Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
| Обновлено 08 июля 2016, 12:31
3352
3

ГЛАДКИЙ: «Надеюсь, мы с болельщиками поняли друг друга»

Форвард «Динамо» рассказал о подготовке команды к новому сезону

| Обновлено 08 июля 2016, 12:31
3352
3
ГЛАДКИЙ: «Надеюсь, мы с болельщиками поняли друг друга»
fcdynamo.kiev.ua

Влітку Олександр Гладкий у якості вільного агента порозумівся к головним тренером «біло-синіх» Сергієм Ребровим та став гравцем київського «Динамо».

Про те як він приймав важливе для нього рішення щодо продовження ігрової кар’єри та як він адаптується у складі діючого чемпіона України він розповів клубним ЗМІ.

- З чого розпочався твій перехід в «Динамо»?
- Коли виник варіант з «Динамо» Київ я поговорив з Сергієм Станіславовичем і вирішив  для себе що хочу бути тут.

- Що більше вплинуло у розмові з Сергієм Ребровим, те що «Динамо» останні роки показувало хорошу гру і ставало чемпіоном, чи зацікавленість головного тренера в тобі?
- Самими головним для мене було зацікавленість головного тренера, тому що для кожного гравця дуже важливо щоб тренер розраховував на нього і бачив у своїй системі. Ну і звичайно вплинуло те, що «Динамо» виступало в Лізі чемпіонів і останній час показує хороший футбол.

- Для тебе це вже сьомий клуб у кар'єрі, це певний досвід?
- Звичайно цифра не мала, але так сталося що «Динамо» мій сьомий клуб, значить так потрібно було. В принципі після виступів у кожному клубі в мене залишилися хороші спогади і я ні про що не шкодую.

- Розпочав ти кар’єру в «Шахтарі» із голу у ворота «Динамо», у ворота Рибки, у матчі за Суперкубок України. Які спогади про цей матч?
- Це було дуже давно. Я не люблю жити минулим, завжди дивлюся вперед і думаю про завтрашній день. Минулі заслуги і досягнення це добре, але завжди потрібно рухатися вперед і ставити перед собою нові цілі, тому що якщо постійно оглядатися назад, то людина може зупинитися, футболіст тим більше.

- Останнім прямим переходом із «Шахтаря» в «Динамо» був Сергій Ребров (Олександр Рибка перейшов після тривалої дискваліфікації) і став лідером команди та головним тренером. Ти вже як досвідчений гравець переходиш на пряму. Це по різному сприймають вболівальники. Як сприймаєш ти цю ситуацію.         
- Я спокійний на предмет цього, тому що я прекрасно розумів що це буде, що я переходжу від команди конкурента до принципових ворогів. Я розмовляв із вболівальниками після товариського матчу на базі (гра з «Колосом» - прим. авт.) і я сподіваюся що ми зрозуміли один одного. Якщо вони хочуть зі мною поговорити, то я тільки за. Готовий зустрітися і відповісти на всі запитання. Для мене саме головне те що я не хочу нікому нічого пояснювати, я прийняв це рішення, моя сім’я мене підтримала. А відданість клубу як мені говорили: «Бийся за емблему, доказуй» і все інше я буду не словами доказувати, а працювати на футбольному полі.

- Це додатковий стимул?
-   Звичайно, завжди хочеться демонструвати хороший футбол, забивати, добиватися перемог і вигравати золоті медалі, Кубок, Суперкубок. Тому стимул завжди є, саме головне це перемога і бажання рухатися вперед, рости як футболіст і допомагати футбольному клубу «Динамо».  

- В принципі «Динамо» зараз молода команда, а ти переходиш як досвідчений гравець.
- Так, тут молода команда, проте всі хлопці досвідчені і грають на хорошому рівні не перший рік, тому я вважаю що тут зібралася команда зі сплавом молодості і досвіду, тому думаю що тут жодних проблем не буде.

- Ти перейшов у трішки іншу систему підготовки, іншу систему гри. Як для тебе відбувається цей перехід?
- Звичайно відрізняється підготовка і манера гри київського «Динамо», але слава Богу що у нас є час пристосуватися і зрозуміти все що хоче від тебе головний тренер. Саме головним було пройти повноцінно збори

- Артем Громов у своєму інтерв’ю розповів, що він постійно думає чи правильну позицію він обрав, чи туди побіг. Чи є у тебе схожа ситуація?
- Це нормальна ситуація, тому що коли приходиш у нову команду, у нову систему завжди хочеться показати свої найкращі якості, але на початковому етапі не все вдається і це нормальне явище. Як я вже говорив, для нас дуже великий плюс в тому що ми пройдемо повноцінно збори  з командою і відчуємо своїх партнерів, зрозуміємо схему і те що від нас хоче тренер.

-  Ти вже забивав у двох товариських матчах (гра з «Колосом» і «Вюрцбургер кікерс», - прим. авт.). Вже краще взаєморозуміння із гравцями?
- Нападнику завжди потрібно знаходиться у штрафному майданчику і Сергій Станіславович просить щоб нападник завжди був першим на м’ячі, шукав позицію для удару. Ну і звичайно дається взнаки те що не перший день тренуюся із командою і починаю краще розуміти хлопців, вже знаю яку передачу вони можуть віддати, куди можуть навісити. Нормально триває робочий процес, до якого потрібно звикнути і адаптуватися.

- У товариських матчах «Динамо» відпрацьовувало гру як з одним нападником, так і з двома. Для тебе є різниця за якою схемою грати?
- Тренер просто пробує різні варіанти, різні схеми, але тут жодних проблем немає. А як вже грати у офіційних матчах вирішувати тренерському штабу.

- Перший матч із «Шахтарем». Можливо твій перший вихід за «Динамо» у офіційних матчах. Чого чекаєш від цієї гри?
- Саме головне зараз підготуватися і бути готовим на 100%, показати свій футбол і звичайно ми будемо грати тільки на перемогу, тому що інших цілей ми перед собою не ставимо.

 

Источник ФК Динамо Киев
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

СТАВКА ДНЯ. Главные матчи дня и популярные прогнозы на 18 мая
Футбол | 18 мая 2024, 11:00 0
СТАВКА ДНЯ. Главные матчи дня и популярные прогнозы на 18 мая

Важные события во всех видах спорта совместно от Sport.ua и GGBET

Йожеф САБО: «Время Усика, как и Милевского, уже прошло»
Футбол | 17 мая 2024, 14:54 1
Йожеф САБО: «Время Усика, как и Милевского, уже прошло»

Бывший главный тренер сборной Украины рассказал, как могла бы сложиться футбольная карьера боксера

Комментарии 3
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
WawanO
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
simakof1986@mail.ru
Иуда
igsil
Удачи,Саня