Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
| Обновлено 24 мая 2016, 17:37
3919
4

Стефан РЕШКО: «Какая страна, такой и спорт»

Экс-игрок киевского «Динамо» подвел итоги прошедшего сезона чемпионата Украины

| Обновлено 24 мая 2016, 17:37
3919
4
Стефан РЕШКО: «Какая страна, такой и спорт»
Відомий у минулому футболіст київського «Динамо», а тепер функціонер Стефан Решко підбив підсумки українського чемпіонату.
 
«Це був один із найслабших чемпіонатів в історії незалежної України, – розповідає Стефан Михайлович. – Багато сильних гравців виїхало, а молодь ще не вийшла на хороший рівень. У клубів не вистачає фінансування. Якщо коротко, то в нашому футболі чимало проблем. Тому чемпіонат став слабший. Маємо тільки два сильні клуби – «Динамо» та «Шахтар». В інших – проблеми. У «Дніпра» проблеми, «Металіст» уже давно в прірві. Усі інші клуби посередні, слабенькі. Так, виросла «Зоря», кілька матчів провалили, але в цілому луганчани показують хороший футбол. Але немає упевненості, що і завтра «Зоря» буде таким міцним середняком. Немає стабільності.
 
Потрібно наводити порядок, президенти клубів повинні дотримуватися прописаних в контрактах умов, виплачувати зарплату. А взагалі, український футбол потребує грошей. Де є кошти, є і футбол. У «Барселони», «Реала» є кошти, ось вони показують результат. У нас же власники клубів не можуть утримувати команди хоча би на попередньому рівні. «Говерла», «Волинь», «Металіст» переживають фінансову скруту. Задурно ніхто не хоче грати футбол. Ситуація у спорті є віддзеркаленням стану справ держави. В Україні люди бідують, у них останні гроші забирають за газ, квартплату. Люди виживають. Десь така ж ситуація і у футболі. Яка країна, такий і спорт, футбол зокрема. В Німеччині високі стандарти комфорту життя, і футбол також високого рівня. «Баварія» стала чемпіоном, на її матчі приходить 75 тисяч глядачів. Ось це рівень держави, футболу. У нас на ігри «Динамо» та «Шахтаря» приходить кілька тисяч глядачів, на іграх «Зорі» чи «Говерли» кілька сотень уболівальників.
 
«Металіст», «Говерла» та «Волинь» не отримали атестати на наступни й сезон. Не можу сказати, що без них елітний дивізіон буде слабшим. Ці команди ж Прем’єр-лігу не підсилюють. Прикро, що у «Волині» немає фінансування. Команда тримається на Віталієві Кварцяному. Навіть у такій ситуації він сформував боєздатний колектив. Якби у «Волині» не відбирали очки за борги, лучани б потрапили у Лігу Європи, а так вони внизу турнірної таблиці. Це місце не відповідає їхньому спортивному рівню.
 
Сподіваюся, з’являться нові спонсори, будуть нові клуби. Побачимо, як Кіровоград представлять в елітному дивізіоні. Хочеться, щоби рівень нашого футболу піднімався, бо зараз він не цікавий. Лише деякі ігри є цікавими.
 
Як говорив раніше, лише дві команди сильні – «Шахтар» і «Динамо». Дехто каже, що кияни – чемпіони, але склад сильніший у донеччан. Це не правильно. У кожної команди свої сильні та слабкі сторони. В деяких компонентах сильніший «Шахтар». У них більше технічних футболістів, бразильців. Тому донеччани більше грають у пас. «Динамо» ж діє на полі простіше. У них більше швидкісної роботи, фланги є мобільнішими, футболісти більший об’єм роботи виконують. Але головне інше. Як казав Валерій Лобановський, результат на табло. «Динамо» – чемпіон. І ніхто не може заперечити цього. А це означає, що кияни сьогодні є сильнішими. Так, очні зустрічі виграв «Шахтар». Але це – не показник усього сезону. «Динамо» рівніше пройшло чемпіонат». 
 
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

ВИДЕО. Сейв Лунина в серии пенальти может стать лучшим на неделе в ЛЧ
Футбол | 18 апреля 2024, 05:12 1
ВИДЕО. Сейв Лунина в серии пенальти может стать лучшим на неделе в ЛЧ

Андрей помог Реалу обыграть пройти Манчестер Сити в 1/4 финала Лиги чемпионов

С кем сыграет Лунин? Определена вторая полуфинальная пара Лиги чемпионов
Футбол | 18 апреля 2024, 06:30 16
С кем сыграет Лунин? Определена вторая полуфинальная пара Лиги чемпионов

В полуфиналах ЛЧ встретятся: Боруссия Д – ПСЖ, Бавария – Реал

Комментарии 4
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
babovoz
"Ситуація у спорті є віддзеркаленням стану справ держави. В Україні люди бідують, у них останні гроші забирають за газ, квартплату. Люди виживають. Десь така ж ситуація і у футболі. Яка країна, такий і спорт, футбол зокрема. В Німеччині високі стандарти комфорту життя, і футбол також високого рівня. «Баварія» стала чемпіоном, на її матчі приходить 75 тисяч глядачів. Ось це рівень держави, футболу. У нас на ігри «Динамо» та «Шахтаря» приходить кілька тисяч глядачів, на іграх «Зорі» чи «Говерли» кілька сотень уболівальників!
Погоджуюсь повністю.
Veteran80
"У «Дніпра» проблеми, «Металіст» уже давно в прірві. Усі інші клуби посередні, слабенькі."
Стоит напомнить, как этот Решка вместе с Кочетом "лепили" дело о "договорняке" и шантажировали Ярославского! А теперь льет "крокодильи слезы", хотел жить по-сурковски - живи и не ной,функционер!
Владимир Копяк
Действительно, жить простому народу сейчас очень трудно, копейка к копейке и все равно на жизнь не хватает. И когда слышишь, что молодняк в командах ПЛ, играющий на уровне 2-го разряда, требует повышения зарплаты(а у большинства игроков ПЛ - от 5 до 20 тысяч вечно зеленых), начинаешь понимать, что в стране происходит что-то не так.