Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Европы
| Обновлено 20 июня 2016, 22:03
7369
19

«Збірна не спілкується з медіа? Ці закиди - несправедливі»

Прес-секретар збірної України Олександр Гливинський розповів про медіа-заходи під час Євро-2016

| Обновлено 20 июня 2016, 22:03
7369
19
«Збірна не спілкується з медіа? Ці закиди - несправедливі»
Sport.ua

Прес-секретар збiрної України не вважаю, що гравці національної команди не їдуть на контакт с пресою.

– У вчорашньому телевізійному огляді, присвяченому Євро-2016, було піддано сарказму запрошення на прес-конференцію в Медіа-центр збірної України головного лікаря команди. Мовляв, футболісти не хочуть ходити на прес-конференцію, то збірна запрошує лікаря. Чи не могли б ви прояснити ситуацію, чи справді, гравці не хочуть йти на прес-конференцію?

– Я також чув цей сарказм, який є абсолютно недоречним, а про ведучого можна сказати лише те, що він мало розуміється на тому, як побудована медіа-робота не лише у збірній України, а у будь-якій команді чи збірній світу. Учора не була офіційна прес-конференція з розряду тих, що відбуваються напередодні матчу або після нього. На цьому медіа-заході у приміщення Медіа-центру України на Євро-2016 не повинен був бути присутнім головний тренер – він дав свій коментар після гри з Північною Ірландією, а також зустрічається з мас-медіа сьогодні перед матчем з Польщею. Щоденні прес-конференції у медіа-центрі – це лінія, випрацювана прес-службою ФФУ.  З початком турніру лише в окремі дні ми не організовували прес-конференції. Учора – був день медика і ми вирішили, крім гравця Олександра Кучера, запросити і головного лікаря команди Сергія Дереповського. Не тому, що ми не знайшли ще одного гравця (на прес-конференції може бути присутній і один футболіст), а тому що до медичної служби збірної у медіа також постійно виникають запитання і вихід пана Дереповського до ЗМІ також задовольняє певну частину журналістського інтересу до національної команди. А День медика був хорошим додатковим приводом для цього. Олександр Кучер відповів на всі запитання журналістів як представник гравців, тому Дереповський був «не замість», а на додачу до футболіста на прес-конференції.

– Також можна почути закиди, що на прес-конференції приходять не лише гравці, які виходять на полі, а ті, хто залишається в запасі…

– Склад команди на полі визначає тренерський штаб. Однак у складі збірної є 23 гравці. Незалежно від того виходять вони на поле чи ні, вони разом з усіма складають команду-учасницю Євро. Збірна живе одним життям і всі гравці відповідають за результат. Олександр Кучер – досвідчений гравець, який, зокрема, пройшов відбір на це Євро. Не вважаю, що він знає про цю команду менше, ніж хтось із молодих гравців, які виходили на поле у перших двох матчах. На попередніх прес-конференціях у Медіа-центрі були Андрія Пятов і Богдан Бутко, Руслан Ротань і Євген Селезньов, Андрій Шевченко і Сергій Сидорчук, Євген Коноплянка і Михайло Фоменко. Невже цього мало? Крім того, на передматчеві прес-конференції приходили Андрій Ярмоленко, Анатолій Тимощук, Артем Федецький. До ігор інтерв’ю лише  каналу-транслятору давали Степаненко, Шевчук, Коваленко, Федецький. Після гри з Північною Ірландією -  Хачеріді, Федецький, Шевчук. Не рахуючи інтерв’ю хлопців у мікс-зоні. А ще гравці дали сім ексклюзивних інтерв’ю УЕФА-ТБ, які канал «Футбол» може використовувати як ексклюзив і вони це робили. Тільки вчора в ефір каналу-транслятора включався Тарас Степаненко. До того неодноразово на пряме включення приходив Андрій Шевченко. То скажіть мені чому цей канал закидає збірній, що збірна не виходить до медіа??? Ми завжди спілкуємося з мас-медіа.

– Чи не могли б ви розповісти як була побудована медіа-лінія збірної на цьому Євро?

