Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Международные турниры
|
675
0

«Нам не вистачає єврокубкового досвіду»

Розмова з Олександром СТЕФАНКІВИМ, президентом СК Енергія

Наступного дня після гри «Енергії» із «ВІЗ-СІНАРА» власними враженнями поділився очевидець того матчу – президент львівського клубу Олександр Стефанків.

– Як оціните гру «Енергії» з чемпіоном Росії – «ВІЗ-СІНАРА»?
– Відчувалося, що росіяни трохи краще підготовлені фізично та тактично. Попри це, нам удалося не пропустити багато. Перші голи нам забили через певне побоювання суперників, але потім вирівняли гру, створювали моменти. Шкода, що не досягли прийнятного результату. Мали шанси зіграти внічию, змусили похвилюватися господарів. Укотре переконався, що нам є над чим працювати. 

– Наприкінці зустрічі десятиметровий пробивав Валерій Легчанов. Мабуть, штатний пенальтист не впорався із хвилюванням?
– Так, справді, Легчанову забракло холоднокровності. Йому не потрібно було нічого вигадувати. Адже Валерій має дуже потужний удар, тож мав би пробивати на силу. Але він вирішив пробити «на техніку». Якби Легчанов забив, у нас з’явився б шанс на перемогу. Але претензій до нього не маю.

– Ще перед вояжем в Єкатеринбург ви говорили, що український чемпіонат у класі поступається російському...
– Якщо в українській першості в цьому чемпіонаті реально за золоті нагороди борються львівська «Енергія» та донецький «Шахтар», то в Росії таких команд – чотири-п’ять. Тобто конкуренція у них значно гостріша. Це, безумовно, впливає на рівень чемпіонату та сприяє підвищенню кваліфікації команд. Думаю, «Енергія» та «Шахтар» у російському чемпіонаті перебували б десь у середині турнірної таблиці. А «ВІЗ-СІНАРА» – лідер першості. Тому наша поразка не є чимось дивним.   

– Сподіваєтеся, що «ВІЗ-СІНАРА» втратить очки у поєдинках з ізраїльським «Хапоелем» і румунською «Дівою»? Адже тоді в «Енергії» з’явиться шанс на вихід із групи...
– Сьогодні росіяни грають із «Дівою» (розмова відбулася вчора в обід, – «Газета»). Як на мене, у румунів шанс перемогти «ВІЗ-СІНАРУ» ще менший, аніж у нас. Румуни вчора здолали «Хапоель», але все одно, їхній рівень не достатній для перемоги команди з Єкатеринбурга. Хоча м’яч – круглий, поле – квадратне, все може статися. 

– Охарактеризуйте, будь ласка, «Діву» та «Хапоель».
– Це команди вищі за класом, аніж вірменський і болгарський чемпіони, з якими ми зустрічалися у попередньому етапі розіграшу Кубка УЄФА. «Діва» справила хороше враження. Помітно, що вони не перший день грають у футзал. Але румунам бракує швидкості й індивідуальної майстерності гравців. «Хапоель» зібрав яскравих футзалістів, індивідуально сильних, але кульгають тактичні напрацювання. Попри це, ізраїльтяни в попередньому етапі єврокубків обіграли білоруського чемпіона з рахунком 7:3. Білоруська першість має непоганий рівень, тож на гру з «Хапоелем» потрібно добре налаштуватися. Сподіваюся, «енергетики» не допустять осічки в двобої з ізраїльтянами. 

– Зважаючи на мінімальні шанси на продовження єврокубкового походу, підсумуйте виступ у розіграші Кубка УЄФА своєї команди?
– Не хотілося б поспішати. Однак ви праві, завдання – а це вихід до «Фіналу чотирьох» – ми, вочевидь, не виконаємо. Розуміємо, що в житті дива трапляються не часто. Якби у грі з «ВІЗ-СІНАРОЮ» здобули нічию, шансів було б більше. Нам не вистачає єврокубкового досвіду. «Енергії» бракує матчів із такими командами, як португальська «Бенфіка» та російська «ВІЗ-СІНАРА». В українському чемпіонаті лише донецький «Шахтар» відповідає трохи вищому європейському рівню, ніж середній. Якщо хочемо прогресувати, потрібно рівнятися на «ВІЗ-СІНАРУ» й інші провідні європейські команди.

Гліб Ваколюк

Львівська Газета

футзал
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.