Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Другие новости
|
775
0

«Збудували ковзанку за 12 днів»

«Наука спорт» запрошує на льодову арену

Останнім часом Україна переживає справжній бум будівництва нових льодових арен. Днями одна з них увійшла до ладу в Києві — Громадська організація Клуб фігурного катання «Столиця» та ЗАТ «Наука-Спорт» здійснили реконструкцію льодової арени на території спортивного комплексу «Наука-Снорт». При цьому, з метою популяризації та підвищення ролі фізичної культури і спорту та запровадження здорового способу життя серед населення, ГО КФК «Столиця» та ЗАТ «Наука-Спорт» надають можливість безкоштовно займатися фігурним катанням дітям із малозабезпечених сімей та сиротам, а також учням середніх шкіл Святошинського району столиці...

Тернистий шлях до світлого майбутнього

Під час урочистого відкриття ковзанки найщасливішим, певно, був директор  ЗАТ «Наука-Спорт» Анатолій Кржевін. Адже, попри певні протидії, здійснилася його заповітна мрія.

— Анатолії: Абрамовичу, чия була ініціатива будівництва ковзанки?
— Чесно сказати? І ви все напишете? Ми давно планували звести тут споруду спортивного  напрямку. Але раптом з'явилися люди з Академії наук, які вирішили побудувати на цьому місці житловий дім. Коли вони прийшли сюди, я їм, звичайно ж, відмовив. Та «науковці» почали згадувати, що колись, у 60-ті роки, це місце належало Академії наук. Отже, довелося діяти швидко. Ми зв'язалися з ГО КФК «Столиця» і у березні за 12 днів збудували ковзанку. Правда, тоді вона була меншою на 15 метрів. Тому влітку вирішили зробити арену стандартних хокейних розмірів, із бортами. Знову взялися до роботи — і ось вона, наша краса і гордість!
Ви знаєте, я ніколи не займався хокеєм чи фігурним катанням. Але коли дивишся на цих дітей — нічого більше не потрібно!

— Хтось надавав вам фінансову допомогу?
— Ніхто! Усе робили самі, разом із ГО КФК «Столиця». Чесно кажучи, нам більше заважали. Сьогодні у нас відкриття сезону, а вчора до мене приїжджали із прокуратури. Та я дуже задоволений тим, що ми зробили. І тепер, коли цю територію захочуть відібрати, — нехай спробують!

— Ця ковзанка для всіх чи лише для вихованців ДЮСШ?
— Для всіх. Так, у нас тренуються і дитячі групи, і збірні команди України... Та після 18 години сюди може приходити будь-хто.

Перспективи для хокею...

На урочисте відкриття ковзанки завітав відомий хокеїст Олександр Савицький. Із маленьким сином на руках, він радісно споглядав за тим, як серед інших жваво гасали на льоду і юні хокеїсти.

— Олександре, не прикро, що ваші найкращі «хокейні роки» залишилися позаду?
— Навпаки, я радію! Коли я був такого ж віку як ці діти, тренувався по шість разів на тиждень. І якщо для нинішнього юного покоління такі можливості повертаються — це чудово! Я навіть їм по-доброму заздрю.

— Що потрібно для того, щоб діти не просто приходили покататися, а ще й виявляли бажання взяти ключку в руки?
— Потрібна державна підтримка, спеціальна програма. А хокей знову має стати престижним видом спорту.

...і для кьорлінгу

Радісно почувався і президент Федерації кьорлінгу України Дмитро Ротар, адже ця ковзанка стане базою підготовки і в цьому виді спорту.

— Нарешті ми отримали можливість для повноцінних тренувань — зауважив він. — Сьогодні ми провели першу лекцію в Університеті фізкультури з метою сформувати групу близько 20 осіб, які почнуть тренуватися, виїжджати на змагання. І, можливо, десь через 3-4 роки стануть кваліфікованими тренерами. У нас гадають, що кьорлінг — новий вид спорту. Але насправді він був у програмі Олімпійських ігор ще далекого 1958 року.

— Але ж в Україні він лише робить перші кроки?
— Так, бо у нас не було належної матеріально-технічної бази. Але тепер можна тренуватися на арені цього комплексу. Крім того, у Києві будується спеціалізований кьорлінг-клуб.

— А необхідне знаряддя є?
— Уже є. Два комплекти: щіточка, камені, спеціальне взуття, все інше...

Отже, нова льодова арена в Києві швидко знайшла величезний попит. І, сподіваюся, саме звідси незабаром «вийдуть у світ» нові спортивні зірочки...


Марія СОКОЛОВА, «Спортивна газета»

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Олег ВЕРНЯЕВ: «Думаю, мы порадуем украинцев на Олимпиаде. Прекрасные шансы»
Другие виды | 02 мая 2024, 17:28 0
Олег ВЕРНЯЕВ: «Думаю, мы порадуем украинцев на Олимпиаде. Прекрасные шансы»

Команда показала класс на чемпионате Европы

Рим не устоял. Байер без проблем обыграл Рому
Футбол | 03 мая 2024, 00:06 11
Рим не устоял. Байер без проблем обыграл Рому

Первый полуфинальный матч Лиги Европы сказочная команда Хаби Алонсо оставила за собой на чужом поле

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.