– Ще за три місяці до початку чемпіонату мною був складений перелік медіа-заходів під час Євро. Він був затверджений тренерським штабом і ми його фактично повністю виконали. Єдина прес-конференція, яку ми скасували – 17 червня наступного для після поразки від Північної Ірландії. Однак після тренування того ж дня, яке було повністю відкритим для ЗМІ, футболісти давали інтерв’ю у мікс-зоні. Так, давали не всі, але всі ніколи не дають, візьміть будь-яку команду світу. Однак всі гравці проходять через мік-зону і у журналістів є можливість запросити гравця до розмови. А вже спілкуватися чи ні – вирішує сам футболіст. Змушувати гравців говорити – не зовсім гуманна річ, чи не так? Але у нас в команді завжди є гравці, які відповідають на запитання. Тому закидувати нам, що команда ховається від мас-медіа, щонайменше несправедливо.  Я пригадую, як мало інтерв’ю давали гравці збірної ще 8-10 років тому. Відповідально заявляю, так багато прес-конференцій та інтерв’ю не було ще на жодному чемпіонаті. І вперше в історії на цьому Євро було організовано Медіа-центр України, який ми максимально наситили прес-конференціями. До речі, ремарка для критиків, УЕФА назвала наш Медіа-центр – одним з найкращих серед усіх учасників Євро.

Андрій ШЕВЧУК

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 19
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Joe777
Денисов и его сепарский канал пытаются гнобить в,се что связано с Динамо и сборной Украины. А Шахтер для него - это святое, это неприкасаемый клуб, все игроки которого белые и пушистые.
hoholin
Сколько же ему заплатили...
Андрей Шав
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
sergorin
Опа нашли крайних снова, оказывается виноват Денисов и его сепарский канал чо за муть тут пишут, что-то я мало кого видел из сборной после игры с С.Ирландией с оправдаловом, только Пятов голову ниже стола опустил, хотя это наверно единственный кому не должно быть стыдно за свою игру. Кто сказал что цепляют только Динамо К., все обосрались одинаково. Хватит искать оправдание этим МУДАКАМ без стыда и совести... И ежу ясно что это ПРОВАЛ тренерского штаба и К А Ж Д О Г О футболиста в частности, они не способны ни играть ни осознать, что натворили ни достойно выйти на люди и сказать "Мол твари мы ребят и заслуживаем самого лютого наказания", хотя... это лютое наказание уже наверно к ним и так прийдет: Коноплянка продолжит греть лавку Севильи, Ярмола снова будет феерить в ДК, да и остальные в туже топку... И знаете что самое страшное - это тлядство продолжится, потому что тренером останется КУКЛА которой будут рассказывать кого ставить, куда им бежать и так далее - тьфу ты, тошно аж...
Владимир Владимирович
Я понял для чего Фоменко взял 23 футболиста, 14 играют, а остальные отдуваются за них на пресс-конференциях.
Arius
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
Maradona
Это лупень, который в 2006м на ЧМ чесал "Петро Крауч рубанув ногою як косою!")) и прочий бред.
редкостный мудазвон.
Megasuperfan
Я на эту рожу даже смотреть не хочу так противно, не то что эти высеры читать!
Alena Ostapenko
Хорошо устроился
hoholin
Уверен, поставить вместо сборной состав ФК Александрии и вынесли бы этих Сев. Ирландцев на УРА!
cucumber
позорище
fairplay
був день медика і ми вирішили, крім гравця Олександра Кучера, запросити і головного лікаря команди
--------------------
Я не поверил сначала, думал опечатка....
На игры в районе 8 марта жен приглашать будем?
Limb
Он что, действительно идиот, или так хитро прикидывается? Нам на ЕВРО хоть бы один гол забить, а Глывинский хвастает Медиа-центром... Маразм. И еще, а в прямые обязанности пресс-секретаря что, не входит посещение пресс-конференций сборной, официальных, неофициальных...
Сергей Полищук
Віримо, що по спілкуванню з пресою збірна Ураїни впевненно увійде в трійку призерів! Тримаємо кулаки!!!
Сергей Полищук
Віримо, що по спілкуванню з пресою збірна Ураїни впевненно увійде в трійку призерів! Тримаємо кулаки!!!
bartezinho
Футбол 1,2 и Украина превратились в раша иудей и лайф ньюс...
Serg Inko
Доктора жалко, в день медика не бухать а оправдывать стадо дебилов
zalik67
А куклу Ринатика Денисова обижают-с ним никто не хочет общаться
djordj
Хорошее настроение у зажиревшего прихвостня.