Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Украина. Первая лига
| Обновлено 30 июля 2016, 10:11
2922
3

МАКАРОВ: Уменьшить затраты клубов можно за счет единого пула

Глава ПФЛ - о старте сезона

| Обновлено 30 июля 2016, 10:11
2922
3
МАКАРОВ: Уменьшить затраты клубов можно за счет единого пула

28 липня в Будинку футболу відбулося засідання, в якому взяли участь керівники ПФЛ, представники клубів першої ліги та Федерації футболу України.

Сергій Макаров, президент ПФЛ: «Я виступив ініціатором цієї зустрічі. 24 червня консолідованим рішенням клубів першу лігу було розширено до 18 команд. Нагадаю, що Адміністрація винесла на розгляд делегатів Конференції формат першої ліги з 16 учасників, який ми вважали оптимальним. При цьому не порушувався Регламент змагань і не зростали організаційні витрати клубів. Але більшість делегатів Конференції ПФЛ проголосувала за пропозицію клубу «Скала» розширити першу лігу до 18 команд. Відповідне рішення прийнято в рамках чинного Статуту ПФЛ, під час розгляду питання «Про затвердження складу учасників та формату проведення Чемпіонатів України з футболу серед команд клубів першої та другої ліг сезону 2016/17», яке було в установлені терміни внесено до порядку денного, затвердженого Радою ліг. Адміністрація, як виконавчий орган ПФЛ, погодилася із цим вердиктом вищого органу управління.

Розширення першої ліги не було передбачено Регламентом змагань, про що я попередив клуби перед голосуванням. Саме тому для його остаточного затвердження знадобилося рішення Виконкому ФФУ. Воно має негативні наслідки у вигляді додаткового фінансового навантаження на клуби. Але учасники першої ліги визнали це рішення. Сезон розпочато.

Разом із цим, з метою недопущення повторення деяких колізій, які мали місце під час прийняття відповідного рішення, на засіданні нами винесено на розгляд клубів декілька пропозицій.

По-перше, на наш погляд, доцільно внести до Статуту ПФЛ зміни, які дозволять представникам першої-другої ліг окремо приймати рішення щодо деяких питань функціонування своїх змагань (в першу чергу, формату чемпіонатів). Звичайно, питання, що стосуються обох дивізіонів (наприклад, формула обміну між лігами), повинні розглядатися всіма учасниками ПФЛ.

По-друге, таке важливе і чутливе питання, як формат змагань, повинно обговорюватися протягом всього сезону, детально і виважено, з урахуванням всіх ризиків і обставин, у тому числі форс-мажорних. Ми повертатимемося до розгляду формату і після закінчення осінньої частини змагань, і перед початком весняної частини, і в кінці сезону.

По-третє, в Статуті ПФЛ потрібно чітко відрегулювати норму щодо термінів внесення пропозицій до порядку денного Конференції. Всі ці моменти, як і пропозиції до Регламенту змагань, розглядатимуться на чергових засіданнях Ради ліг і в рамках спеціальної Робочої групи, яку було запропоновано створити учасниками засідання.

Одним із питань, яке зможе сприяти зниженню фінансового навантаження на клуби, є об’єднання частини комерційних прав клубів в рамках єдиного пулу. Відсутність інтересу з боку трансляторів, різке падіння вболівальницького інтересу, фінансові проблеми деяких клубів – реальність, що вимагає солідарного рішення. Провідні спортивні маркетинг-менеджери підтримують ПФЛ в питанні створення єдиного трансляційного пулу. Саме цей шлях пройшли всі національні асоціації – члени УЄФА. Саме солідарність дозволила їм створити найпривабливіші європейські змагання та повертати багатомільйонні інвестиції в розвиток клубного та національного футболу».

Євгеній Мороз, начальник відділу змагань: «Регламент змагань ПФЛ зобов`язує клуби першої ліги забезпечувати трансляції матчів в мережі Інтернет. Це елементарна повага до глядачів, які не мають можливості вболівати за свою команду на стадіоні. Ми виступаємо єдиною медіа-платформою для всіх клубів, надаючи всебічну підтримку в забезпеченні трансляцій, підвищенні їх якості.

Що дасть централізація клубам? Вихід на національні канали, нову якість інтернет-трансляцій, залучення потужних спонсорів і інвестиції, що клуби зможуть спрямувати на розвиток власної інфраструктури, дитячого футболу або роботу з вболівальниками. Питання створення єдиного пулу знаходить все більше підтримки. Ми готові до конструктивного діалогу».

Источник ПФЛ
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Тренер сборной Украины оценил игру Лунина и слухи про переход в Баварию
Футбол | 18 апреля 2024, 21:20 1
Тренер сборной Украины оценил игру Лунина и слухи про переход в Баварию

Рустам Худжамов высказался о последних успехах кипера сборной Украины

«Такое повториться не должно». Пушич оценил победу Шахтера в матче УПЛ
Футбол | 19 апреля 2024, 18:28 107
«Такое повториться не должно». Пушич оценил победу Шахтера в матче УПЛ

Наставник недоволен тем, что команда пропустила в большинстве

Комментарии 3
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Serge_new
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
Космонавт ДК
Було б менше таких даунів - було б краще жити іншим..
knmua
как же ахмет-тв хочет стать монополистом трансляций, аж "из кожи вон лезут"! единый пул, это хорошо только тогда, когда права на него покупает независимый тв-ртанслятор! А смотреть все матчи по каналу шахтар-тв с соответствующими комментариями - увольте, благо нормальные владельцы клубов это понимают и ограждают от этого своих болельщиков!