть з усією відповідальністю і твердим наміром поборотися за путівки до олімпійського Пекіна.

В’ячеслав ЛАШУК

Україна Молода

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Socca: курс на Кубок Европы 2024
Другие виды | 18 апреля 2024, 11:20 0
Socca: курс на Кубок Европы 2024

Кубок Европы 2024 по соккеру (Socca) разыграют 22 команды

Лунин стал стал самым популярным украинским спортсменом в Instagram
Футбол | 19 апреля 2024, 21:36 5
Лунин стал стал самым популярным украинским спортсменом в Instagram

После суперсерии пенальти у Андрея уже 2,6+ миллиона подписчиков

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.