Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Другие новости
|
884
0

Нове народження «Львів-ЛДУФК»

У волейболістів розпочався новий сезон, а в одного з учасників Вищої ліги «Б», ВК «Львів-ЛДУФК», - практично нове життя

«У Львові волейболу не було близько 35 років, - хапається за голову президент і головний тренер львівського клубу Юрій Мальчицький. – Будь-які спроби відродити на Львівщині цей вид спорту наштовхувалися на фінансові бар’єри. Минулого року першоліговий клуб взагалі залишився за бортом чемпіонату: у нас катастрофічно не вистачало коштів. Тепер вища ліга розширилась, і нас запросили грати у Лігу «Б».

Перед тим, як йти у бій проти досвідченішого візаві – СП «Фаворит» міста Лубки Полтавської області, львів’яни підсилили свої ряди знаними співвітчизниками, які довгий час захищали кольори інших клубів та навіть країн. Лідером ВК «Львів-ЛДУФК» став 40-річний чемпіон Чехії Андрій Посікіра - учасник Ліги чемпіонів у складі чеського клубу «Фатра», а донедавна гравець івано-франківського «Факела» та чернівецького «Будівельника-Динамо». З одеської «Феміди» у рідні пенати повернувся ще один двометровий велетень - Олександр Копій, у лаву львів’ян став і проректор із зовнішніх зв’язків і перспективного розвитку Львівського університету фізичної культури Володимир Левків, котрому досвіду також не позичати.

«У нашому клубі всі гравці - вихованці львівського волейболу, - веде далі Юрій Мальчицький. - Нікого з інших областей запрошувати не будемо. Судіть самі: легіонери «вимагають» багато грошей за свої послуги, а в один день підуть і не залишать сліду після себе. За таких умов розвиток спорту у нашому регіоні неможливий. Наша ж мета – побудувати «піраміду спорту», тобто забезпечити учнів ДЮСШ можливістю саме у Львові вдосконалювати свою майстерність. Поки що найталановитіших наших дітей переманюють клуби з інших областей. Щоб поставити волейбол на професійну основу, - ми ж поки що аматори - потрібні кошти. Тому ми запрошуємо всіх небайдужих людей допомогти нам. Поки що 90% фінансування клубу взяв на себе НВО «Термобудстандарт».

У безкомпромісній боротьбі поступились дебютанти вищої ліги «Фавориту». Результат першої зустрічі визначився за незначної переваги господарів у кожній партії - 25:27, 20:25, 27:29 (0:3). Не вдалося львів’янам схилити шальки терезів на свою користь і наступного дня - 21:25, 15:25, 20:25 (0:3). «Не варто було відразу сподіватися на перемогу, - коментує початок сезону Юрій Мальчицький. - Хоча перемогти дуже хочеться, плани у нас все ж стратегічні - створити на Львівщині інфраструктуру. А завдання на цей сезон - потрапити у четвірку найкращих у своїй Лізі. Це реально, хоча і непросто. Однак хлопці налаштовані по-бойовому. Наступний тур відбудеться 3-4 листопада: ми вдома (у залі Технологічного коледжу) прийматимемо криворізький «Ескоріал». Тож сподіваємось, львів’яни прийдуть нас підтримати».

Олена САДОВНИК

Високий замок

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Кейн и банда. Топ-10 бомбардиров в истории, у которых 0 титулов за карьеру
Футбол | 10 мая 2024, 07:23 3
Кейн и банда. Топ-10 бомбардиров в истории, у которых 0 титулов за карьеру

У Гарри 249 голов в топ-5 чемпионатах Европы, но ни одного командного трофея...

Известно, как Лунин отреагировал на новость, что в финале ЛЧ сыграет Куртуа
Футбол | 10 мая 2024, 18:22 7
Известно, как Лунин отреагировал на новость, что в финале ЛЧ сыграет Куртуа

«Реал» сыграет с «Боруссией» 1 июня в финале главного еврокубка

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.