Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
| Обновлено 15 июля 2016, 14:10
1358
1

Назар ВЕРБНЫЙ: «Хотим вернуть на трибуны болельщиков»

Молодой футболист «Карпат» рассказал о своих перспективах в команде

| Обновлено 15 июля 2016, 14:10
1358
1

Тренувальні збори, на які «Карпати» вирушили до Польщі на початку липня, стали для кількох молодих гравців «зелено-білих» новим випробуванням і серйозним викликом. Десяток вчорашніх дублерів отримали шанс і з усіх сил намагаються закріпитися в головній команді. 

Одним з представників перспективної молоді є півзахисник «молодіжки» Назар Вербний, що минулого сезону зіграв дебютний матч у стартовому складі в команді U-21. Через два тижні йому тільки виповниться 19, а кілька днів тому він вже забив за «Карпати» гол у ворота «МК Алжир». Поки що в неофіційному матчі. 

– Назаре, для тебе це перші збори у складі основної команди?
– Для мене це перші повноцінні збори з основою. Раніше я залучався до головної команди в той час, коли її тренував Ігор Йовічевіч. Тоді я провів кілька матчів у Словенії. 

– Як проходять збори?
– Тренери дають нам хороші навантаження і ми намагаємося їх не підводити. Разом з тим вони акцентують увагу на тому, що у нас має бути гарний настрій, усмішка на обличчі і велике бажання. Це суттєво допомагає долати неприємні моменти і якісно виконувати свою роботу. 

– Зараз у Польщі в розташуванні команди перебуває багато молоді. Старші партнери вас підтримують?
– У нас склався хороший колектив, ми підтримуємо одне одного. Не можу когось відзначати і не скажу, що хтось більше чи менше допомагає молоді. Кожен робить це по-своєму і це дуже важливо для всіх молодих футболістів і для мене зокрема.

– У попередньому матчі тобі вдалося забити переможний гол у ворота алжирської команди. Як це сталося?
– Ми розпочали атаку в центрі поля – я віддав пас на фланг на Андрія Марковича. Він виконав подачу в штрафний майданчик, але захисники суперника відвели загрозу і вибили м’яч. Але так сталося, що вони вибили прямо на мене, я підібрав м’яч і пробив по воротах. Так, це мій перший гол за основу, але я вважаю, що він є заслугою всієї команди. Радий, що він став переможним.

– Ти є вихованцем школи «Карпат»...
– Свого часу в школі «Карпат» грав мій старший брат, тому я часто відвідував його матчі. Завжди казав батькам, що хочу також грати у зелено-білій футболці. Коли мені виповнилося 9 років, Василь Іванович Леськів прийшов у школу, в якій я навчався і сказав, що він набирає хлопців в «Карпати». Я довго не роздумував – прибіг додому, переодягнувся і побіг на стадіон. Нас поділили на дві команди і ми провели матч, після якого Василь Іванович запитав мене: «Хочеш грати за «Карпати?» Я відразу сказав, що маю велике бажання. 

– Твою сім’ю можна назвати футбольною?
– Батько часто відвідував матчі «Карпат» у якості вболівальника і завжди брав мене з собою. Пригадую, як одного разу підписували автографи всіх футболістів на трибунах. А ще дуже часто просив тата, щоб він провів мене на поле – дуже вже хотів футболку Ігоря Худоб’яка (сміється)

– На якій позиції почуваєш себе найкомфортніше?
– Зараз мені подобається грати в центрі півзахисту. Сподіваюся, що найближчим часом зможу дебютувати в Лізі Парі-Матч. Дуже цього хочу, чекатиму свого шансу і докладу для цього всіх зусиль. 

– Що для тебе означатиме дебют у команді, за яку вболіваєш все життя?
– Якщо це станеться, значить я на правильному шляху. Хочу тішити вболівальників своєю грою і забитими голами. Впевнений в тому, що вся команда зробить все від неї залежне для досягнення позитивного результату. Ми дуже хочемо повернути на трибуни «Арени Львів» найкращих вболівальників України. Це одна з наших головних цілей.

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 1
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.