Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
|
1531
0

Владимир ЧЕСНАКОВ: «Верил, что могу стать капитаном»

Игрок «Ворсклы» рассказал о готовности команды к новому сезону и своем капитанстве

Владимир ЧЕСНАКОВ: «Верил, что могу стать капитаном»
vorskla.com.ua

Новообраний капітан «Ворскли» з радістю погодився на інтерв’ю з приємного для нього приводу, подякувавши одноклубникам за високий рівень довіри… 

- Володю, збагнув уже, ким нині є для команди?
-
 Мабуть, ще якийсь час потрібен. Я невимовно вдячний хлопцям за таку довіру. 

- До цього ти був віце-капітаном. Скажи чесно, думав, що можеш стати «вожаком» серед гравців? 
- Я думав про це. Кажу відверто. Я вихованець нашого клубу, стільки років уже в команді. В глибині душі, чекав на цю подію. 

- Твоє маленьке свято сьогодні? 
- Авжеж! Це знаменна подія для мене. Капітанами просто так не стають. Для цього потрібно подолати певний етап у футболі. Якщо доріс до цього, значить, чогось таки вартий. 

- Скількох капітанів можеш пригадати від моменту своєї появи в клубі? 
- В принципі, всіх пам’ятаю. Коли тільки прийшов у команду, пов’язка належала Денисові Стояну, це ще за часів Віктора Васильовича Носова було. У колективі Миколи Павлова ми обирали Сергія Долганського. А не так давно, всі ще добре пам’ятають, Арменда Даллку. На матчі Ліги Європи нас колись виводив воротар Сергій Величко. Приміряли пов’язку Олег Краснопьоров і Йован Маркоскі. 

- Яка головна місія у капітана «Ворскли» в побуті? 
- Ніяких особливих функцій поза полем немає, але важливі моменти все ж згадаю. Приміром, на нашій заміській навчально-тренувальній базі, яку можемо назвати другою домівкою, чималий штат тих, хто створює всі умови, аби команда почувалася комфортно. Намагаємось не забувати дякувати й від себе прибиральницям, поварам та іншим. Час від часу можемо зібрати з хлопцями певну суму коштів, яка є певною подякою за їх старання. Великий успіх складається саме з таких маленьких, подекуди зовсім непомітних, речей. А ми про це забувати просто не маємо морального права. 

- Чи має капітан право звернутися, приміром, до президента клубу від імені футболістів? 
- Даллку раніше спілкувався напряму з Олегом Мейдановичем Бабаєвим, якого, на превеликий жаль, сьогодні немає серед нас. Після призначення Романа Євгеновича Черняка на посаду президента, Арменд також мав зв’язок з ним. Головний тренер завжди цікавиться в команди, які є прохання чи побажання, й з цим усім потім звертається до вищого керівництва. 

- Що хотів би сказати одноклубникам, які довірили тобі таке право, носити капітанську пов’язку? 
- Хочу подякувати команді за довіру. Вже відчуваю велику відповідальність. Буду старатися діяти в інтересах нашого дружнього колективу. 

- Йован Маркоскі колись жартував, що спеціально багато спілкується з молодими футболістами, аби потім розраховувати на їх голоси під час голосування за капітана. Ти до таких методів не вдавався? 
- Ні, нічого не вигадував (сміється). Переконую вас, все було чесно й прозоро під час виборів. 

- Що сказала кохана дружина, коли приїхав додому з такою звісткою? 
- Мабуть, зраділа ще більше, ніж я сам. З цього приводу зібрали маленьку святкову вечерю за родинним столом, але нічого міцнішого за чай не передбачено (посміхається). 

- У новому сезоні в команди багато роботи. Змагатися потрібно буде на кількох фронтах. З якими передчуттями готуєтесь до старту? 
- Тренери відзначають, що все заплановане на період літньої підготовки, ми виконали. Витримали всі навантаження. По собі можу сказати, що почуваюся добре й усі в очікуванні початку офіційних матчів. У першому поєдинку важливо здобути перемогу, що надала б нам упевненості в наших силах. Просимо вболівальників приходити на стадіон, а ми намагатимемось радувати їх хорошими результатами. 

- До речі, про вболівальників. Як ти гадаєш, у тебе стосунки з 12-м гравцем налагоджені? 
- Мені здається, що в мене теплі стосунки з уболівальниками. Можу пригадати, приміром, коли наші автофани святкували свій 5-річний ювілей в ресторані «Ворскла», кілька наших футболістів прийшли привітати їх. Ми так приємно поспілкувалися в неформальній обстановці. Час від часу просто в місті підходять люди, запитують про внутрішнє життя команди, бажають успіхів. Цей зв’язок нам необхідний, як повітря.  

Источник ФК Ворскла
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Стала известна сумма отступных за Довбика. Интересуются два топ-клуба
Футбол | 03 мая 2024, 18:04 1
Стала известна сумма отступных за Довбика. Интересуются два топ-клуба

«Атлетико» и «Челси» – фавориты на трансфер нападающего

Шахтер интересуется полузащитником Днепра-1
Футбол | 03 мая 2024, 19:52 7
Шахтер интересуется полузащитником Днепра-1

Валентин Рубчинский попал в сферу интересов «горняков»

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.