Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Гандбол
|
661
0

«Мотор» зламався за крок до мети

Чемпіонки України не пробилися до групового турніру Ліги чемпіонів

Право виступати у найпрестижнішому клубному турнірі Європи запорізький «Мотор» виборював у Греції. На другому етапі кваліфікаційного раунду українському чемпіону протистояли кращі команди Данії («Ольборг»), Швеції («Савехоф») і Греції («Ормілюкс»). Календар начебто сприяв нашій команді, бо поєдинок із фаворитом, яким фахівці небезпідставно вважали «Ольборг», запоріжанки проводили наостанок.

«Ми налаштовані на максимальний результат, — заявив головний тренер «Мотора» Андрій Портной перед відльотом до Греції. — Завдання перемогти у Патрах для нас цілком під силу, бо маємо у складі таких досвідчених гравців, як Цигиця, Ляпіна, Слуцька. Набрала форму Бородіна, додала у грі Сокол. Відтак такий добротний, хоча й середнього для Європи пошибу, клуб повинен давати результат і проходити кваліфікаційне сито. Сильний «Ольборг»? Так він програв останні три матчі чемпіонату Данії»!

Тренерські амбіції команда підтвердила стартовою перемогою над шведками. Матч легким не був, обидві дружини нервували, почергово поступаючись ініціативою. Врештірешт «моторівки» таки дотисли молоду команду скандинавок — 26:23, хоча й програли перший тайм 9:10. Цілком прогнозованою була перемога над гречанками: майстерність українок виявилася переконливішим аргументом, аніж підтримка трибун «Ормілюкса», — 30:22.

Несподіванка трапилася в іншому матчі другого туру. «Савехоф», розлючений стартовою поразкою українкам, несподівано переграв «Ольборг» — 32:26. У заключному поєдинку з представницями батьківщини казкаря Андерсена підопічних Андрія Портного влаштовувала і нічия. Але «Мотор», як це вельми часто трапляється з українськими, і не лише гандбольними командами, відверто розслабився. Програвши перший тайм у п’ять м’ячів, у другому українки скоротили відставання, але уникнути поразки не змогли, програвши датчанкам 22:23. До заповітної нічиєї й путівки у Лігу чемпіонів запоріжанкам не вистачило одного голу.

При цьому «Ольборг» і сам не пробився до Суперліги. У підсумку три команди набрали по чотири очки, але за різницею м’ячів в очних зустрічах наш чемпіон поступився шведському («+2» проти «+3»), команда з Данії посіла третє місце. І тепер замість матчів найпрестижнішого турніру «Мотор» проводитиме поєдинки Кубку ЄГФ.

Андрій БАГНЮК

Україна Молода

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Верняев стал вице-чемпионом Европы по спортивной гимнастике в многоборье
Другие виды | 24 апреля 2024, 22:23 3
Верняев стал вице-чемпионом Европы по спортивной гимнастике в многоборье

Украинский гимнаст в карьере имеет уже 13 медалей чемпионатов Европы

Шок в дерби, триллер в Манчестере. Эвертон сенсационно одолел Ливерпуль
Футбол | 25 апреля 2024, 00:05 25
Шок в дерби, триллер в Манчестере. Эвертон сенсационно одолел Ливерпуль

Ириски обыграли Клоппа и Ко 2:0, Миколенко травмировался, Ман Юнайтед выиграл у Шеффилда

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.