Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
|
2697
0

Юрий МОКРИЦКИЙ: «Александрия напоминает Полиграфтехнику»

Экс-защитник александрийского клуба - о выступлении команды Владимира Шарана в сезоне 2015/16

Юрий МОКРИЦКИЙ: «Александрия напоминает Полиграфтехнику»
ФК «Олександрія» вдалось поспілкуватись з колишнім захисником олександрійської «Поліграфтехніки» та ПФК «Олександрія» Юрієм Мокрицьким. 
 
Нагадаємо, що Юрій народився 16 жовтня 1970 року. В складі «Поліграфтехніки» дебютував 15 травня 2000 року в матчі проти ФК «Явір-Суми» (Суми) – 0:0. Останній матч в олександрійській футболці зіграв у другій лізі в м.Нікополь проти «Електрометалург – НЗФ» - 4:0 (23.10.2004). 
 
У Вищій лізі Ю.Мокрицький зіграв 52 матчі. До цього часу це є рекордом за кількістю зіграних ігор серед гравців у складі олександрійців. У першій лізі було 50 матчів. 6 матчів було проведено в другій лізі та 8 у Кубку України. Ще 1 матч був перехідний за право виступати у Вищій лізі проти житомирського «Полісся». 
 
Всього Ю.Мокрицький за олександрійців зіграв 117 матчів.
 
- Юрію, пройшло чимало часу з того періоду, коли Ви грали в Олександрії. Як надалі склалась Ваша футбольна кар’єра та і, взагалі, розкажіть олександрійським вболівальникам про своє життя?
- Після «Олександрії» я розпочав свою тренерську кар’єру. Працював в тренерському штабі комсомольського «Гірника-Спорт» та ще з однією командою з одеської області. Зараз проживаю у Львові, маю свій бізнес, але хочу повернутись до футбольної стихії – стати тренером. 
 
- Чи спілкуєтесь, чи підтримуєте дружні стосунки з тими гравцями олександрійскої команди, з якими тоді грали? 
- Майже з усіма намагаюсь тримати зв’язок. У нас була хороша дружня команда і ці теплі стосунки тримаються по цей день: Чуйченко, Покладок,Чопик, Танасюк, Зуб та інші хлопці з якими товаришую. 
 
- Ви зіграли за олекандрійців 117 матчів. Яка гра закарбувалась у Вашій пам’яті на все життя і Ви будете її завжди пам’ятати? 
- Гру у Харкові проти «Металіста», мабуть, ніколи не забуду. Це був матч, у якому вирішувалось питання: чи залишиться «Поліграфтехніка» у Вищій лізі. Ми тоді перемогли 1:0, забивши гол з центра поля, залишили за собою право виступати в елітному дивізіоні, але тоді нам довелось перервати свої виступи не по спортивному принципу. 
 
- Чи знаєте Ви про те, що на сьогоднішній день являєтесь рекордсменом по кількістю зіграних матчів у Прем’єр –лізі серед футболістів у складі «Олександрії» - 52 матчі? 
- Чесно кажучи, навіть не знав. Хто найближчий переслідувач?
 
- Андрій Запорожан. 
- Дай Бог, щоб побив. Грав і приносив користь команді. Бажаю Андрію та одноклубникам перевершувати всі позитивні рекорди. 
 
- Взагалі, слідкуєте за виступами ФК «Олександрія»?
- Звичайно. Переглядаю всі матчі, слідкую за виступами. Мені подобається команда та її стиль гри. 
 
- Минулого року «Олександрія» з першої ліги повернулась до Прем’єр – ліги і цього ж сезону здобула право брати участь в Єврокубках. За рахунок чого, на Вашу думку, вдалось досягти таких результатів? 
- Команда показує змістовний футбол, добре підготовлена у фізичному плані. Відчувається  робота тренера. Помітно, що гравці довіряють тренеру, а тренер - гравцям і вони боряться один за одного.  Створився дуе хороший, боєздатний колектив.  Нинішня «Олександрія» нагадує мені «Поліграфтехніку» в 2000 - х роках.  Тоді ми завдяким тим же факторам добились путівки до Вищої ліги.
 
- Безперечно, «стара гвардія» олександрійських вболівальників Вас пам’ятають. Ваші побажанням їм та всім прихильникам олександрійського футболу. 
- Бажаю всім олександрійцям здоров’я, щастя та благополуччя. Любіть футбол, приходьте на стадіон. Знайте, що для футболіста заповнені трибуни – це одна із головних запорук успіху. В новому чемпіонаті обов’язково завітаю до Вас на футбол та буду вболівати за свою колишню команду.
 
Источник ФК Александрия
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

ФОТО. Джошуа перед мегафайтом в Эр-Рияде встретился с Владимиром Кличко
Бокс | 18 мая 2024, 10:25 0
ФОТО. Джошуа перед мегафайтом в Эр-Рияде встретился с Владимиром Кличко

Оба посетят поединок Усик – Фьюри

Александр Усик – Тайсон Фьюри. Прогноз и анонс на бой
Бокс | 19 мая 2024, 01:00 32
Александр Усик – Тайсон Фьюри. Прогноз и анонс на бой

Sport.ua вместе с GGBET анонсирует главный поединок супертяжелой весовой категории в боксе за 25 лет

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.