Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Баскетбол в Европе
|
1464
0

Сборная Украины U-18 упустила победу над Грузией

Украинские баскетболисты провалили заключительную четверть и уступили в одно очко

Сборная Украины U-18 упустила победу над Грузией
fbu.ua
У матчі четвертого туру групового раунду Євробаскету-2016 в Дивізіоні В збірна України U-18 поступилась одному з основних конкурентів за місце в плей-офф - командi Грузії, яка, як і підопічні Олександра Ворони, здобула три перемоги в трьох стартових матчах турніру.
 
З перших хвилин поєдинку суперники в черговий раз нагадали про принциповість і важливість результату цього протистояння, влаштувавши гойдалки, які за підсумками перших 10 хвилин матчу завершилися мінімальною перевагою української збірної - 20:19. На старті корисно відіграв Нємцу, який окрім 6 набраних очок дав нашій команді кілька екстра-володінь, відпрацювавши під чужим щитом.
 
Другий період почався з упевненого спурту грузинів, які зробивши за 2,5 хвилини ривок 10:0, змусили Ворону використати тайм-аут. Екстрена хвилина привела до тями українських баскетболістів. Хлопці не тільки не дозволили суперникові розвинути перевагу, але й зуміли підібратися до Грузії, незважаючи на низький відсоток влучань з гри. Агресивна гра в атаці і зароблені штрафні, яких українці пробили вдвічі більше за суперника, допомогли нашій команді втриматися на плаву і піти на велику перерву, маючи лише 3-очковий дефіцит.
 
Наступний відрізок матчу - початок другої половини, як і уся третя чверть, залишились за українською командою. Всюдисущий Тиртишнік, який встигав не тільки справно набирати очки, але й робити перехоплення, в парі з не менш активним і корисним Горобченко допомогли збірній швидко нівелювати відставання і навіть отримати двозначну перевагу під завісу третього періоду, за який наша команда набрала 27 балiв. Відзначимо, що у грузинів левову частку кидків з гри на себе брали Булашвілі і Бабілодзе, проте відсоток реалізації у лідерів команди суперника залишав бажати кращого.
 
За традицією цього матчу надового зберегти переконливу перевагу лідеру не вдалося. На цей раз збірна України втратила свій двозначний гандикап, підійшовши до кінцівки, маючи лише 1 одне очко переваги над грузинами, які в заключному періоді агресивніше зіграли в захисті, поліпшивши при цьому свої кидкові показники. Все вирішувалося в кінцівці, де більше пощастило грузинам. За 3 секунди до фінальної сирени Ягодін заробив пробивний фол на Булашвілі, який реалізував обидва кидки і приніс своїй команді надскладну і надважливу перемогу. Збірна України зазнала першої поразки на турнірі і не зуміла достроково здобути путівку в плей-офф - 71:72.
 
Таким чином, за підсумками трьох турів збірна Олександра Ворони розташувалася на другій позиції, маючи в активі 3 перемоги і 1 поразку. Теперь українці спробують використати свій шанс завтра. Задля того аби вийти з групи нашим хлопцям потрібно обіграти Шотландію, яка має в своєму активі лише 1 перемогу при 3 поразках. Наразі в групі D лише грузини виграли усі свої матчі.
 
Євробаскет-2016. Дивізіон В. 4-й тур
 
Україна U-18 - Грузія U-18 71:72 (20:19, 14:18, 27:14, 10:21)
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Кейн и банда. Топ-10 бомбардиров в истории, у которых 0 титулов за карьеру
Футбол | 10 мая 2024, 07:23 3
Кейн и банда. Топ-10 бомбардиров в истории, у которых 0 титулов за карьеру

У Гарри 249 голов в топ-5 чемпионатах Европы, но ни одного командного трофея...

Плей-офф НБА. Никс увеличили преимущество в серии с Индианой
Баскетбол | 09 мая 2024, 09:31 0
Плей-офф НБА. Никс увеличили преимущество в серии с Индианой

Клуб из Нью-Йорка добился второй победы

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.