Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Профессиональный бокс
| Обновлено 07 июля 2016, 09:59
2361
0

Николай БУЦЕНКО: «Подойду к Олимпиаде с холодной головой»

Украинский боксер рассказал о завоевании лицензии и планах на Олимпиаде в Рио

| Обновлено 07 июля 2016, 09:59
2361
0
Николай БУЦЕНКО: «Подойду к Олимпиаде с холодной головой»

Лідер Національної збірної у вазі до 56 кг, володар ліцензії на Олімпійські ігри 2016, переможець цьогорічного світового ліцензійного турніру у Баку, талановитий боксер, який зовсім нещодавно став батьком... Це все про українського боксера - Миколу Буценко. Сьогодні він ділиться з нами своїми враженнями від участі у ліцензійному турнірі, який нещодавно відбувся в Азербайджані, та своїми планами щодо участі в Олімпійських іграх, які пройдуть у Бразилії.

- Миколо, в першу чергу вітаємо тебе з яскравим виступом на ліцензійному турнірі. Окрім золотої нагороди змагань та ще й виборов довгоочікувану ліцензію на Ігри 2016 року. Як вдалося взяти золото у Баку? Чи розраховував ти з самого початку на такий вдалий виступ?
- Звичайно, очікував. Радий, що виснажливі тренування та постійні збори дали результат. З самого початку розраховував лише на перемогу, дуже наполегливо готувався до цього турніру, адже розумів, що це мій останній шанс зачепитися на путівку на Олімпіаду. Я ретельно тренувався, працював над помилками минулих поєдинків та йшов до перемоги. До цього було два відбіркових турніри. На чемпіонаті світу, нажаль, мені не вдалося перемогти. В Туреччині був той самий невтішний результат. Тож,  на світовий ліцензійний турнір у Баку я покладав великі надії. Для мене здійснилася мрія усього мого життя – поїхати на Олімпіаду. З тренером ми дещо змінили програму тренувань, і на цей раз – я був готовий їхати за ліцензією. По-інакшому бути не може, адже я все життя присвятив спорту, тренувався, долав перешкоди. Тому, гадаю, що заслуговую на право участі в Олімпіаді.

- Ти поступово перемагав своїх суперників на турнірі та рішуче долав кожний змагальний рубіж. Перші два етапи змагань та взагалі провів напрочуд впевнено. В стартовому поєдинку ти переміг достроково, а в другому колі змагань ти просто таки розбив опонента. Що взагалі можеш сказати про своїх суперників у Баку?
- Ні для кого не стане секретом те, що кожен боксує так, як дозволяє його суперник. З кожним поєдинком опоненти ставали дедалі сильніші. Скажу відверто, як мені здалося, то в стартових поєдинках я був дещо зажатим. І тільки коли я виборов ліцензію у півфіналі – напруга трохи спала. Два останні бої я відбоксував трохи спокійніше: виходив та просто робив свою роботу.

- Після оголошення результату півфінального поєдинку, проти кубинського боксера, багатьох здивувала твоя реакція на оголошений результат. Здалося, ти ніби і не очікував, що тобі в підсумку піднімуть руку.
- Я просто пам’ятаю скільки перемог нам не віддавали у рівних поєдинках на всіх попередніх турнірах. Я не можу сказати, що півфінальний поєдинок відбоксував яскраво. Звичайно, я переможець, але ж судді могли віддати перемогу будь-кому з нас. Може зі сторони здалося, що я був здивований, але насправді я був дуже радий, що переміг. Іноді буває, що викладаєшся на всі сто відсотків, але перемогу віддають опоненту, а тут вийшло трохи по-інакшому і цьому я був надзвичайно радий.

- Для кожного спортсмена, Олімпійські ігри – це найбільш жадані та важливі змагання. Просто навіть прийняти участь у цьому спортивному святі – мрія для багатьох. Як збираєшся готуватися до Олімпіади?
- Тренувальна програма залишиться такою ж самою. Відчуваю, що та підготовка, яку ми проводимо з тренером йде мені на користь і, що найважливіше, є результат. Тому змінювати нічого не буду. Єдине, вже зараз відчувається деяке хвилювання, відповідальність колосальна, адже я буду представляти нашу країну на головному спортивному форумі чотириріччя. Головне не перегоріти та налаштуватися на Олімпіаду як на звичайні змагання, адже там будуть фактично всі боксери, з якими я вже раніше зустрічався. Необхідно підійти з «холодною головою» до цих змагань та зробити те, що вмію. Впевнений, що зможу показати цікавий та змістовний бокс, який зможе принести результат для мене та для України.  

- Вже традиційно, по завершенню Олімпійських ігор, багато боксерів переходять в професійний спорт. Хотілося б дізнатися і про твої подальші плани. Ти плануєш перейти до професійного боксу як це зробили українські боксери після Олімпіади у 2012 році?
- Зможу відповісти на це запитання лише після завершення Олімпійських ігор. Зараз мої думки лише пов’язані з Іграми в Бразилії. Проте, скажу відверто, я вже думав про це… Професійний бокс – це мрія для кожного хто присвятив себе цьому виду спорту. Не виключаю такої можливості. Проте, можливо, залишусь в Національній збірній і на наступний Олімпійський цикл.  

- Ти – щасливий батько та чоловік. Чи вистачає тобі часу для сім’ї?
Я все встигаю. Нажаль, не можу приділити сто відсотків свого часу родині зараз. Кожен раз коли повертаюсь додому – дочка росте, змінюється. Що найважливіше, моя сім’я мене повністю підтримує, і це надзвичайно важливо для мене, адже вони знають чим я займаюсь та для чого. Донька – це мій стимул до перемог. Я повинен перемагати, бути кращим в усьому, щоб вона раділа моїм перемогам та пишалась мною.

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.