Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
| Обновлено 01 июня 2016, 19:55
2616
0

ДЯЧУК-СТАВИЦКИЙ: «Динамо отпустило Кузыка в Карпаты»

Генеральный директор львовского клуба подвел итоги минувшего сезона и рассказал о будущем команды

| Обновлено 01 июня 2016, 19:55
2616
0
ДЯЧУК-СТАВИЦКИЙ: «Динамо отпустило Кузыка в Карпаты»
fc-metalist.com

Виконувач обов’язків генерального директора ФК «Карпати» Юрій Дячук-Ставицький розповів про невдалий сезон, зміни у складі, а також про те, якими побачимо «Карпатами» уже у наступному сезоні.

- Минулий сезон для «Карпат» був невдалим,- бере слово Юрій Михайлович. - На мою думку, команда зіграла не так, як повинна була. Усі наші команди, а саме головна, U-21 та U-19 посіли сьомі місця у своїх чемпіонатах. Для львівських «Карпат» це не показник. По складу у нас були непогані команди. У нас є хороша футбольна школа, хороша академія. Проте, у минулому сезоні штучно брали молодих футболістів і ставили в основний склад. Вважаю, вони ще не були готовими грати на такому рівні. Ці футболісти не давали результату у першій команді і не допомагали своїм командам у різних вікових групах. Як на мене, ми дещо випереджали події.
Для прикладу, у «Шахтарі» грають лише кілька молодих футболістів. Цього року почав грати Максим Малишев у 24, а також Віктор Коваленко у 20 років. У «Карпатах» ще в попередньому сезоні виходили в основі гравці, яким було 17. Мова йде про Мар’яна Шведа. В основі виходили такі гравці, як Олексій Гуцуляк, Дмитро Кльоц, Василь Кравець та Роман Підківка. Такого практично не було у жодній команді Європи. Вважаю, велика кількість молодих гравців – перша помилка тренерського штабу.

Друга помилка тренерського штабу – те, що ми не ставили завдань на сезон. Як відомо, коли команда не ставить серйозних завдань, то вона нічого не доб’ється. Ймовірно, тренерам так було вигідно.

Лише наприкінці сезону, коли команда почала дещо додавати, почали ставити завдання. Ми провели непогані матчі з «Динамо», «Шахтарем», другий тайм з «Олександрією». На жаль, час уже був втрачений, завдання потрапити у єврокубки було поставлено запізно. Коли ми ставили такі завдання на зустрічі з вболівальниками, колишній головний тренер Ігор Йовічевіч казав, що команді таких завдань не треба, мовляв, у нас тільки будується команда. Він казав, що буде добре, якщо ми займемо 7-8 місце. А кому воно треба? Яка різниця, 7 чи 12 місце? Головним було зайняти те місце, яке б нам давало можливість грати у Лізі Європи.

- Яким бачите наступний сезон для «Карпат»? Якими будуть «Карпати»?
- Команду потрібно було оживити новими футболістами, влити нову кров. Наші гравці уже протягом чотирьох років разом в команді, звикли один до одного. На жаль, в останні роки команда вирішувала питання з пропискою у вищій лізі. У кращому випадку - яке місце посісти в середині турнірної таблиці. Футболісти зачерствіли, до перемог не були готові психологічно. Така ситуація заставляє взяти нових гравців. Для прикладу, у нас зараз цікаві нападники – Бланко-Лещук, Окечукву та атакувальний півзахисник Кадимян. Вважаю, ці футболісти у «Карпатах» себе ще покажуть. Для прикладу, у «Шахтаря» футболісти коштують мільйони, а на перший рік за основну команду майже не грають, їм потрібен час на адаптацію. Наші нападники додадуть. Є у нас цікавий нападник Олексій Гуцуляк, і ще до нас має приїхати «динамівець» Орест Кузик. На його оренду київське «Динамо» уже дало згоду. Відповідно, у нас буде хороша конкуренція як на позиції нападників, так і флангових півзахисників.

Щодо захисту, то потрібно уже дати шанс себе проявити нашій молоді - Володимиру Синиці та Івану Лобаю. Одночасно грати вони не будуть, але по одному у парі з Пластуном їх можна буде ставити. Зліва у захисті у нас є більш-менш досвідчений Володимир Костевич та Василь Кравець. Справа буде Денис Мірошниченко та потенційний новачок команди. Окрім того, плануємо підписати ще одного досвідченого центрального захисника. З воротарями у нас все добре: є Мисак, Підківка, а також двоє молодих Олег Мозіль та Іван Сілецький. У центрі півзахисту поруч з досвідченими Худоб'яком та Карнозою є молоді Кльоц, Чачуа та  Страшкевич.

- На Олега Голодюка не розраховуєте?
- У нього закінчився контракт. Клуб йому дав право вибору: якщо він не захоче грати в «Карпатах», ми його відпустимо. Також під питанням у команді Артур Новотрясов. Тренери вважають, що він сезон провів невдало, тому «Карпати», швидше за все, відмовляться від його послуг. Якщо ми завершимо справу з комплектацією та досвідченим тренером, справи у нас повинні піти нормально.

- На днях команда вийде з відпустки і приступить до тренувань. Чи буде представлений новий головний тренер?
- Буде. Зараз команда пройде медогляд і поступово готуватиметься до наступного сезону. Дуже багато людей з нашої команди перебувають у різних збірних, тому треба почекати, щоб всі зібралися разом. Будуть у нас новачки, тому підпишемо з ними контракти. А гравці, які зберуться уже незабаром, розпочнуть тренування вже з понеділка. До кінця червня команда буде у Львові, а 3 липня поїдемо на збори до Польщі, Угорщини або Словенії.

- Керівництво клубу для себе уже визначилося з головним тренером?
- Кандидатура головного тренера – прерогатива почесного президента клубу Петра Димінського. Думаю, що через 2-3 дні усі взнають хто очолить «Карпати».

- Яка ситуація у «Карпат» з атестатом на наступний сезон і чи немає заборони на здійснення трансферів?
- Клуб виконав усі свої проблемні питання. У четвер буде засідання КДК, на якому «Карпати» отримають атестат на наступний сезон і дозвіл на проведення трансферів.

- Чи будуть «Карпати» грати домашні матчі на «Арені Львів»?
- Ми не проти. Ведемо перемовини з «Ареною Львів». Думаю, у нас ще є достатньо часу, щоб підписати договір про співпрацю.

Богдан ПАСТЕРНАК

Источник Гал-інфо
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.