Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Европы
| Обновлено 15 июня 2016, 17:38
1164
1

ПЯТОВ: «В матче с Северной Ирландией нас устроит победа»

Голкипер сборной Украины - о матче с Германией и предстоящей игре против северной Ирландии

| Обновлено 15 июня 2016, 17:38
1164
1
ПЯТОВ: «В матче с Северной Ирландией нас устроит победа»
ffu.org.ua
Голкіпер національної збірної команди України Андрій Пятов прокоментував поразку у першому турі групи «С» на Євро-2016 від збірної Німеччини і поділився своїми очікуваннями від протистояння із Північною Ірландією.
 
– Андрію, емоції після першої гри, ймовірно, вже вляглися, і тепер можуть бути проаналізовані належним чином. Михайло Фоменко назвав німецьку команду «машиною». Чи можна було її зупинити?
– Це могло б статися, але нам потрібно було робити менше помилок у захисті і скористатися можливостями, які ми мали.
 
– Після гри футболісти казали, що тепер важливо винести урок з цієї поразки. Яких ви дійшли висновків за підсумками цього протистояння?
– Це внутрішня інформація. Ми мали теоретичну сесію і проаналізували гру. Багато людей говорили, що ми гідно зіграли з німцями, але тренери показали нам, що насправді було багато помилок. Справді, ми не грали так, як ми хотіли, якщо бути зовсім чесним. Моє невдоволення не в тому, що ми пропустили зі штрафного, але у тому, що рух команди міг бути значно кращим. Найголовніше, що кожен з нас розуміє це і робить відповідні висновки, так що у наступних матчах ми намагатимемося діяти якнайкраще. І ці ігри будуть іншими: не такими, як ця, коли Німеччина домінувала на полі. Ми повинні будемо зіграти по-іншому.
 
– Після цієї гри ви стали провідним воротарем на турнірі за кількістю сейвів. Це, ймовірно, добре для тебе особисто, але це говорить про те, що команда в цілому, ймовірно, не грала досить добре, якщо супротивник мав так багато можливостей забити…
– Для мене мої особисті досягнення не так важливі, як досягнення команди. Якби ми прийняли лідируюче положення в нашій групі, це було б для мене важливіше [ніж особисті досягнення].
 
– Після того, як шанс забити було втрачено, ваша команда почала грати сміливіше. Ви створювали шанси і в кінці першого тайму домінували на полі. Після перерви виступ українців був не таким жвавим. Як ти думаєш, в чому причина?
– Як я вже сказав, перерва, ймовірно, заспокоїла нас. Якщо ти заведений, ти знаходишся на цій хвилі і усе в тебе вдається. Після перерви німці, ймовірно, також отримали деякі вказівки від тренера, щоб мати більше контролю над м’ячем, а не просто атакувати. Саме тому гра трохи змінилася.
 
– Чи впливатиме розчарування від цієї поразки на наступні ігри?
– Ми вже проаналізували гру і зрозуміли, що ми повинні рухатися вперед. У нас дуже важлива гра попереду. Наше майбутнє на цьому турнірі залежить від неї. Таким чином, ми повинні підготувати себе до наступної гри, і всі наші думки зосереджені саме на цьому.
 
– Ти був у складі збірної на чемпіонаті світу 2006 року. І перша гра тоді також не увінчалися успіхом. Тепер ветерани нашої команди – ти, Тимощук, Ротань – ймовірно, намагаєтеся допомогти молодим гравцям, щоб залишити негативні аспекти позаду і зосередитися на майбутніх іграх, чи не так?
– Всі ми – в тому числі і молоді гравці – все розуміють. Всі вони готові до боротьби. Всі вони хочуть вже у наступній грі довести, що це був просто нещасний випадок.
 
– Наступна гра буде проти Північної Ірландії. Який результат задовольнить вас?
– Тільки перемога!
 
– Я знаю, що ти почав аналізувати гру цієї команди у матчі зі збірною Польщі. Які твої враження від цієї команди?
– Це хороша команда з чітким британським стилем. Вони багато рухаються і намагаються вигравати м’ячі у підкатах. Ось чому тренери розкажуть нам, що треба буде робити, щоб не програти боротьбу. Я також сподіваюся, що ми будемо заведеними, тому що повинні грати в футбол проти такої команди. І нам потрібно використати наші можливості.
 
– Як воротар, ти очікуєш якихось додаткових труднощів у цьому матчі? Оскільки ти сказав, що ця команда має британський стиль, безліч флангових проходів..
– Ви бачили, скільки разів на цьому турнірі було нападів на воротарів? І судді не завжди свистять, і таким чином забиваються голи. Це правда. На цьому чемпіонаті вже були забиті голи після фолів на воротарях, але судді не фіксували порушень. Саме тому ми повинні бути обережними. Тим більше, що при стандартних положеннях вони є дуже небезпечними.
 
– Що ще вам потрібно знати, щоб бути повністю підготовленими в грі проти цієї команди?
– Я думаю, що тренери усе нам скажуть. У нас буде теорія, аналіз і тактика, і я думаю, що вони скажуть нам все. І сильні, і слабкі сторони.
 
– Тим не менше, ти говориш, що потрібно грати зосереджено у матчі проти цієї команди. Що потрібно українській збірній, щоб здобути результат?
– Я така людина, яка звикла усе доводити на футбольному полі, а не говорити про гру. По-перше, ми повинні вийти на гру і щось показати – тоді можна буде про щось говорити. Але якщо ми вийдемо на поле і нічого не зробимо з того, що збиралися, тоді у цих балачках ніхто не буде зацікавлений. Саме тому я сподіваюся, що ми зіграємо так, що подарує усім нам гарний настрій для дискусій після матчу.
 
– Чи відчуваєш ти готовність зіграти в наступному матчі після настільки складного протистояння із німцями?
– Я думаю, що всі наші воротарі відчувають себе добре, так що все залежить від тренера. Я не кажу, що моє місце в стартовому складі гарантовано у наступній грі – це рішення тренера. Усі воротарі нашої команди дуже добре працюють разом, так що ми всі знаходимося у стані бойової готовності. І це добре.
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Жозе Моуриньо признался, за кого будет болеть в Лиге чемпионов
Футбол | 19 апреля 2024, 10:17 1
Жозе Моуриньо признался, за кого будет болеть в Лиге чемпионов

Португалец выделил единственный клуб, который возглавлял в своей карьере

Перес дал Лунину важный совет после игры с Ман Сити по поводу его будущего
Футбол | 19 апреля 2024, 19:52 3
Перес дал Лунину важный совет после игры с Ман Сити по поводу его будущего

Украинцу в ближайшее время нужно определиться с будущим

Комментарии 1
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
forever95young
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил