Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Европы
| Обновлено 14 июля 2016, 11:58
5722
1

Олег САЛЕНКО: «Португалия лучше играет без Роналду»

Экс-игрок киевского «Динамо» - о чемпионах Европы 2016

| Обновлено 14 июля 2016, 11:58
5722
1
Олег САЛЕНКО: «Португалия лучше играет без Роналду»
Знаменитий у минулому футболіст Олег Саленко назвав найбільші несподіванки чемпіонату Європи-2016 з футболу.
 
Нагадаємо, найкращою командою Старого світу стала команда Португалії. Втім, найкращий бомбардир чемпіонату світу з футболу 1994 року (приз «Золота бутса») й рекордсмен чемпіонатів світу за кількістю голів в одному матчі Олег Саленко не вважає, що португальці показують найякісніший футбол у Європі. Про це він заявив в інтерв’ю «Вголосу».
 
- Олеже, які найбільші несподіванки відзначите на чемпіонаті Європи?
- Несподіванок було багато. Приємно здивували такі команди, як Уельс, Ісландія. Дуже розчарували збірні, які не грали футбол – Україна та Росія. Перебіг фіналу також був несподіваним. Після травми Роналду, команда Португалії почала грати значно краще. Виявляється, якщо лідер блокує гру іншої команди, то це може заважати і його партнерам.
 
- В чому секрет успішної гри Уельсу і Ісландії? В характері?
- Думаю, в першу чергу, ви праві, в характері. Особливо в Ісландії. Обидві команди демонструють ігрову дисципліну і повну самовіддачу. У свій час ставку на ці якості робив Валерій Васильович Лобановський.
 
- Які причини провалу збірних України та Росії?
- Причини в обох збірних різні. Російські футболісти вирішили, що вони дуже хороші виконавці і без проблем вийдуть із групи. Проблема збірної України в тому, що не усі гравці були залученні до виступів на Євро. Крім того, перед чемпіонатом Європи не можна міняти тренерський склад. Михайло Фоменко був жорстким тренером, але зараз щось у нього пішло не так. На полі не було дисципліни, самовіддачі. Тому, такий плачевний результат. Якщо не буде і далі самовіддачі та дисципліни, ми не потрапимо на найближчий чемпіонат світу.   
 
- Кого не взяли на Євро?
- Гусєва чомусь не взяли. Він стабільно виступає в Лізі чемпіонів на хорошому рівні, Олег однозначно підсилив би нашу збірну. Також вважаю, що варто було залучити Марко Девіча. З нападниками у нас були проблеми. Не розумію, чому в перших двох матчах не грав Руслан Ротань. Він хороший диспетчер, у грі із поляками Руслан це показав.
 
- По результату найсильніша у Європі на сьогодні є команда Португалії, а по якості гри хто, на вашу думку, найкращий?
- Думаю, ви розумієте, що результат і якість гри далеко не завжди однакові. На чемпіонатах Європи були уже такі випадки, коли посередні по якості гри команди вигравали турнір. Збірна Данії у 1992 році в останній момент потрапила на Євро завдяки проблемам Югославії. І датчани виграли цей турнір. У 2004 році перемогла команда Греції, яка забивала один гол і відходила в оборону. Зараз у футболі добиваються успіху команди, які діють як одне ціле, причому демонструють повну самовіддачу. Збірній України цього бракує. Якби наші футболісти їхали на Захід, а не грали в здеградованному чемпіонаті України, було би більше користі для них і для нашої збірної.
 
- Пішло на користь чемпіонату Європи збільшення кількості учасників?
- Думаю, так. Влилися нові команди, які внесли свій вклад у видовищність турніру. Якби не було збільшено кількість учасників, то ми могли б і не побачити команду Ісландії чи Уельсу. А так усі переконалися в тому, що навіть невеликі країни можуть добиватися не поганих результатів у футболі, головне, аби їхні футболісти грали в іноземних клубах.
 
Источник Вголос
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 1
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
dnk-msk
Salenko geniy )))