Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Пляжный футбол
|
730
0

Улюблений брат у великій сім’ї

У Будинку футболу розпочався семінар ФІФА з пляжного футболу для представників країн СНД і Балтії

Участь у ньому взяли представники Міжнародної футбольної федерації пані Єва Паск’є й пан Амареллє, а також делегат від організації BSWW (Beach Soccer Worldwide) Габіно Реналес.

Розвиток і популяризація
Гостей привітав віце-президент ФФУ Володимир Лашкул. «Нинішній семінар ФІФА − черговий доказ того, що Міжнародна федерація неухильно виконує свої плани з розвитку й популяризації футболу в усіх його проявах, допомоги всім клубам та асоціаціям на шляху досягнення високого рівня майстерності й організації справи, − зазначив він. − Пляжний футбол має всі підстави, щоб стати не тільки молодшим, а й улюбленим братом у великій міжнародній футбольній сім’ї, завойовуючи все нові й нові континенти, країни й регіони, перетворюючись на яскравий телевізійний продукт, викликаючи все більшу цікавість у спонсорів».

Пляжний конвеєр
«В Україні пляжний футбол поступово займає своє унікальне місце в системі підготовки резерву для футболу великого, − продовжив Володимир Лашкул. − Ідея така: перетворити пляжні майданчики на своєрідний конвеєр, де дітлахи не тільки вчилися б техніці поводження з м’ячем, а й набували б координації, пластики, зміцнювали здоров’я. До того ж, пляжний футбол − літній вид спорту, а літо − пора канікул, коли діти опиняються перед вибором: на що витратити вільний час. То нехай краще замість вулиць та прокурених приміщень поводять дозвілля на природі, біля води, де зможуть отримати загальне загартування організму».

Свято вартістю 720 тисяч
Цього року Асоціацією пляжного футболу України успішно здійснено спробу централізувати дитячі турніри, перетворити цю мережу на повноцінну всеукраїнську лігу. Про це, зокрема, розповів виконавчий директор АПФУ Андрій Кунцевич, підбиваючи підсумки вітчизняного пляжно-футбольного сезону-2007. Він зазначив, що організація національної першості серед клубів вищої ліги обійшлася приблизно у 720 тисяч доларів. А, скажімо, фінал чемпіонату Росії, проведений у Сочі, коштував 600 тисяч.

Як прибрати пісок
До речі, в столиці зимової Олімпіади 2014 року, де змагання проводилися на центральній площі міста, на високому технічному рівні вирішили проблему вивезення піску. Це ноу-хау стане у пригоді керівникам асоціацій усіх пострадянських республік. Делегати семінару ділилися досвідом, набутим протягом звітного року, розповідали про особливості проведення національних турнірів та вивчали можливості подальших міжнародних контактів на рівні клубних і збірних команд. Пані Паск’є презентувала програму ФІФА з розвитку пляжного футболу, а Амареллє, екс-гравець іспанської національної збірної, виступив із промовою на тему «Технічні аспекти й розвиток гри».

Розклад на середу
У середу, 10 жовтня, учасники семінару обговорюватимуть проблеми маркетингу й популяризації молодого, але вже вельми популярного різновиду футболу. Із відповідною промовою виступлять президент Асоціації пляжного футболу України Сергій Харченко та представник групи компаній «Євроформат», головного партнера АПФУ. На порядку денному також питання розвитку жіночого пляжного футболу. Тренерських аспектів торкнуться пан Амареллє й наставник збірної України Віталій Шишов. За підсумками семінару відбудеться прес-конференція. Її початок − о 15.00. Акредитація − у Будинку футболу за редакційними посвідченнями.

Юрій Корзаченко

ФФУ

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

ЛНЗ – Шахтер. Прогноз и анонс на матч чемпионата Украины
Футбол | 27 апреля 2024, 06:15 7
ЛНЗ – Шахтер. Прогноз и анонс на матч чемпионата Украины

Игра первого круга этих команд стала единственной для Дарио Срна в качестве главного тренера

Новый шанс сборной Украины. Анонс чемпионата мира по хоккею
Хоккей | 26 апреля 2024, 12:51 5
Новый шанс сборной Украины. Анонс чемпионата мира по хоккею

Команда Дмитрия Христича попробует выйти в Дивизион 1A

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.