Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Европы
|
832
0

Бельгійський досвід стане у пригоді

Керівники Федерації футболу України продовжують втілювати в життя принципи «дипломатії шкіряного м’яча»

У вівторок, 16 жовтня, гостями Будинку футболу були представники посольства Бельгії, ділових кіл та Олімпійського бізнес-клубу країни, яка у 2000 році, спільно з Нідерландами, проводила фінальний турнір європейської футбольної першості.

Цікаві паралелі
Нюанси організації та проведення великого спортивного форуму двома країнами зараз ретельно вивчаються нашими та польськими фахівцями. В цьому сенсі досвід Бенілюксу буде не менш корисним, ніж досвід Австрії зі Швейцарією, які прийматимуть Євро-2008. На цих паралелях зупинялися у своїх зверненнях до учасників зустрічі й президент ФФУ Григорій Суркіс, і перший секретар бельгійського посольства Фредерік Девельтер.

Зацікавлені абсолютно всі
Григорій Суркіс знову наголосив, що у стосунках із діловими партнерами важливі прозорість і чесність, створення «єдиного інвестиційного вікна» й виконання гарантій на всіх рівнях. «Упевнений, що політична ситуація в України жодним чином не вплине на процес підготовки до Євро-2012, адже якою б не була коаліція, всі політичні сили, представники всіх гілок влади зацікавлені, щоб цей гуманітарний проект був реалізований якнайкраще», − зазначив футбольний президент.

Наступні кроки
Керівник Виконавчої дирекції Євро-2012 в Україні Іван Федоренко запросив гостей із Бельгії взяти участь у наступних заходах, присвячених турніру: бізнес-форумі в Донецьку 11 листопада, конференції «Законодавство у спорті» 27 листопада й лютневому технологічному форумі, що його проводитиме компанія Siemens. У свою чергу бельгійці висловили бажання прийняти в себе наших губернаторів і мерів, а також анонсували візит своєї делегації до приймаючих міст Євро-2012.

Супутник за два мільярди
Франсуа д’Емптен − голова Олімпійського бізнес-клубу, причетного до організації практично всіх великих спортивних заходів на території Бельгії, − запропонував допомогу в деяких аспектах розбудови інфраструктури й надання сучасних технологій. Зокрема, йдеться про ноу-хау в сфері телекомунікацій та інші медійні проекти. Для України, яка планує витратити близько двох мільярдів євро на супутник, що передаватиме сигнал під час трансляцій Євро-2012, такий досвід, безперечно, стане у пригоді.

Долучити Польщу й Нідерланди
Слушною є й пропозиція провести семінар у чотиристоронньому форматі: Україна й Польща, Бельгія й Нідерланди. Адже саме сім років тому світовий спорт вперше познайомився з досвідом спільного проведення великого форуму. Відтоді вивчаються сильні сторони й недоліки подібних проектів. Один із них заплановано на 2012 рік, й Григорій Суркіс запевнив, що той турнір має стати найкращим у плані організації. «Сподіваюся й на вашу допомогу в цьому процесі», − резюмував він.

Юрій Корзаченко

ФФУ

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.