Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
|
1063
0

Артур НОВОТРЯСОВ: «Тренеры хотят видеть техничный футбол»

Защитник «Карпат» - о подготовке к сезону и работе с новым тренерским штабом

Артур НОВОТРЯСОВ: «Тренеры хотят видеть техничный футбол»

Одним із лідерів оновлених «Карпат» може стати Артур Новотрясов – чіпкий та непоступливий захисник, який, як виявилося, дуже комфортно почуває себе і в центрі поля. Про збори, перспективи та подарунки Артур розповів офіційному сайту.

– Кілька днів тому ти відсвяткував своє 24-річчя, з чим тебе щиро вітаємо. Розкажи, як відсвяткув, як привітала команда та тренерський штаб?
– Дуже дякую! Відсвяткував у затишному сімейному колі разом з дружиною, дитиною. Кохана приготувала смачну вечерю та й все, бо зараз готуємось до серйозного матчу в Дніпрі, тому не до гучних вечірок. Команда привітала як і завжди всіх: зібрались перед тренуванням, сказали теплі слова, заспівали «Многая літа», а потім вже розпочали тренуватися.

– Що отримав у подарунок? Чи були якісь оригінальні привітання?
– (Сміється) Подарунки? Та ну, які подарунки... Найщиріші привітання – ось найкращий подарунок. Побажали міцного здоров’я, щастя й успішної кар’єри.

– Як підтримував форму протягом відпустки?
– Перед відпусткою нам видали спеціальну програму, розроблену тренером, в якій все було розписано. Протягом місяця відпочинку робив пробіжки, виконував вправи на тренажерах, дотримувався усіх завдань, активно займався за графіком і таким чином підготувався до зборів.

– Яка атмосфера панує в команді після зборів?
– Атмосфера дуже добра, хоча багато футболістів пішли з команди, але все чудово. Зараз разом з нами тренуються багато молодих гравців, яких взяли з молодіжного складу. Частково оновилася комплектація команди, прийшли чудові тренери, всі підтримуємо один одного, позитив завжди з нами.

– Чи важко після місяця відпочинку було налаштуватись на збори?
– Збори завжди важкі, тому маємо трошечки потерпіти, але це треба пройти. Коли ти сидиш тиждень-другий без ігор, то вже хочеться тренуватись, а тут швидко й збори пройшли, постійно тренування й спаринги. Ось і офіційний сезон вже на носі.

– Чи набрала команда потрібних кондицій для початку футбольного сезону?
– Думаю, що фізично ми будемо гарно підготовані, але на полі буде краще видно. Ми виконали багато роботи протягом короткого терміну, тренерський штаб змінився, тому їм доводиться нелегко, адже впродовж невеликого проміжку часу треба привести команду до хорошої форми і охопити все, щоб був позитивний результат.

– На збори поїхали чимало молодих гравців, як ви допомагаєте їм? Давали якісь поради?
– Звичайно допомагаємо, підказуємо. Наші «ветерани» це Паша Ксьонз, Ігор Худоб’як підтримують молодих гравців. Це логічно, оскільки якщо ми будемо їм допомагати, то команда буде прогресувати. Юнаки будуть прислуховуватись до наших порад і це сприятиме тільки розквіту «Карпат».

– Наскільки дублери вже влились в основний склад команди?
– Думаю, досить непогано. Всі молоді футболісти добре підготовлені, хлопці хороші. У нас в «Карпатах» завжди була чудова школа, яка випускала талановиту молодь. Вони все чудово розуміють, виконують поставлене тренером завдання.

– Наскільки умови на зборах відрізняються від домашніх? Чого не вистачало?
– Збори дають нам можливість змінити наше звичне середовище. Там не треба після тренувань їхати додому, займатися домашніми справами. Потренувався, поїв та ліг спати. Інколи важливо отак змінювати умови, аби розрядити обстановку.

– Під час третього спарингу команді довелось зустрітись з «МК Алжир». Подібного досвіду проти африканців в команди ще не було. Чим відрізняється стиль гри в команди «МК Алжир» від карпатівського?
– Ця команда добре зіграна. Вони неодноразово ставали чемпіонами своєї Ліги чемпіонів. Усі гравці атлетичні, технічні, намагаються контролювати гру, м’яча віддають в ноги, грають низом. Ми також хочемо грати у такий футбол. Вважаю грали досить добре проти них, показали свій футбол, виграли 1:0, все чудово склалось.

– Чи знайшла команда спільну мову з новим тренером?
– Так, звичайно. Прийшли нові фахівці, вони нам пояснюють, ми один одного розуміємо, виконуємо їх установки на гру, на тренування; робимо те, що вони від нас вимагають. Тренери хочуть бачити хороший, технічний футбол полі.

– Які нововведення Сергій Зайцев вніс у команду зі своїм тренерським штабом і як на це реагують гравці?
– Так, тренерський штаб змінився і разом з ним прийшли й нововведення: контроль м’яча (всі тренування відбуваються з ним) та зустріч в атаці. Гравцям це дуже подобається, тому всі з величезним бажанням розпочинають роботу. Мені, думаю як і всім футболістам, до вподоби така філософія тренерів, ми залюбки все виконуємо.

– Як ти себе почуваєш на новій позиції опорного півзахисника?
– Я вперше грав у центрі поля. Потрохи звикаю, тренери пояснюють, підказують; зрештою допомагають звикнути до нового місця. Мені подобається ця позиція тим, що ти контролюєш великий шмат поля і постійно працюєш з м’ячем.

– На зборах ти забив дуже красивий гол. Скільки плануєш забити в чемпіонаті?
– Звичайно ж, хочеться забивати як можна більше голів, буду працювати над тим, щоб в майбутньому сезоні показати хороший результат.

– Перший матч чемпіонату відбудеться проти «Сталі». Які сильні сторони в цієї команди і на що варто звернути увагу?
– У цій команді з’явився новий тренер, відповідно буде і нова тактика. Зазвичай команда грає в пас, гравці не б’ють абикуди, злагоджено взаємодіють між собою, намагаються пресингувати, непогано грають в обороні. Ми ж будемо пробувати проривати їх лінію захисту. Думаю, що це буде досить цікавий поєдинок.

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.